Robotický vysavač - jaký vybrat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
roomba
tak mi máme irobot roomba 563pet,máme totiž malého psa + 2 malé děti,a nemůžu si jeho spolupraci vynachválit,Pouštím ho každý druhý den,a máme krásně vysáté podlahy(dlaždice,koberce,i dřevěnou podlahu).Líbí se mi že se dá nastavit a tak mi uklidí celý byt zatím co jsem s klukama venku
,a to je opravdu super vrátit se do uklizeného bytu…tak za mě doporučuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ecovacs
Zdravím všechny,
doma máme Ecovacs robota (D 58) a můžu říct, že je fajn. Celkem jsem měla obavy z toho, jak může nějaká mašina chaotickým ježděním pokrýt celou plochu pokoje, který je celkem členitý díky všemu tomu nábytku, postýlce apod., ale zvládá to v pohodě. Vysává sice dýl (než já kdysi s klasickým vysavačem) díky všem těm překážkám, které na něj u nás čekají, ale nehrbím si záda
. Když je utahaný, tak se vrátí domů, aby si dáchl a načerpal energii. Dá se naprogramovat na určitý čas úklidu, když nebudeme třebas vůbec doma a co je fajn, dá se vybrat z několika variant vysávání
. Ty se liší v tom, v jakém pohybu se bude robotek kroutit. Vyzkoušeli jsme všechny a vybíráme si podle toho, jak máme kde svinčík
. Psíka doma nemáme, takže s chlupy nevím. Máme ale (krom malošků) papouška, který kolem sebe rozhazuje, co se dá (slupky od zrníček, kousky ořechů aj.), a vysavač s tím nemá problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
iRobot
Ahoj holky, za mně můžu robotický vysavač jenom doporučit. Mám model od iRobot (Roomba 560) a jsem maximálně spokojená. Mám doma velkého psa a vysavač krásně vše uklidí. Nechala jsem si ho poslat z USA a vyšel mě na necelých 7 tisíc.
Jinak super recenze na robotické vysavače jsou tady http://www.robotforum.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, uvazuji taky o koupi Ecovacsu. Moc se mi libi vzhledove. Chtela bych se jen zeptat, jestli neni moc hlucny (dcera mi u vysavani nemuze spat) a jeste jak velkou plochu zvladne vysat? Mame docela velky byt - cca 100 m2? A poradi si i s koberci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ecovacs
Zdravím, bydlíme v 3+1 a kromě chodby máme všude klasické koberce (nízký a středně dlouhý chlup), které Ecovacs fakt v pohodě zvládá. Náš synek u vysávání v pohodě spí nebo usne, nemá s tím sebemenší problém. Spíš si myslím, že když po pokoji vysavač jezdí, tak mu to robotí předení pro spánek vyhovuje. Tu vaši plochu si myslím, že zvládne. Ono záleží i na tom, kolik špíny mu necháte. Má úžasné čidla na nečistotu, takže když zjistí větší svinčík, tak to místo projede několikrát, aby se maminka po návratu nezlobila, že to nezvládl
U nás je zatím spokojenost, fakt že jo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to zni dobře. A nevíš, ve kterých prodejnách ho maji? Chtela bych ho ještě omrknout „live“ a nechci obihat vsechna elektra, protoze s malou to moc nejde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak jsem manžela poslala rano do Datartu, ale tam ho nemaji. Ecovacs tam vubec nevedou. Meli tam pouze nejaky iClebo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajdi se podívat do prodejny Euronics, měli by ho tam mít. Je pravda, že ecovacs (aspoň ten, co máme doma) patří k těm dražším, ale svou práci udělá. U nás teda určitě. Drobky po dítkách i papouškovi jsou u nás na denním pořádku, a to zvládá v pohodě. Já jsem hodně spokojená i s magnetickou páskou, kterou máme pod kobercem (tudíž o nic nezakopáváme a nemusím na to vůbec myslet) v místech, kam nechci aby vůbec vysavač zajel a nemusím se bát, že mi v nepravou chvíli (jak už to bývá) dojdou baterky ve virtuální zdi a vysavač po sobě zanechá paseku, protože zajel do nechtěné zóny
. Každopádně doporučuji si to omrknout a nejlíp i vyzkoušet, protože každý máme na tuto mašinku jíné požadavky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Srovnávací testy a recenze
Asi nejvíc srovnávacích testů robotických vysavačů najdeš na http://www.robotforum.cz/ a když náhodou nenejadeš, co hledáš, tak ti tam poraděj. Já si taky nechala poradit, nebo si tam přesněji řečeno alespoň ověřila, že ten můj, který jsem si koupila, je naprostý šmejd.
Doufám, že mi alespoň ježíšek k Vánocům donese jiný, už mám vyhlídnutý iRobot PET, jenom nevím, jestli se těch Vánoc dočkám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme Roombu a nemůžu vynachválit. Doporučuji tento. Než jsme jej koupili, načetli jsme toho o něm spousty a dokonce jsme si jej půjčili. Oni jej půjčují některé prodejny, které jej i prodávají a byly jsme moc spokojeni. Vysáli jsme klasickým vysavačem a poté hned roombou a rozdíl velký, když jsme viděli co toho ještě roomba posbírala. Jinak jediná roomba vlastně nejezdí po koberci chaoticky, ale opravdu nevynechá místečko. Co jsme načetli ohledně ostatních, tak ty jezdí náhodně.
Iva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ecovacs
tak jsme ho nakonec opravdu sehnali v Euronicsu. Půjčili jsme si ho na zkoušku a opravdu je skvělý, takže doufám, že ho manžel brzy pořídí
Nase stredně vysoké koberce zvladl bez problemu (opravdu jsem koukala, co v nich vsechno bylo a co z nich dostal ven). Jednu chvili jsem si myslela, ze se nejak zasekl a zustal jezdit na jednom miste, ale pak jsem zjistila, ze silněji znečištěná místa přejíždí tak dlouho, dokud je nevyčistí…opravdu šikula
A ty magnetické pásky jsou také dobrá vychytávka - to jsem u jiných robotků, o které jsme se ještě zajímali,neviděla. Klasickou virtuální zed nám totiž dcerka hned začala přemísťovat po bytě, takže „neviditelné“ magnetické pásky budou praktičtější
už at ho máme doma…doufám, že nebudu čekat až do Vánoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ecovacs
Tak už nám doma jezdí po bytě taky robotický vysavač Ecovacs. Manžel překvapil a koupil mi ho už k narozeninám před 3 týdny. Zatím jsem velmi spokojená a neměnila bych. Posbírá vše velmi důkladně, hlavně z koberců a má spoustu dobrých vychytávek. Dcerka je s ním taky kamarád - když ji potřebuji zabavit, tak ji ho zapnu a ona má za čím lozit
Myslím, že výběru jsme se s manželem věnovali důkladně a určitě nám při rozhodování pomohlo vypůjčení na zkoušku v prodejně Euronics. Jo, a taky tipy spokojených uživatelek. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame vytirac Scooba a je to milacek - mame dlazbu i pani na uklid a stejne ho miluju - zvlast co od jara do podzima neresim litani ven/dovnitr v botach a nervu kvuli tomu na deti a navstevy v hezkem a suchem pocasi taky nezouvam - koberce mame v loznici a detskych pokojickach, tam se samozrejme vsichni i detske navstevy zouvaji. Vecer zapnu, za hodinku za dve zase cisto…
- Citovat
- Upravit
my máme irobota pet a jsme velmi spokojení, máme kočku i psa. Budete překvapená, kolik prachu doma na podlaze a kobercích máte. Já se nestačím divit
. Chci se zeptat maminek co irobota mají, umýváte některé součástky pod vodou, třeba tu nádržku nebo ten prachový filtr? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to vezme moje dlouhé vlasy, tak nevím, proč by to nevzalo krátké psí chlupy. Tohle už je asi dost vymakaný model, nejdřív jem koukala po těch levnějších, ale na krámě měli zrovna i tenhle a chlap říkal, že když už to budem kupovat, tak ať pak nebrečíme, že to neumí tohle a tamto. On je rozdíl i v plochách, které to zvládá, my máme nad 100 metrů čtverečních a ty levnější píšou, že jsou na menší plochu. Jasně, ono by se to dalo pustit na dvakrát… K tomuhle modelu jsou tři virtuální zdi, mně by třeba asi stačila i jedna.