Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš jí hezky, ale taky se kojí čím dál víc
přičítám to zubům, častému nachlazení a lásce k prsu ![]()
Úplně normální
můj bude mít v dubnu dva ročky a v noci kojim někdy 2×, někdy 4×. Ale to už je pohoda. Přes den si chodí co chvíli. Jinak náš je hodně zeleninový, polevkovy. K tomu pije ale hodně vody a taky ječmen. Vůbec to neres, jen zkus nabízet víc tu vodičku. Já měla prsomily všechny tři. Letos budu pomalinku odstavovat a mám splněno..devět let by stačilo
![]()
Nevim, jestli je to normalni, ale moje dite je stejne a je ji 15 mesicu
prijde si cucnout, kdy chce. Uz ma rozum, tak se sama dozaduje prsu. Jidlu taky moc neda, jak kdy.
Naše byla úplně stejná, začala více jíst tak v 14 měsících, do té doby jen prso…:)
Náš je podobnej. sní v podstatě jen polívku, nejlíp masozeleninový vývar, nebo cokoliv od masa, toho by se mohl užrat, a nějaký to ovoce. skleničku mi nepozře, jakoukoliv, jogurt taky ne. čím dál víc mi toho plive ![]()
Uklidnili jste me
asi mu budu taky balit prso na svacinu do skoly ![]()
Jestli je to normální netušim, každopádně mám doma něco podobného. Dcera 1,5roku taky by se furt kojila, jídla si jen uzobne a ještě k tomu je hrozně vybíravá, váží 12kg asi kojim obzvlášť vydatný mlíko ![]()
@MartinKa36 píše:
Vím o dítěti které máma kojila ješte v první třídě
Nestraš ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nemáte to někdo podobně? resp. přijde mi že „vymykáme“ vrstevníkům..malýmu je rok, nemá zoubky, s příkrmy jsme měli od začátku problémy, malej je proste prsař, v roce lehce přes 10 kg… od začátku příkrmů konstantně odmítá pití (vodu, UM, čaj..)… a i ted nevezme do pusy pitko/ flasku, proste cokoli s tekutinou, misto toho prijde nekolikrat denne ke me a rekne ham… a nacucne si..
v noci také několikrát kojení, spíše ale jen pro pocit přitulení
jinak máme snídani jogurt +ovoce, oběd masozelenina, večeře kaše, na váhu sní max. 100g porce.. kousky nebaští, jen pocucá malinko chleba toť vše… chci se zeptat na vaše zkušenosti, zda se to časem nějak samo upravilo… odstavovat nechci, jen mě překvapuje, že nám přibívá četnost kojení kolem roku oproti prvnímu půl roku
![]()
Malá má 18M a vesele si cucne, kdy se ji zmane.
Je to normální, neboj. ![]()
@Alušáček píše:
Nestraš
Vzhledem k počtu děti a velikostí školy odhaduji že v první třídě je kojeno cca 0,1% dětí.
) ale venkov může mít svá specifika… ![]()
.. jeste me napadlo.. zubarka nam sdelila ze po roce veku ditete mam omezovat nocni kojeni kvuli zoubkum, sice se nam teprve klubou, ale prijde mi to trochu divny, ze by priroda zaridila obsah MM tak ze by to melo negativni vliv na zoubky? moc se mi to nezda… a sem na vazkach, zda omezit nocni kojeni anebo ne.. jaky na to mate nazor? ![]()
@Anonymní píše: .. jeste me napadlo.. zubarka nam sdelila ze po roce veku ditete mam omezovat nocni kojeni kvuli zoubkum, sice se nam teprve klubou, ale prijde mi to trochu divny, ze by priroda zaridila obsah MM tak ze by to melo negativni vliv na zoubky? moc se mi to nezda… a sem na vazkach, zda omezit nocni kojeni anebo ne.. jaky na to mate nazor?
To mi připadá taky zvláštní, že by příroda byla tak divně zařízená
Ať je to jak je to, noční kojení nejsem schopná zrušit, malá sama začíná lépe spát a dost často už kojim jen k ránu a zuby zatím dobrý ![]()
@Anonymní píše: .. jeste me napadlo.. zubarka nam sdelila ze po roce veku ditete mam omezovat nocni kojeni kvuli zoubkum, sice se nam teprve klubou, ale prijde mi to trochu divny, ze by priroda zaridila obsah MM tak ze by to melo negativni vliv na zoubky? moc se mi to nezda… a sem na vazkach, zda omezit nocni kojeni anebo ne.. jaky na to mate nazor?
Navstevu zubarky mame prave za sebou. Doktorka mi rekla, ze to zoubky muze kazit. Sama jsem se ptala - ale na UM - coz pry dobry neni. Zminila jsem se, ze kojim a v podstate se to pry tyka i MM. Kazdopadne je lepsi varianta vycistit zoubky pred kojenim nez vubec.
Ahoj holky, nemáte to někdo podobně? resp. přijde mi že „vymykáme“ vrstevníkům..
malýmu je rok, nemá zoubky, s příkrmy jsme měli od začátku problémy, malej je proste prsař, v roce lehce přes 10 kg… od začátku příkrmů konstantně odmítá pití (vodu, UM, čaj..)… a i ted nevezme do pusy pitko/ flasku, proste cokoli s tekutinou, misto toho prijde nekolikrat denne ke me a rekne ham… a nacucne si..
v noci také několikrát kojení, spíše ale jen pro pocit přitulení
jinak máme snídani jogurt +ovoce, oběd masozelenina, večeře kaše, na váhu sní max. 100g porce.. kousky nebaští, jen pocucá malinko chleba toť vše… chci se zeptat na vaše zkušenosti, zda se to časem nějak samo upravilo… odstavovat nechci, jen mě překvapuje, že nám přibívá četnost kojení kolem roku oproti prvnímu půl roku