Roční odmítá domácí stravu, co s tím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Roční odmítá domácí stravu, co s tím?
Maminky, prosím poraďte. Dcera nechce jíst uvařená jídla, normálně je jedla a už asi tři týdny je nechce. Dávám skleničky, ale je mi z nich na zvracení…Jí to ale viditelně chutná
Jak dlouho může být na skleničkách? Zkouším dávat první moje jídlo a když nechce, otvírám sklenku
Tu sní hned. Normálně už kořením, má to skoro stejné jako my, tak nevím, kde je chyba
Poradíte?? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No pokud chceš, aby jedla domácí, tak děláš chybu, že jí dáváš kupované ![]()
Zkus to smíchat nebo dát uvařené do skleničky a tvářit se, že ji znova otvíráš atd…
Každému chutná něco jiného…
Majda zas nepozřela skleničku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smichej pul na pul. jinak pokud ji ty sklenicky chutnaji, urcite nejsou skodlivy:-).u nas to je taky priblem, ale davam ji na zobec uvareniu mrkev, maso atd a to papa, ale jako majdu na obed nechce moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renule2 Jo… u plného talíře hlady neumře.
Je otázka, jestli je pro tebe důležitější, aby jedla domácí, nebo aby jedla.
Já malé ty skleničky taky nenutila, když domácí jedla hezky.
Ale někdy nechtěla, tak byla hladem. Svačinku zblajzla ani nemrkla=)
- no ale prostě bych to příliš neřešila… Hlavně že baští, zkoušej, míchej, nabízej… Možná ty skleničky jsou víc rozmixované, než domácí?
Mrkni na složení, třeba je tam nějaká bylinka nebo něco, co jí chutná… zkus pažitku, bazalku možná trošku… Petrželku, ta je hodně aromatická.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý chce taky jenom skleničky a domácí nechce, tak mu to míchám půl na půl a to v poho sní a postupně chci ubírat skleničky… tak uvidím, jak uspěji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli ti vadí, že jí skleničky, tak jí je nedávej
…nesní oběd, na svačinu bude hladová a zbaští všechno…kluk taky občas nechce, ale rozhodně neběžím do obchodu abych mu koupila něco jiného…nechce, nechce, až bude mít hlad sní všechno…to už jsem si ověřila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s Pipet. Buď ti záleží na tom, aby jedl, pak bych dávala skleničky a nic neřešila, případně zkoušela a zkoušela. U nás vedou vývarové polévky.
Nebo prostě skleničku nedat.
Pak různé triky s mícháním, dáváním domácího do skleniček…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky s tím bojujem. Jenže malej mi jí jenom dvě skleničky. Hovězí s mrkví a králíka na zelenině od Hami. Jiné skleničky taky nechce a ode mě uvařené taky ne. Nechávám tomu čas, skleničky dávám a několikrát do týdne nabídnu vařené. Zatím se chytil jenom na samotnou vařenou mrkev. Hlady ho nechat nechci, tak snad se časem chytí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Treba prave korenene nechce. Sklenicky jsou neslane a nekorenene, asi to tak chce.Ja teda davam Hipp, vyjimecne Hami a mne chutnaj, jsou teda neslany, ale urcite to neni nic spatneho
- Citovat
- Upravit
Jak píšou holky, největší chyba byla, že jsi jí ty skleničky začala dávat. Pokud předtím domácí jídlo normálně jedla, tak nevidím důvod, proč by to najednou mělo být jinak, pokud skleničky dávat nechceš, prostě je nedávej. Uvař doma jídlo a třeba jí ho dej do té skleničky od kupovaného a uvidíš. Pokud to nebude chtít, neřeš to, jak píše Pipet, u plného talíře hlady neumře, svačinu jistě sní v pohodě. Až bude starší, mohla by si taky začít vymýšlet, že nechce domácí ale chce kuře z KFC, taky bys to asi netolerovala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renule2, chyba je že má na výběr.. V tomhle věku už jim to moooc dobře pálí na to, aby si spočítala, že pokud odmítne jedno, dostane druhé, které jí šmakuje víc. To je obecný problém skleniček.. nevím jak to dělají, jestli tam něco přidávají, ale ty děti pak jiné jídlo nechtějí. Přesně jak ti tu radily holky, nechce, nechce, nechám ji vyhládnout a za hodinu to ohřeju a nabídnu znova. Hlad je nejlepší kuchař. A nebo jemnější postup, míchat skleničku a domácí a skleničku v tom poměru postupně ubírat. A nebo se smířit se skleničkami. Moc jiných variant nevymyslíš.
Musíš se rozhodnout a stát si za svým. Až bude starší, taky jí některý oběd nebude po chuti..a budeš jí hned vařit solo jiný než zbytku rodiny? Hodně zdaru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renule2 : Nas malej (rocni), ji vice mene sklenicky - castecne z me vlastni pohodlnosti (nemam cas ani silu varit a mixovat, pripada mi to ztrata casu) a jednak obecne ji malo a musime u toho ruzne zabavovat. Od zacatku nechtel domaci stravu (mama to parkrat zkusila, jedine, co snedl, byly brambory, cuketa, mrkev varene rozmixovane do hladka), a vubec spatne jedl, takze jsem byla rada, ze vubec neco sni. Je stale kojenej, tak co tak slycham, tak kdyz se pak omezi/zrusi kojeni, tak se vetsinou rozji. Uz ted se to lepsi, kdyz jime my, loudi a par kousku si vezme (treba brambory, dokonce i kousek parku
, ale pak mel srajdu
), kdyz se mu davaji do pusinky kousky chleba, piskotu, krupek, tak toho trochu sni, ne moc, ale aspon neco. Odmital uplne kousky v kasi (jako treba pyre z mrkve a v tom kousky mrkve), to davil nebo
, ale ma reflux, tak je to taky tim… Neresim to moc, zda ji lahvicky, obsah je urcite vic bio, vyvazeny a zdravejsi, nez domaci korenena jidla, akorat to leze do penez. Zjistila jsem, ze to chce vsechno cas, takze tomu nechavam volny prubeh, obcas nabizim kousky a uvidime ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skleničky píšeš jako by byly jedovaté
. Neboj na skleničkách může být dítě klidně celou dobu a neumře
Já malému střídám domací se skleničkama už od půl roku a má se skvěle, že bych mu nějak škodila teda nevidím, takže bych dala dítěti to co mu chutná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit