Rodič je psychopat

38
27.1.18 17:54

Rodič je psychopat

Pokud je podezření, že jeden z rodičů má poruchu osobnosti a je psychopat - ergo nebezpečný dětem. Jak to prokázat a co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.1.18 17:58
@Petr13 píše:
Pokud je podezření, že jeden z rodičů má poruchu osobnosti a je psychopat - ergo nebezpečný dětem. Jak to prokázat a co s tím?

To ze ma poruchu osobnosti neznamena ze je dana osoba nebezpecna 8o

• Citovat
  • Upravit
1846
27.1.18 18:05

Psychopatů je prý ve společnosti 5%. Jen malý zlomek z nich někdy udělá něco nebezpečného. Bohužel, dokud ne nestane nějaký průšvih, tak se s tím nedá nic moc dělat. Do hlavy nikomu nevidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.18 18:05

Jak prokázat? Jedině tak, že bude existovat znalecký posudek z oboru psychiatrie, ve kterém to bude černé na bílém. Nebezpečný dětem - u nás se řeší, až situace nastane, tj. když už byl prokazatelně spáchán trestný čin na osobě toho dítěte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.18 18:07

Ještě doplním - v dnešní době se odborně název psychopat už moc neužívá, takovou osobnost často popíšou jako nevyzrálou osobnost, takže i ten znalecký posudek může být k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
9371
27.1.18 18:07

Musel by v rámci poruchy ono nebezpečí projevit a následně ho nahlašte.
Ale člověk psychopat nebývá nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.18 18:12
@Anonymní píše:
Ještě doplním - v dnešní době se odborně název psychopat už moc neužívá, takovou osobnost často popíšou jako nevyzrálou osobnost, takže i ten znalecký posudek může být k ničemu.

V dnesni dobe to hlavne kazdy rad zneuziva…tenhle termin…to jestli je vase ex psychopat posoudi odbornik :roll: nemam rada tohle tahani spiny

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.18 18:16
@Anonymní píše:
V dnesni dobe to hlavne kazdy rad zneuziva…tenhle termin…to jestli je vase ex psychopat posoudi odbornik :roll: nemam rada tohle tahani spiny

Jenže bohužel ten odborník, když píše posudky, může v podstatě napsat cokoliv. Tady se nejedná o technický obor, kde je 1+1 zřejmé. Mně třeba několik odborníků ústně řeklo o mém ex, že je to paranoidní agresivní psychopat, ovšem v posudku na něj bylo, že je to nevyzrálá osobnost, má mírně zvýšenou agresi, sebestředné rysy… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6569
27.1.18 18:19

Psychopat se dnes již nepoužívá. Pokud se jedná o nějakou pruchu osobnosti, může to zjistit soudně znalecký posudek. Ale většina lidí s poruchou osobnosti nejsou nebezpečni svému okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.1.18 18:20

@Petr13 Občas mi připadá, že většina rodičů jsou psychopati. :mrgreen: To chce vymyslet něco jiného. Chceš bývalou vydírat přes dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
27.1.18 18:51
@Litta píše:
@Petr13 Občas mi připadá, že většina rodičů jsou psychopati. :mrgreen: To chce vymyslet něco jiného. Chceš bývalou vydírat přes dítě? :think:

Vypada to ze ano..co tak jsem zkoukla 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.1.18 18:54
@Andy27 píše:
Vypada to ze ano..co tak jsem zkoukla 8o :think:

A jo, fakt, až teď jsem mu rozklikla další příspěvky. Tak pak ano, můžeš to, @Petr13 prokázat tak, že si zajdeš k psychiatrovi pro svůj posudek. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
27.1.18 18:55
@Anonymní píše:
Jenže bohužel ten odborník, když píše posudky, může v podstatě napsat cokoliv. Tady se nejedná o technický obor, kde je 1+1 zřejmé. Mně třeba několik odborníků ústně řeklo o mém ex, že je to paranoidní agresivní psychopat, ovšem v posudku na něj bylo, že je to nevyzrálá osobnost, má mírně zvýšenou agresi, sebestředné rysy… :nevim:

Poruchu osobnosti..ma kde kdo..je to sikoky termin, pod ktery spada nekolik diagnoz od f60…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
27.1.18 18:56
@Litta píše:
A jo, fakt, až teď jsem mu rozklikla další příspěvky. Tak pak ano, můžeš to, @Petr13 prokázat tak, že si zajdeš k psychiatrovi pro svůj posudek. ;)
:palec:…po shlednuti jeho prispevku jsem usoudila to same :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
27.1.18 21:14

Tak jednak se „pychopat“ už neříká. Je to porucha osobnosti. A za druhé neplatí „je psychopat - ergo je nebezpečný dětem“. Pokud má někdo poruchu osobnosti, tak není automaticky zločinec. Trošku si něco nastuduj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna