Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Terez001 Syn mel v noci to samé…plyny jsem měnila za noc i 3krat… ![]()
Co zkusit místo čaje dát vodu, třeba mu nepojede tak jako ten čaj. Jinak u nás, když jsem dala na noc kaši, tak spaní bylo o ničem. Nejlépe u nás funguje, teplé jídlo - tatínek u nás chodí většinou až večer, takže má takový pozdní oběd a tak to dostane i prcek ( brambory a maso, omáčka atd ). To vím, že se opravdu nabaští a spí dobře. To noční pití asi nebude až tak dobré pro ledviny, u nás prcek nikdy v noci tak nepil ( kromě UM ), ale když se v noci budil, dala jsem napít trochu vody a stačí…ale tohle bohužel není univerzální rada
Zkusila bych změnit to jídlo, pokud se tedy teď budí hlady, tak se to snad zlepší ![]()
Vzala bych ho na testy na cukrovku a řekla bych to určitě pediatrovi. Taková žízeň je dost. ![]()
@mau-mau píše:
Vzala bych ho na testy na cukrovku a řekla bych to určitě pediatrovi. Taková žízeň je dost.
Tak nejak, jinam me dr rekla, ze takto stare dite v noci jiz pit nepotrebuje ( ne takto ). Ze pokud je dobre nakrmene a napite musi do rana vydrzet a mela pravdu. 2 noci jsme nedali a byl klid.
@mau-mau píše:
Vzala bych ho na testy na cukrovku a řekla bych to určitě pediatrovi. Taková žízeň je dost.
Souhlas. Chtěla jsem psát úplně to samé.
Prober to s pediatrem. Nadměrnému pití se říká polydipsie a může to být přiznak např. Cukrovky nebo diabetu insipidu. Navíc pití nadbytku “čisté” vody (což z pohledu medicíny čaj je) může udělat i nějaké minerálové dysbalance a podobně. Prostě bych to nepodceňovala a než bych to označila za psychogenní, chtěla bych si být jistá, že tam není nějaký závažnější problém
@modravlocka píše:
Souhlas. Chtěla jsem psát úplně to samé.
určitě…buď je to návyk nebo diagnoza…Já čaj nedávala v noci nikdy
Díky, zavolám dnes doktorce. S tím masem a omáčkou, no odpoledne má masozeleninu vařenou doma a další maso vecer se mi zdá moc a celkově jako těžké jídlo. Kaše už se mi zdá taky těžká, ale když jsem dala zeleninu třeba s rýži, nebo těstovinami, nebo hustou polévku, ve 3 plakal i po čaji, nechtel spát, tak jsem mu musela dát kaší a hned usnul. On to um prostě nechce ani kapku. Teď jste mě vyděsily s tou cukrovkou… Projevuje se ještě jinak, krom takového pití? ![]()
@Terez001 a kolik toho vypije pres den? Nedohani to pak v noci? Davala bych v noci max vodu. A pokud by i pres den toho vypil hodne, testy na cukrovku
@Terez001 nemusi se projevovat nijak. U ditete od kamaradky se projevila az ve 3 letech komatem, jinak do te doby nic.
@jenny.fields píše:
Vymenit za vodu.
To mě taky napadlo, to vodu on fakt nechce, mohla bych to zkusit. Caje dávám z lékárny dětské, neslazene. Někdy toho přes den vypije i min, ale je fakt, že pokaždé,, když mu nabídnu pití, vypije půl lahvičky snad najednou. Před spaním neusne, dokud nevypije lahvičku 220 ml.. Je to hrůza, až teď mi to nějak dochází. To by mě dorazilo za cukrovka ![]()
@blumen přes den to samé, cca 500 ml plus mínus. Ale zas nepije um vůbec ![]()
@Terez001 píše:
@blumen přes den to samé, cca 500 ml plus mínus. Ale zas nepije um vůbec
To mi prijde malo. Nabizet po kazdem jidle. Pokud vypije litr za den, to neni extrem. Navizet vic pres den a na noc dat treba polivku, ne kasi, po te byva zizen