Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj holky,nemáte prosím některá zkušenost s praním potahu kočárku roan marita? jedná se mi hlavně o slídu,bojím se,aby se mi nepolámala.díky ![]()
Máte zkušenost s Roan Marita?
Přidejte zkušenost s Roan MaritaAhoj, já to prala v ruce, když už bych to dala do pračky, tak na nízkou teplotu a program pro syntetiku nebo vlnu, některý pračky mají program „ruční praní“, nevím jestli to má i tvoje, ale program na vlnu určitě má, ten je šetrnej.
Ahoj, koupila jsem roan maritu z MMB, budu ho prát v pračce a chtěla bych, aby ten potah zůstal takový ,,pevný". Myslíte, že by pomohlo to naškrobit? Nezkoušel někdo? Abych to nějak nepokazila ![]()
já jsem prala potah na Maritu (sporťák několikrát) normálně v pračce
a nic se s ním nestalo ![]()
@Enoulik já bych teda neškrobila ![]()
sporťák jo, mně jde hlavně o boudu a ten kryt na korbičku, vím právě že to po vyprání už není takové pevné jako z obchodu ![]()
kryt na boudu jsem teda neprala, i když by bylo potřeba no, ale ani jsem ho nesundávala to by se tam na jednom místě muselo ustřihnout a to se mi moc nechtělo ![]()
a dá se tedy vyprat ta bouda, zkoušela jsem vyndat tu kovovou obruč, ale nejde mi to a i tak bych chtěla vědět zda se s tím nic nestane kdybych to vyprala, nemáte někdo zkušenosti?
tak asi taž bude svítit sluníčko tak to zkusím, vyprala jsem ručně jen zašpiněné části a po uschnutí se mi tam udělali mapy a vypadá to ještě hůř než předtím tak bych to raději vyprala celé,s nad se těm obručím měkkým v těch ohybech nic nestane když to dám na šetrný program.
já to vyprala v pračce na 30 všechno pak jsem šupla i ten škrob a pak ještě vyžehlila a výsledek super ![]()
ta bouda je k tyči přichycená šňůrkou, tu jsem rozstřihla, jde to přes takovou dírku uprostřed. Posléze ji někdy přišiju nebo to nechám tak, myslím že to ničemu nevadí.
A nemáte někdo tu maritu v kombinaci manžestru a koženky? Myjsme ho koupili starší s tím, že to nutně musí projít pračkou, protože je to fakt špinavé, ale teď nevím, jak to vyprat, aby to ten manžestr a vatelín pod tím přežil bez úhony.. Myslíte, že taky můžu hodit do pračky a před tím na skvrny použít jelena?
@Elinečkaaa normálně do pračky na šetrný program.
a jelenem nic nezkazíš
Ahojky koupila z druhé ruky roan maritu vínové barvy a chci se zeptat.ta boudička ze spoda jak je bílá tak je místy taková nažloutlá od používání tak bych ráda vyprala ale bojím se abych to nějak nepo..mám nato koupit třeba nějaký lepší gel na praní a dát to na 30st.?? a nevíte jestli by nešla koupit někde nová jen ta boudička???díky
@Marrcela20 píše:
Ahojky koupila z druhé ruky roan maritu vínové barvy a chci se zeptat.ta boudička ze spoda jak je bílá tak je místy taková nažloutlá od používání tak bych ráda vyprala ale bojím se abych to nějak nepo..mám nato koupit třeba nějaký lepší gel na praní a dát to na 30st.?? a nevíte jestli by nešla koupit někde nová jen ta boudička???díky
Já už mám teď za sebou úspěšné praní. Nejprve jsem nechala několik hodin na namočeno v mýdlové lázni (mýdlo s Jelenem- je šetrné, používám ho na skvrnya výborně funguje). Pak jsem vyprala na 40 C a dala poloviční otáčky na ždímání, a´t se to neponičí. No a tyhle žluté fleky zmizeli krásně, kočárek je jako nový. Akorát já mám ten manžestrový, tak nevím, jestli na ten z kočárkoviny by nebylo lepší na 30 C, ale těžko říct, nemám zkušennost.