Roční dítě nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
zkus mu jednu lžičku nechat a druhou krmit.
Ono pokud má tohle všechno najednou, tak se moc nedivím, že nechce jíst a do toho musí všechno vidět.
Koj víc a sem tam mu zkus něco nacpat do ruky, ať aspoň něco „chroupe“ nevím jak umí jíst kousky. Ono se to určitě za pár dní srovná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já myslím, že je to u dětí normální, moje to taky mají - s rýmou přestávají pořádně jíst. Super, že máš ještě mlíčko, to pomůže přes taková období úplně nejvíc! Taky u nás zabraly přesnídavky v kapsičkách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S timhle ma trapeni asi kazda maminka.
U nas fungovalo treba mit 2lzicky,jednu ja a druhou dcerka nebo jsme u jidla davali magnetky.na lednicku a krmili ty zviratka (ma zidli vedle lednice) nebo proste něčím zabavit.
Je dobre ze kojis, neboj ono to casem prejde a bude lepe.Ja si tomto prosla nekolikrat,i ted krmim a zabavuji (15mesicni).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti k životu nepotřebují moc jídla. Když ho ještě kojíš, tak je to úplně v pořádku. Stačí mu to. Až ho přestanou trápit zoubky, tak se zase rozjí. Nestresuj se z toho, že nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě vyrostlo na UM. Jako fakt. Zuby nezuby. Ještě v 18 měsících byly dny, kdy jsem do ní dostala jen UM a mléčnou kaší v láhvi. A nebo třeba 1 křupku za 24 hodin a UM. Rozjedla se až kolem dvou let. Dnes chodí už do školy a je to úplně normální zdravé dítě. Po téhle zkušenosti už se všem tabulkám a doporučením jen směju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
S timhle ma trapeni asi kazda maminka.
U nas fungovalo treba mit 2lzicky,jednu ja a druhou dcerka nebo jsme u jidla davali magnetky.na lednicku a krmili ty zviratka (ma zidli vedle lednice) nebo proste něčím zabavit.
Je dobre ze kojis, neboj ono to casem prejde a bude lepe.Ja si tomto prosla nekolikrat,i ted krmim a zabavuji (15mesicni).
A víš že ne,
moje dítě otevíralo pusinku na všechno, jedině když řvalo kvůli jídlu bylo, když jsem neměla mléko, přešel na um byl klid a poté nikdy nic nevyplivnul, v životě bych neřekla co bylo dítě chopné zbouchnout těch namletých polívek zeleninc bez chuti..fakt snědl vše zuby nezuby. Taky mu to zůstalo je to chlap jako hora a rád jí stále..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A víš že ne,moje dítě otevíralo pusinku na všechno, jedině když řvalo kvůli jídlu bylo, když jsem neměla mléko, přešel na um byl klid a poté nikdy nic nevyplivnul, v životě bych neřekla co bylo dítě chopné zbouchnout těch namletých polívek zeleninc bez chuti..fakt snědl vše zuby nezuby. Taky mu to zůstalo je to chlap jako hora a rád jí stále..
Tak to mate stesti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pri nemoci je uuuuuplne normalni, ze clovek ji malo nebo vubec - telo potřebuje energii na boj s nemoci a ne ji vydávat na trávení potravy. bere tedy ze zásob, které si doplní az nemoc odezní. pri růstu zubu je to taky normalni - ja si dobre pamatuji, jak jsem neměla na jídlo ani pomyšlení, kdyz mi rostly osmičky…neviděla bych to jako problem - proc taky? u plného stolu žádné dite dobrovolně hlady neumre. a kdyz jeste kojis - no super, tak si vezme co potřebuje z mlika.
- Citovat
- Upravit
Roční dcera odmítá jídlo
Zdravím všechny maminky a prosím o radu:
Dcera cca poslední dva měsíce odmítá veškeré jídlo, které je ve formě mixovaného příkrmu. Na začátku jedla pěkně, jak zeleninu, maso, tak i přesnídávky, ale pak se něco okolo 9. měsíce zlomilo a začala preferovat kojení před tuhou stravou a pokud chci, aby se najedla, jsem nucena při krmení odvádět její pozornost (nejprve to byly hračky, zajímavé předměty, které si při jídle prohlížela, později bohužel pohádky v TV nebo telefonu, u čehož jsme skončili a bez čeho se prakticky nenají). Už jen vidí lžičku a kroutí hlavou, že nechce.
Zkoušela jsem i krmení na způsob BLW, kdy si alespoň zobla trochu kuřecího masa, zeleniny, rýže, ale bylo to opravdu zanedbatelné množství. Rozhodně ne plnohodnotný oběd. Takto jí i kousky mozzarely, občas si dá kousek suchého pečiva, nesmí však být ničím namazané. Mrzí mě, že nemá větší chuť k jídlu nebo i zvědavost ochutnávat nové věci.
10.8. jí byl rok, měří 73 cm a váží 9,4 kg. Vím, že prospívá dobře, ale nerada bych, aby si k jídlu vytvořila negativní vztah. Co se týká kojení, v noci se chce kojit hodně často, s láskou vzpomínám na novorozenecké období, kdy jsem vstávala 2-3× za noc. Teď je to minimálně 7× a poslední dny chce u kojení i spát.
Máte některá podobné zkušenosti, případně měly byste nápad, co s tím?
Děkuju moc za všechny odpovědi
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim, nas rocni rebel mi zed nechce jist..zaclo to rymou, do toho mu rostou stolicky a asi jedna 4…Nechce ani to, co ma rad…jako az po dlouhe dobe premlouvani, musi byt zaujat necim a nevedet;ze ji..Zkousela jsem vse mozne..zpivat, hracky, tv, jist s nim, napodobovat na plysakovi krmeni, ruzne srandicky…nic..i vyhladovet…nechce..a nebo sni malicko…Je stale kojen..takte ted chce MM..a v noci se pak budi taky. vickrat…Ja ale nevim, zda mu to takhle staci..Zatim. nehubne..ale asi moc nepribere…Kdyz se necim zaujme, tak to sni…Dle meho je to kombinaci vseho…zubu jiz si vybira, hlavne neni v klidu a jakoby nema cas se najist…Co s tim, nejake rady? Bere mi lzicku, ale sam se nenaji..jidlo je vsude…Diky