Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Pokud je podezření, že jeden z rodičů má poruchu osobnosti a je psychopat - ergo nebezpečný dětem. Jak to prokázat a co s tím?
@Petr13 píše:
Pokud je podezření, že jeden z rodičů má poruchu osobnosti a je psychopat - ergo nebezpečný dětem. Jak to prokázat a co s tím?
To ze ma poruchu osobnosti neznamena ze je dana osoba nebezpecna ![]()
Psychopatů je prý ve společnosti 5%. Jen malý zlomek z nich někdy udělá něco nebezpečného. Bohužel, dokud ne nestane nějaký průšvih, tak se s tím nedá nic moc dělat. Do hlavy nikomu nevidíme.
Jak prokázat? Jedině tak, že bude existovat znalecký posudek z oboru psychiatrie, ve kterém to bude černé na bílém. Nebezpečný dětem - u nás se řeší, až situace nastane, tj. když už byl prokazatelně spáchán trestný čin na osobě toho dítěte.
Ještě doplním - v dnešní době se odborně název psychopat už moc neužívá, takovou osobnost často popíšou jako nevyzrálou osobnost, takže i ten znalecký posudek může být k ničemu.
Musel by v rámci poruchy ono nebezpečí projevit a následně ho nahlašte.
Ale člověk psychopat nebývá nebezpečný.
@Anonymní píše:
Ještě doplním - v dnešní době se odborně název psychopat už moc neužívá, takovou osobnost často popíšou jako nevyzrálou osobnost, takže i ten znalecký posudek může být k ničemu.
V dnesni dobe to hlavne kazdy rad zneuziva…tenhle termin…to jestli je vase ex psychopat posoudi odbornik
nemam rada tohle tahani spiny
@Anonymní píše:
V dnesni dobe to hlavne kazdy rad zneuziva…tenhle termin…to jestli je vase ex psychopat posoudi odborniknemam rada tohle tahani spiny
Jenže bohužel ten odborník, když píše posudky, může v podstatě napsat cokoliv. Tady se nejedná o technický obor, kde je 1+1 zřejmé. Mně třeba několik odborníků ústně řeklo o mém ex, že je to paranoidní agresivní psychopat, ovšem v posudku na něj bylo, že je to nevyzrálá osobnost, má mírně zvýšenou agresi, sebestředné rysy… ![]()
Psychopat se dnes již nepoužívá. Pokud se jedná o nějakou pruchu osobnosti, může to zjistit soudně znalecký posudek. Ale většina lidí s poruchou osobnosti nejsou nebezpečni svému okolí.
@Petr13 Občas mi připadá, že většina rodičů jsou psychopati.
To chce vymyslet něco jiného. Chceš bývalou vydírat přes dítě? ![]()
@Litta píše:
@Petr13 Občas mi připadá, že většina rodičů jsou psychopati.To chce vymyslet něco jiného. Chceš bývalou vydírat přes dítě?
Vypada to ze ano..co tak jsem zkoukla
![]()
@Andy27 píše:
Vypada to ze ano..co tak jsem zkoukla![]()
A jo, fakt, až teď jsem mu rozklikla další příspěvky. Tak pak ano, můžeš to, @Petr13 prokázat tak, že si zajdeš k psychiatrovi pro svůj posudek. ![]()
@Anonymní píše:
Jenže bohužel ten odborník, když píše posudky, může v podstatě napsat cokoliv. Tady se nejedná o technický obor, kde je 1+1 zřejmé. Mně třeba několik odborníků ústně řeklo o mém ex, že je to paranoidní agresivní psychopat, ovšem v posudku na něj bylo, že je to nevyzrálá osobnost, má mírně zvýšenou agresi, sebestředné rysy…
Poruchu osobnosti..ma kde kdo..je to sikoky termin, pod ktery spada nekolik diagnoz od f60…
@Litta píše:
A jo, fakt, až teď jsem mu rozklikla další příspěvky. Tak pak ano, můžeš to, @Petr13 prokázat tak, že si zajdeš k psychiatrovi pro svůj posudek.
Tak jednak se „pychopat“ už neříká. Je to porucha osobnosti. A za druhé neplatí „je psychopat - ergo je nebezpečný dětem“. Pokud má někdo poruchu osobnosti, tak není automaticky zločinec. Trošku si něco nastuduj.