Červeně vymalovaný obývací pokoj

3643
30.3.13 19:18

Červeně vymalovaný obývací pokoj

Hezký večer,
chystáme se malovat obývací pokoj s kuchyní a jelikož máme v místnosti krbová kamna, nemůžeme si dovolit úplně světlé barvy. Občas nám kamna při přikládání začoudí :mrgreen: Chtěli jsme ke kamnům a za TV dát červenou barvu a zbytek obýváku a kuchyň vymalovat nějakou světlejší. Ale byl tu malíř a tu červenou nám vymlouvá. Že pokud bude za TV, budou nás bolet oči z toho, jak na ni budeme často koukat.

Chtěla bych se proto zeptat někoho, kdo má červenou barvu za TV, zda to tak opravdu je?
Děkuju za odpověď. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
251
30.3.13 19:21

My máme vymalovaný obývák na červeno a problém s díváním na TV nemáme :-)

http://favi.cz/…moderni-styl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

Měli jsme jednu dobu červenou, úplně sytě rudou, taky na stěně s TV. Ze začátku se mi z té barvy trochu motala hlava, ale pak jsem si zvykla a už jsem tu barvu vůbec nevnímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569

Tak záleží, jaká červená to je.
Naši mají takovou tmavě červenou na dvou zdech a zbytek mají bílý. Nevypadá to špatně a oči z toho nebolí - dokonce i za televiží je to červené.

áte spíše světlejší nebo tmavší pokoj?
Naši spíše tmavší, takže to toli jako nevynikne a tudíž to „nepálí“ do očí.
Zkusí majít někde vzor červené, kterou mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
30.3.13 19:23

Asi tuhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
30.3.13 19:25

My měli červenou předsíň a ta barva mě natolik iritovala, že jsem museli přemalovat na béžovo. Ale byla to zářivější červená než ta na obrázku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
30.3.13 19:26

Já jsem původně optička a říkalo se, že červená je pro oči moc agresivní, že by neměla být v pokojích, kde se odpočívá. Takže já jsem za jedno s malířem. Ale myslím, že pokud to nebudete mít nijak extra várazné, ale spíš tlumenou tmavší červenou, tak by to šlo ;-)
A teď mě napadlo, že jsme měli v práci jednu babičku, která prý celý život dělala porodní bábu. A říkala nám, že celý život hleděla na červenou barvu, a proto má zničené oči. Že kdyby ženské „tam dole“ byly zelené, byl by z ní na stará kolena Bystrozraký :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
30.3.13 19:27

Kamarádka má v obyváku taky červenou. Dvě strany červený a dvě šedý. A když sme se u ní dívali na tv, tak se nic nedělo. A to je co říct, protože mám mírnou epilepsii a zrovna dívání na televizi mi kolikrát vadí..

• Citovat
  • Upravit
4208
30.3.13 19:30

My když jsme se nastěhovali do tohodle bytu, tak měli červený pokojík. No, hrůza..já když tam byla musela jsem rychle pryč..Jo a strop tmavě modrý..Dali jsme to rychle pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643

@Lenka512 ta část kde jsou ta kamna a TV je taková tmavší, takže jsem původně chtěla nějakou sytější červenou, ale zase ne tak tmavou jako vaši. Teď tam máme oranžovou, ale už je začouzená a není vůbec pěkná.

Tak já pořád nevím, dnes jsme byli vybírat barvy a nic jsme nevybrali :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627

Takovou barvu máme, i když ne za televizí, když si to představím, tak byych do toho asi nešla, působilo by to na mě nějak tmavě či co…televizi mám prostě ráda na bílém podkladu. Ještě je možnost televizi podsvítit, to máme my, takže okolí televize by nebylo tmavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
30.3.13 19:32
@zrofka píše:
My když jsme se nastěhovali do tohodle bytu, tak měli červený pokojík. No, hrůza..já když tam byla musela jsem rychle pryč..Jo a strop tmavě modrý..Dali jsme to rychle pryč.

Tak to se nedivím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
30.3.13 19:33

My máme červenou tu, co mám na pozadí u fotky a máme ji i za televizí, dokonce i celý obývák máme sladěný do červena a že bych nás boleli oči při koukání na televizi, to ani náhodou, a příjde mi, že i ta místnost díky červené barvě je taková teplejší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
30.3.13 19:35

Moc děkuju za všechny odpovědi…myslím, že je rozhodnuto. Červená nebude. Aspoň tedy vím, že si malíř nevymýšlel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
30.3.13 19:36

Měla jsem léta vymalovaný pokoj na červeno-bíle a vše v naprostým pořádku, miluju syté a výrazné barvy a pokud se to s barvou nepřežene, tak je to úžasné, teď jsem si do obýváku vybrala fialovou opravdu sytou a bohatě stačí na jedné stěně za tv a pak jen doplňovat.

Takže pokud se ti červená líbí, tak bych se toho nebála, mě taky nejdřív odrazovali od červené, pak od fialové a nkonec byli skoro všici unešení. :nevim: Někdo barvy nerad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný