Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Terez001 píše:
@blumen přes den to samé, cca 500 ml plus mínus. Ale zas nepije um vůbec
To mi prijde malo. Nabizet po kazdem jidle. Pokud vypije litr za den, to neni extrem. Navizet vic pres den a na noc dat treba polivku, ne kasi, po te byva zizen
@Terez001 ještě se to projevuje únavou, ale to až později .. navíc malé děti jsou hodně akční. A taky nejsou ty děti zrovna tlusté. Jestli máš akčního michellina, nejspíš to cukrovka nebude
Ale i tak je to třeba vyloučit vyšetřením
držím palce, ať je to jen čajík z rozcapenosti ![]()
souhlas, může se jednat o nemoc. na druhou stranu celkové množství tekutin mi přijde v normě, takže si myslím, že buď v noci dohání deficit ze dne, nebo si lahvičkou kompenzuje něco jiného (co já vím - probudím se, nemám u sebe maminku, tak aspoň strčím do pusy flašku a uklidím se pitím nebo si maminku přivolám). pokud nechce pít čistou vodu, tak bych se přikláněla spíš k té druhé variantě, protože kdyby se opravdu budil žízní, tak by pravděpodobně pil i tu vodu.
Zbytečné zakladatelku strašíte. Takovéhle pití v noci není nic jiného než zlozvyk. Nezbyde nic jiného než nedat a pár dní vydržet.
S dcerou jsem řešila, že hodně pila, vodu, kolem roku ke dvou litrům přes den, v noci jsem nikdy pít nedávala. Řešila jsem to s Dr a stejně nic. Postupně začala pít o něco mít, teď už pije normálně.
Zkusila bych změnit večeři, druhý oběd nebo pečivo s něčím a zeleninu. A pokud nechce UM, co třeba klasické plnotučné mléko? V noci bych dala jedině vodu. Pár dní si pobrečí a bude klid. Ještě je možnost dávat v noci napít jen z klasického hrnečku, to ho nebude bavit a taky dá možná pokoj a vypije toho z hrnečku míň..
@vverru moje zase pije od roku malo, snizila to na 200-300 ml za den a to ji jsou 4
to mi taky neprijde v poradku, ale nedari se mi to zmenit.
Jinak spuhlas, pokud nechce vodu, nema zizen.
Víc pít přes den a na noc dávat jen vodu. Pokud opravdu nemá nějaký zdravotní problém, tak jde jen o zvyk a to ne zrovna vhodný. Není to dobrý na ledviny a podle toho, co pije, tak dost možná ani na zuby. Naši kluci taky v noci pili, podařilo se mi to zkrouhnout na pití před spaním. Pořád mají noční pití na stolku, ale už si pro něj nechodí. Musíš ty tekutiny do něj cpát hlavně přes den.
Z čeho to pije? Dcera to měla podobně, pila z flašky s dudlíkem, jenom vodu, ale několikrát za noc se vzbudila a pila a pila dokud neusnula. U ní pomohlo sebrat lahvičku a dala jsem ji na pití sportovní láhev, nebo od kubika, prostě netekouci. Sice se chvíli rozčilovala, ale během dvou dnů si zvykla a už tolik nepila. U ní šlo hlavně zlozvyk „dudlani“.
@mau-mau píše:
Vzala bych ho na testy na cukrovku a řekla bych to určitě pediatrovi. Taková žízeň je dost.
To je presne… Takhle na to prisel muj znamy… Jeho dcera porad pila, mela zizen… Urcite to rict pediatrovi.