Přesnídávky s jogurtem

6131
30.9.12 19:22

přesnídávky s jogurtem

Ahoj, právě zkouším zavařit přesnídávky pro 14 měs. prcka. Našla jsem si tu nějaké recepty. Mám recept i na jablíčka s hruškama a banánem, rýží a jogurtem. Zajímalo by mě, jestli to některá děláte? Jestli zavařujete přesnídávky s jogurtem nebo tvarohem. Mám strach, aby se to nezkazilo.
A musí se skleničky před zavařením plnit horkou směsí, nebo můžu předpřipravit večer a ráno zavařit?
Díky za rady a případně i nějaké receptíky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
30.9.12 19:31

Jogurtu a tvarohu bych se bála :think: Podle mě je lepší to přimíchat až když to budeš klukovi dávat jíst. Neriskovala bych, že se to zkazí.
Skleničky plním horkou směsí, zavřu víčkem a následně zavařím. Jeslti to jde zastudena netuším.
A recepty neporadím, dělám jen jablečnou a jablečno-hruškovou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
30.9.12 19:36

Taky se toho právě trošku bojím, ale v obchodě jsou taky přesnídávky s jogurtem, tvarohem a mléčné kaše. Ale kdoví, jestli to nějak speciálně nekonzervují :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.9.12 19:49

Zavařit za studena asi jo. Akorád to bude dýl trvat.Kde je ten recept na tu rýži?

• Citovat
  • Upravit
24798
30.9.12 20:12

Tak hlavně jogurt dáváme dětem kvůli těm prospěšným bakteriím, které se zavařením zničí…
Zavařila bych jen ovocné a míchala potom.

Zavařovat až ráno jsem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
30.9.12 20:29

S jogurtem bych nedávala. Ale jinak ano zkoušela jsem i dělat druhý den, vyndala jsem hotovou rozmixovanou směs z lednice, nechala stát na stole, aby se ovlažila na pokojovou teplotu, dala do umytých sklenic, zavíčkovala a zavařila. Normálně chytly a vydržely, ale dýl trvalo než se dosáhlo požadované teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.9.12 20:32

Proč to chceš zavařit až zítra když to budeš dneska chystat? :think: Oloupu jablka, nakrájím na kostky chvilku povařím do měkka-jde to rychle, ponorným mixérem to rozmixuji a dám vřelý do sklinek, otočím dnem vzhůru a hotovo-nezkazí se, drží a nic extra nezavařuji :think:Jinak tam ám trochu cukru, lze i skořici. Skleničky je potřeba dobře umýt a nejlepší alpou odmastit závity a víčka aby to fakt drželo jak má.

Příspěvek upraven 30.09.12 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
30.9.12 20:33
@goldenka píše:
Proč to chceš zavařit až zítra když to budeš dneska chystat? :think: Oloupu jablka, nakrájím na kostky chvilku povařím do měkka-jde to rychle, ponorným mixérem to rozmixuji a dám vřelý do sklinek, otočím dnem dolů a hotovo-nezkazí se, drží a nic extra nezavařuji :think:

takhe to dělám, když chci přesnídávky k rychlé spotřebě a mám jich jen pár, jinak zavařuju a ty vydrží dýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.9.12 20:34

@Meliora Tak to nemám zkušenost, já udělám cca 40 skleniček a až se za cca 3 měsíce sní tak udělám další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
30.9.12 21:07

@levmah28 http://www. ezavarovani. cz/recepty/detail/71

@goldenka právě kvůli tomu mixování, nechci vzbudit prďolu :pankac:

@Pipet ty jo pravda, to mě nenapadlo. Kašlu na jogurt, díky za upozornění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
30.9.12 21:16

No a myslíte, že když vynechám ten jogurt, tak že to můžu s tou rýží udělat, nebo přidat trošku sunaru? Líbí se mi tam právě ta rýže, že je to něco jiného a můžu to vzít s sebou ven a třeba po plavání to bobka zasytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.9.12 21:25

@1pipa Tak to nevím s tou rýží :think: Nebo riskni pár sklinek s tím Sunarem a uvidíš. Jinak já chodím mixovat do sklepa, když malej spí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
1.10.12 12:57

Ahoj, tak jen hlásím, že jsem zkusila udělat přesnídávku s rýží bez jogurtu a je to dobré. Podusila jsem jablka, pak přidala banány a rozvařenou rýži a umixovala. Rýže to pěkně zahustila a banány osladily a chuťově je to dobré. Malý na svačinu zdlábl celou mističku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
19.2.14 20:28

Přesnídávku z jogurtem jsem též zkusila, ale dávám jí už samotný jogurt nebo samotnou přesnídávku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí