Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak teda tu Braavu 320 (nižší - prý už výprodejový) model bych asi s čistým svědomím doporučit nemoh, ono to běhá, ale zdá se mi že ta baterka teda fakt mohla mít větší kapacitu. Prostě dva pokoje (nebo dva a půl) a je K. O.. Ale tak tu hlavní místnost dá to jo.
Zato robotický šmejdil Roomba je naprosto skvělá věc a já jsem z něj totálně paf a auf. Sice sem tam vrazí do nábytku (tak jsem mu pomohl a na nožičky nalepil izolelpu - byly černé), zvednu židle nebo je odnesu do vedlejší místnosti (práce na minutu) ale tohle je fakt FUTURE (budoucnost). Jak se loni dělal problém z toho že EU zakázala vysavače o výkonu 2000W tak od té doby co máme robota chápu že tyhle kraksny jsou přežitek. A to jsme svého času měli i superúčinný, superfiltrační WAX. Jasně, výkon to má proti klasickému vysavači 0.0% ale - vtip je v tom že to je robot. Automat. Takže zatímco člověka přestane luxování bavit (pokud nemá uklízecí mánii) robůtek vjede kamkoliv a šmejdí a šmejdí dokud nedospěje k názoru že už toho bylo dost - a nezajede do nabíječky nebo se sám zastaví. Může to znít jako reklama- ale fakt koukám co pokaždý najde sajrajtu a docela to fachá i na koberci (teda nemáme peršan s vysokým vlasem, ale takovej ten normální s třásněma). A robíka mopíka zkusím použít i na úklid kuchyňský linky nebo stírání prachu z nábytku. Jeden borec pustil Roombu i na luxování sedačky - ale ta nesmí být moc měkká jinak mašina zapadne a začne vřeštět…
Prostě - robot díky tomu že ho můžete vypouštět klidně každý den odvede víc práce než klasický lux obsluhovaný člověkem… Fakt je to zázrak techniky. Teď jsem zjistil že bude nějakej novej typ co bude mít kameru a má si pamatovat kde byl a dá se ovládat přes internet. To sem na něj zvědavej, jestli bude umět přejíždět automaticky z místnosti do místnosti…akorát že bude stát asi 3× tolik co tenhleten (950 doláčů, takže si nědělám iluze že v EU bude za míň než 950Eur což je docela darda.)
Jinak co sem vypozoroval tak se to fakt umí vymotat z kabelů a pokud to vidí překážku (třeba klubko káblů na podlaze) tak se to tam ani nepokouší vjet.
Za sebe můžu robotickej vysavač teda doporučit. Mopík je taky dobrá vychytávka, ale tam mě prudí ta baterka, ale prej měnit ho za ten s lepší co se dobije za dvě hoďky nebudem…takže to je podle vkusu každého uživatele. Ale robotickej vysavač o, jo, jo.
Ještě chci robotický auto
Už aby byly zatr sakr
![]()
@IdealMan
![]()
Jasně. Bolek (roomba) - to je zn. ideál
. Taky vysává i sedačku. Co máme vysoký koberec, tak ten nevysaje, ale je to kusovka pod gaučem, tak to nevadí. Nejvíc ochozenou cestičku vezme
. Taky na Lolkovi (vytírač) nacházím mušky - tu baterku čert vem, mě spíš vadí, že vytírá jednou hadrou, trochu šmudlá, když je špína. No ale přejedu fleky předem, popř. hadr v polovině vyměním a je to, furt lepší, než abych to dělala já
.
Jasně, prostě robotizace domácnosti, dneska jsme dostali od známé na výpůjčku a zkoušku i robota na mytí oken - Hobota - tak jsem zvědav co dělá ten.
@IdealMan píše:
Jasně, prostě robotizace domácnosti, dneska jsme dostali od známé na výpůjčku a zkoušku i robota na mytí oken - Hobota - tak jsem zvědav co dělá ten.
To lozí samo po okně a po kachličkách? Óóó, to chci. A vlastně by to mohlo umýt i dlažbu, ne? ![]()
Ahoj, máte někdo doma robotický mop scoobu nebo roombu? Přemýšlím o koupi ale pořád si nejsem jista jestli to bude dobra investice. Můžete mi napsat skušenosti, pozitiva i negativa? Děkuji Markét
Roomba je naprosto super věc. Jasně, má nižší sací výkon nežli běžný -člověkem obsluhovaný vysavač ale alfou a omegou je to že je to automat - nebo chcete li robot. Prostě odstraníš židle (aby robík mohl šmejdit) a stiskneš tlačítko. Hotovo… Přistoj začne jezdit po bytě a zametat… a zítra zas a pozítří zas a další den zas a zas. Takže v podstatě sbírá smetí každý den. Nebo i 2× denně
Rázem je byt čistý. Pro mě super věc. A to sem to taky nechtěl.