Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zatim porid morcato pro sebe a dite na to postupne zvykej.Ma zkusenost s morcatky:kdyby vedela drive, ze jsou taaaak uzasna stvoreni, mila, pratelska, rozumne…tak uz poridila ho davno. Dcera pred rokem moc chtela, ja nemam rada hlodavce, ale povolila. A je to nas milacek. S manzelem si rikame mu „vnoucatko“.Jen jsem udelala chybu, nevedela jsem, ze se maji porizovat aspon 2.Ted uz pozde.Je to samec a druheho samce on kouse, nechce, bojuje s nim. Kdyby byli z 1 vrhu od malicka, tak neni problem spolecne je drzet.Ale snazime se nasemu Poli vynahradit, ze nema zvireciho kamarada.Ja vim, neni to vono, ale kdyz samicku nechci{miminka}a samce on nesnese.
Za me:morcata jsou uzasna, jsou skvele kamaradi a pece o ne neni narocna. A hlavne:nesmrdi, jak, treba,krecek.Mela jsem krecka, jako mala. Porad jen utikal, a jsou blbe.Jina u morcat.Jsou krasavci a rozumne.JEn ze malo ziji, tak 5-7 let.
Jo, a mozna fakt rocnimu diteti nedavala do rucenek zadne zviratko.Az bude mit, reknem,4,tak snad ano. Pocitej s tim, ze starost stejne bude na tobe.Mne nevadi se starat o zvirata, bavi me to a nedelam z toho uklidu vedu. Dcerka klec proste neunese, nevysepe,neumye.Ale meni mu vodu, sype krmeni, seno. Takze:zatim si poridis jen pro sebe. Pokud nemas na to cas, tak pockej, az dite trochu povyroste. ![]()
@scentini píše:
Ja si zas myslim, ze to neni tak spatny napad. Aspon se dite nauci, jak se chovat ke zvirstkum. A ze kousne? Me dceru taky jedna jorka kousla, kdyz ji dcera tahala za chlupy. Ted uz vi, ze tahat za chlupy pejska boli.
náš pes (menší voříšek) mi taky syna jednou kousl, být to o centimetr výš, tak má syn po oku.. a to jen lezl okolo..
@lucenka píše:
Morcata chovám přes 20 let a kousla mě dvakrát, když jsem jim nešikovně dávala nějakou drobnou mlsku. Takže kousnutí morčetem bych se opravdu nebála.
Taky jsem měla několik morčat a nikdy mě nekousla. Křeček a králík jo, ale morče bylo vždy bez problémů.
@Andy527 píše:
Jsem v rozpacích chtěla jsem dcerce pořídit zvířátko jsem pro morčátko. Jen nevím zda je morče
to je nesmysl v roce ho akorát utahá a utrápí.. to nemá smysl.. tak ve třech letech nejdříve..
@jdukolem píše:
to je nesmysl v roce ho akorát utahá a utrápí.. to nemá smysl.. tak ve třech letech nejdříve..
já bych teda morče zatím nesvěřila ani mému pětiletému ![]()
@jdukolem píše:
Záleží na povaze dítěte. My morče pořídili, když klukovi byly čerstvě dva roky a nic mu neudělal. A tedy pochybuju, že lidi dávají pryč své domácí mazlíčky, když se jim narodí dítě.
Pokud chcete o zvíře pečovat, máte možnost ho před dítětem zabezpečit a nejste nikdo v rodině alergičtí (hlavně srst, roztoči a seno) tk je morče super zvířátko, jenom zvažte kolik mu budete moct reálně věnovat, kdyžtak je lepší pořídit si párek samiček.
@Tamtama píše:
náš pes (menší voříšek) mi taky syna jednou kousl, být to o centimetr výš, tak má syn po oku.. a to jen lezl okolo..
Tak vzdy se muze neco stat at je to pes nebo morce. My meli psi davno pred narozenim dcery. Nikdy bych je nedala pryc, jen proto ze mam dite.
Dekuji za nazory urcite bych za premyslela. jestli koupit nebo nekoupit
@scentini Taky jsem měla psa dřív než dítě a druhý pes se narodil, když byly synkovi 4 měsíce. Ta starší na něj občas zavrčí nebo ňafne a pro mě je to signál, že už jí otravuje, když chce třeba spát. Ono hlavně závisí na povaze psa, mám zkušenost, že čím menší, tím nervóznější pes. Taky moc nechápu, když lidi dají svého mazlíka pryč kvůli dítěti (pokud tam není problém třeba se silnou alergií).
Já bych morče teď taky nepořizovala, jedině jako sobě, ne dítěti
a my jsme měli morčata dvě, první mělo smysl pro humor, byla s ním sranda a rádo si hrálo
druhé bylo zlostné a kousalo nás