Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kelsey rozesmálo mě, že se bojíš, aby jsi vytíráním nepoškodila vinyl.. Vinyl je jedna z nejodolnějších podlah, a ještě jsem neslyšela, že by se někdo třeba bál běžným způsobem vytírat mnohem náchylnější lino
Jinak jsem si ráda početla, taky zvažuju koupi pomocníka a kdyby vyluxoval a pak dobře vytřel, bylo by to super, ale to ještě asi nevymysleli ![]()
No pak je pro tebe ten mokrej od Braava k ničemu. To pak zvaž super výkonnej robotickej vysavač a k tomu, jestli máte jen vinyl (my i dřevo, tak to nejde) od Irobota tu novou Scoobu, ta myje neustále čistou vodou, má dvě nádobky, což už by mohlo být o něčem jiným. Recenze má zatím docela dobrý.
@Kelsey a nějakej jen „vysavač“ máš vyhlídnutej? Pořád to zvažuju, ale vždycky mě odradila cena a nechala jsem rozhodnutí „na pak“, ale třeba ta cena za ty výše uvedené mopy byla pěkná (dle recenze dobrý poměr cena - výkon).
@verusak.berusak
My se zatím jen ohlizime, čteme recenze, nejsme rozhodli co koupime.
Mi by možná víc vyhovoval jen ten vysavač poradny, že v noci bych zapla první patro vysát, ráno podkroví a než by mi vysál podkroví, vytrela bych ručně dole. A pak hore.
Mi na těch ručních mopech vytaci, ze i po vymackani je tam dost vody, teď je ta podlaha pěkná nová, ale bude taková i za 15 let? Pod vinylem lepidlo, co když tam zatece voda. Toz tak, to jsou starosti
.
Známí mají ten vysavač, Alberta 2r. a už byl taky na opravě.
@Kelsey no já právě skoro u každého četla, jsou dost kazové, asi je to kazový tip zboží. I drahá Roomba, tam že zas brzy odejde baterka. Proto jsem to rozhodnutí už několikrát odložila. Ale jestli máš tip, sem s ním.
Dámy, já jsem donesl domů tuhle věcičku - nechal nabít (Braava 320) nechal nabít - a do půl hodiny měl kaput baterku. Tak jsem donesl druhý kus a ten udělal to samý. Máte s tím některá zkušenost?
Je to skvělá věc, fakt to stírá, ale aby to vydrželo půl hodiny je špatný vtip.
@IdealMan Hele a nechal jsi to poprvé pořádně nabít? Já vím, že poprvé to nabíjelo neskutečně dlouho. Snad 20 hodin. Já jsem furt chtěla vytírat a kontrolka pořád problikávala. Čekání neskutečné, ale baterka drží dost, jak dlouho nevím, ale odhaduju, že 1,5 hodiny určitě.
@IdealMan musíš ho nabít a pustit několikrát, než se nabije na plnou kapacitu. Zvláštní, ale je to tak…
Jj, nechal, dokud modré světlo ve vysílači nepřestalo pulzovat. Proto mě zaráží že to vydrží tak málo. Nevadí, nechám jej tedy nabít několikráte a uvidím.
@IdealMan Já jsem byla také zklamaná, ale v návodě to i píší, že plná kapacita baterie se naplní až po několika nabití. Tak jsem ho nešetřila a jak se nabil, hned jsem ho pustila a takto po čtyři dny a teď už je v pohodě… Takže vytrvat ![]()
Už to jakž takž běhá, holt jsme vzali levnější verzi ale meje to pěkně.
@IdealMan Hele já mám roombu dva roky, braavu asi 3/4 roku. Roomba je skvělá. Na Braavě bych našla nějaké mouchy. Ale v globálu bych nikdy neměla uklizené podlahy tak jako s nima
. Mám dvě děti, obr barák a obrovskou zahradu.
Právě! My taky koukáme jak to meje a smejčí
Proč pracovat, když to můžou udělat za nás roboty.
@IdealMan No hlavně já mám fůru jiné práce, zeleninu na 10×10m záhonu, zavařuju ovoce, vařím rajský protlak, suším domácí podravku, peču kváskový chleba, suším děckám ovoce. K tomu už dvě děti a taky okrasná část zahrady, kterou mám strašně ráda. Díky robotům nemám byt na jaře a v létě jak po bombě. Všechno stihnout prostě nejde. ![]()