Roční dítě a morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
8.2.17 16:44

Kup morče sobě a dítě na něj postupně zvykej. Uč ho, jak se správně hladí a že v jeho blízkosti nesmí křičet.

• Citovat
  • Upravit
6836
8.2.17 16:45

Ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.2.17 16:47
@Markéta80 píše:
a co budeš dělat až morče dítě kousne? děti v tomhle věku nechtějí jen koukat :?, hlodavce bych k malému dítěti ani nechtěla, dítě aniž by chtělo ho víc zmáčkne a morče umře :?

Morcata chovám přes 20 let a kousla mě dvakrát, když jsem jim nešikovně dávala nějakou drobnou mlsku. Takže kousnutí morčetem bych se opravdu nebála.

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
8.2.17 16:56

@Andy527 ahoj, my morče měli jeste driv nez mimco, a sama za sebe říkám ze je to super. Ted je ditku neco pres rok. Musíš ovšem zvířátko zabezpečit, aby na nej dite nemohlo - my ho mame v otevřeném dřevěném výběhu a cele to je v detske ohradce, takže jakoby za,,zábradlím" - tzn kdyz se k němu syn natahuje, dosáhne na nej jen kdyz mu morcatko jde na proti, a nemá šanci mu lézt do domečku, k jídlu a tak, takže morče ma svůj prostor kam mu ani dite neleze. Navic morčata jsou od přírody hodna a klidná stvoření, nekousou jen tak, pouze v sebeobraně. Jednou syna trosku cvaknul zubama, ale to proto ze mu ty prsty strkal do čumáku. Od te doby se dite chova vzorně a moc dobre ví, co muze a co uz ne. Ráno a vecer mu syn nosí zeleninu, pres den občas pamlsek, chodi se na nej dívat a pozoruje ho, je to hezky. Ja bych se toho nebala. Nektera morčata se navic daji naučit,,na zachudek" - ale musíš je cvičit od malička a chce to hodne trpělivosti, ale odměnou ti je čistotne morče. Ani hluk nedělá - standartni zvířecí zvuky, ale v noci normálně spi. :)

• Citovat
  • Upravit
9935
8.2.17 17:04
@Andy527 píše:
Jsem v rozpacích chtěla jsem dcerce pořídit zvířátko jsem pro morčátko. Jen nevím zda je morče

týden ho bude mít jako televizi a pak ho omrzí, myslím, že mnohem víc by si vyhrál s plyšovým :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
8.2.17 17:14
@lucenka píše:
Morcata chovám přes 20 let a kousla mě dvakrát, když jsem jim nešikovně dávala nějakou drobnou mlsku. Takže kousnutí morčetem bych se opravdu nebála.

Takže morče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
8.2.17 17:16
@lucenka píše:
Kup morče sobě a dítě na něj postupně zvykej. Uč ho, jak se správně hladí a že v jeho blízkosti nesmí křičet.

Coz si myslím by bylo fajn ji postupne učit co a jak a jak o morčátko pečovat vim je mala muze se stat cokoli.ale dekuji za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66

Vsem moc dekuji za tipy a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66

Vsem moc dekuji za tipy a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
8.2.17 17:25

Řekni mi, co s ním bude tvoje dítě dělat v roce?
Nekupovala bych zvíře, ségra si kdysi vyřvala agamu a dopadlo to tak, že se o ní stará moje matka. Ségře bylo v té době 8.

• Citovat
  • Upravit
4622
8.2.17 17:27

Ja si zas myslim, ze to neni tak spatny napad. Aspon se dite nauci, jak se chovat ke zvirstkum. A ze kousne? Me dceru taky jedna jorka kousla, kdyz ji dcera tahala za chlupy. Ted uz vi, ze tahat za chlupy pejska boli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
8.2.17 17:28

Ročnímu dítěti žádné zvířátko nepatří. Vždyť z toho ještě nemá rozum. Takhle zbytečně týrat zvířata proboha :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.2.17 17:28

@Andy527 Rozhodně dvě morčata, když už. Samotné se docela trápí, chybí mu zvířecí kámoš.
Měli jsme morčata dřív, než druhé dítě, pořizovali jsme když měla starší dcera rok a půl myslím :think:, ale ona byla extrémně opatrná.
No, jsou v kleci, kterou si malé dítě samo neotevře, takže celkem „v bezpečí“.
Dítko je může krmit - podávat přes mříže zeleninu na malé kousky, nebo ty naše mají rády od Britu takové větší granule.
Za pečlivého dozoru je může pohladit…
A to je tak všechno :nevim: :mrgreen: vodu v napáječce nevymění, klec nevyčistí, brát a nosit je rozhodně nemůže.

Kromě toho nebezpečí zmáčknutí atd. měl syn období, kdy jim do klece věčně házel nějaké věci a nejhůř - jídlo. Jakože kus rohlíku s marmeládou a tak :zed: to jsem se hodně bála, že si něčeho včas nevšimnu a ty popelnice se do toho pustí.
Jo a taky ho bavilo jim venku trhat trávu.

Zvíře k dítku klidně, ale kupuješ ho sobě, ne tomu děcku. To je potřeba si uvědomit… Třeba starší má 8 let a má křečka a šneky. A stejně potřebuje pomoc s čištěním ubikací… Tu metrovou morčecí klec taky zrovna efektivně neumyje :lol:, ale jinak už se postará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
8.2.17 17:31

Živé zvíře tak malému dítěti v žádném případě. Dlouho by nežilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.2.17 17:33
@Andy527 píše:
Dekuji za reakce asi jsem divná když jsem chtěla dcerce koupit zvířátko. dekuji

Morče chceš ty, dítě po něm netouží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek