Roční dítě nechce skoro vůbec pít

Anonymní
23.2.24 17:30

Roční dítě nechce skoro vůbec pít

Chtěla bych se poradit, už si opravdu nevím rady.
Roční syn skoro vůbec nechce pít, syn byl na UV, teď má mlíčko v 11 večer, v 5 ráno a okolo 7 večer nemléčnou kaši s UV, jednu dávku většinou vypije 150-200ml.
Mimo to nevypije skoro nic…když mu dám klasickou lahvičku se savičkou (ta na mlíčko), tak vypije třeba 200-300ml, což je super, ale úplně se mi to nelíbí, když je miminku rok…
Mimo to vyzkoušel snad všechny druhy hrnků, lahviček, lahviček s brčkem, apod.
Teď máme tuhle lahvičku, je skvělá a první s brčkem, z které pil (doporučily mi jí hodně maminy z okolí), ale vypije málo, max. 100ml.
Kdybych mu to sama nenabízela, tak nevypije skoro nic, sám si nabídne max. 1× denně.
Pít z toho pije třeba dlouho (ze všech co jsme měli), ale skoro nic z toho nevypije.
Nemáte nějaké tipy prosím vás, kromě vývarů (ty sem tam dávám), ještě jsem četla, klasické brčko a pití ve skleničce zkusit.
Nabídla jsem mu všechno možné: klasická kojka - tu nepije skoro vůbec už od doby co jsem mu ji začala nabízet, 100% šťávy z DM, ovocné a bylinné čaje pro děti, ovocný nápoj z nádoby taky DM…a vše stejné.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36873
23.2.24 17:33

Tak mu nech tu se savičkou když z ní pije. Kde je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6438
23.2.24 17:40

Dcera taky dlouho chtěla pít jen ze savky, byla jsem ráda, že pije. Časem trochu z hrnku, ale nechtěla pít čistou vodu ani čajík, tak jsem dávala hodně naředěné dětské šťávy neslazené. A dávala jsem polívky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5128
23.2.24 17:47

Také mám skoro roční miminko a kromě umělého mléka 3-4× denně 180 - 200ml nevypije skoro nic. Neřeším to. Až bude venku tepleji, tak snad začne pít víc. Prospívá, je spokojené a to je důležité. První mimčo také mělo období, kdy ani mléko pořádně nepilo a dnes už chodí do školy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.24 17:49

Ještě jeden detail, nechce si to držet sám za ty rukojetě…jen když má opravdu žízeň, tak se napije sám (1× denně max jak jsem říkala).
Jinak když mu to ukážu, ať si to vezme a napije se, tak jen otevře pusu, a ať mu to tam přiletí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.24 17:58

@ZuzaM
A jak dlouho vám takhle ze savičky pila?
Jinak máme to stejně :palec:

• Citovat
  • Upravit
320
23.2.24 18:31

A jak jste na tom s ovocem a zeleninou? Třeba náš syn v roce ještě neměl zuby, takže jsme buď mixovali, ale třeba rozmačkaný banán, rajče, bramboru, batát, to už zvládal i ďásněmi. Taky mu v roce jeli ovocné kapsičky / předsnídávky, i ty zeleninové, vybírala jsem ty bez cukru, hlavně na cesty, za rodinou hodně cestujeme, jinak v tom roce jsme se snažili maximum si připravit doma. To vše taky obsahuje vodu. Syn sám pít víc než 500ml denně začal až po roce a půl, přešel ze savičky rovnou na klasický hrnek. Teď mu je 2,5 a všechny brčka a spol. bojkotuje úplně, jenom hrnek a jenom sám, už si sám i nalévá třeba domácí džus nebo mošt i mléko :P doufám že venku od starších odkouká, že to jde i z jiných nádob, jinak nevím, co budeme dělat v létě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.24 19:01

@Dea.Centaurea
Syn je v tomhle směru „bezedná studna“, sní všechno (ovoce miluje) :D
A do toho roka a půl pil ze savičky??
Nejde mi o to, že prostě chci ať se teď hned naučí pít z jiných hrnku než z láhve se savičkou, spíš mi jde o to, aby si na to příliš nenavykl a pak nechtěl pít jen se savičkou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
320
23.2.24 19:41
@Anonymní píše:
@Dea.Centaurea
Nejde mi o to, že prostě chci ať se teď hned naučí pít z jiných hrnku než z láhve se savičkou, spíš mi jde o to, aby si na to příliš nenavykl a pak nechtěl pít jen se savičkou :nevim:

Tak pak má tekutin určitě dost :) Syn pil ze savičky MM, později UM a vodu. Na čaj měl lahvičku s pítkem, od cca 10-11ti měsíců. Z té pít chtěl, dokud se nenaučil používat hrnek. Od té doby si ji ani nevšimne. Toleruje ji maximálně v autě, na dlouhé cesty, když ví, že hrnek fakt nedostane. Já mám pocit, že ty preference si dítko nějaké vždy vytvoří, ať chceme nebo ne. Neztrácej trpělivost, snad té co máte přijde časem víc na chuť, než teď. Léto by tomu mohlo pomoct, a co já vypozorovala u syna, bylo, že od toho roku a půl přestal tolik lpět na naučených věcech i předmětech a byl mnohem otevřenější zkoušení nových věcí. I jídla, i hraček, začal ho zajímat příbor u jídla víc než vlastní ruce a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18999
23.2.24 21:08
@Anonymní píše:
@Dea.Centaurea
Nejde mi o to, že prostě chci ať se teď hned naučí pít z jiných hrnku než z láhve se savičkou, spíš mi jde o to, aby si na to příliš nenavykl a pak nechtěl pít jen se savičkou :nevim:

Jezis. To jsou zbytecne obavy. Dej mu to z čeho se mu pije lip přece. Hlavně at pije. Jedno dítě mělo brcko asi v 10m a druhé až po roce. Teď má rok a trictvrte a zvládá i skleničku. Napust mu vanu, hod tam kelímky a at si klidně pije tu vodu. Se to nauci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
23.2.24 21:12

Roční prcek je ještě mimčo, nechala bych tu se savičkou ze který se mu pije nejlíp 😊. Já mám 15m dceru a vypije maximálně 200ml denně. Pít začala až v 10m kdy jsem jí koupila lahvičku s jinou savičkou než má na UM, od roka jí dávám pít z obyčejnýho nerezovýho brčka. Sama si pití nevezme a nenapije se, jen si hraje s flaškou, takže jí stejně milionkrát denně nabízím pití já :D.

Máme tuhle lahev, pyšně si jí sama vezla z obchodu a na každýho s ní mávala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.2.24 21:18
@Anonymní píše:
@Dea.Centaurea

Nesmysl. Dite roste a vyviji se a samo se posouva do dalsich etap.
Uplne v klidu pak bude pit z neceho jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23098
24.2.24 06:28

Nestresovala bych, nech ho pít, ž čeho pije rád, hlavně, že se napije..časem na to přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
28.2.24 14:53

Dcera 3 roky taky pije málo. Mléko si da ráda ale nic jiného. V zimně my to tolik nevadí v létě je to horší. Co pomohlo aspoň trožku, měnit lahvičky, hrnky. Různě dělat soutěže kdo víc vypije. Všechno ji vydrží chvíli a pak zkouším další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí