Rodič = sluha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
14.12.20 08:45

Sešla se u tebe blbá kombinace lehce rozmazleného dítěte, tříletého vzdoru a miminka (žárlivost). Jak radí holky, nastav mantinely a na nich trvej. Ale zase nepřeháněj. Příklad: na sebe ať si vezme co chce, ale na ven čepice bez diskuze. Snídani si může vybrat, ale sní jí stolu a bez řečí. Do školky bych jí teď teda nedávala, jak jsem si všimla rad tady-hlavně kvůli žárlivosti na miminko. Mohlo by to udělat víc škody, než užitku. Od září to bude ideální pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.12.20 08:49

Jinak k té školce - chyba by byla šoupnout jí tam teď - protože by právě mohla cítit, že jí tam odkládáš, abys měla čas a klid na mimino. Kdyby chodila od září, nebo měla alespoň nějakou přípravu (mateřské skupiny, pár hodin v soukromé školce týdně), tak bych řekla, klidně to navyš a dej jí tam častěji, ale takhle z ničeho nic, to nevidím jako šťastné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.12.20 09:04

Podle me je nejvetsi problem, ze mas deti blizko po sobe a jsi unavená. To se zlepší.

Druhy problem je, ze asi jedes na ukor sebe. Ja kdyz mam hlad, tak mimino tu chvilku pocka (ne kojenec). Mimino (natoz starsi) znaji vyznam rázně vysloveneho NE. A tak…sebe nezmenis, ale popremyslej o tom, ze kdyz si dite zvykne, ze ne ve vsem se mu vyhovi, pripadne se za to ani nikdo neomluvi, tak bude odolnejsi v dalsim zivote. A ze bude plakat? No a co? Oni jeste neumej zpracovavat emoce, tak at to pusti, ulevi se ji :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
14313
14.12.20 09:37

@Zumpa To se mají domluvit oba hned na začátku jak to bude s výchovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
14.12.20 10:14

Období vzdoru plus žárlení na sourozence. Z toho za chvíli budeš akorát tak vyhořelá. Není zločin pustit dítěti pohádku, když se potřebuješ věnovat miminku, dokonce ani když si ty potřebuješ na chvíli odfrknout. Bude to chtít líp nastavit pravidla. A zkusila bych zapátrat, jestli v okolí nemáte třeba nějakou miniškolku, kam by mohla dcera chodit, klidně na pár hodin denně. Tobě to uleví, ona se bude učit fungovat v kolektivu a bude to mít jako přípravu na školku. Ale samozřejmě nejdříve si to musíš srovnat doma, ne přehodit výchovu na učitelku. Přeju pevné nervy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
14.12.20 12:16

@Aduš8 mne se model „byt do tri let ditete plne doma, delat pro nej prvni posledni, skakat jak ono piska a pak ve trech letech sup do skolky, idealne od 7 do 17 hod, vychovu jsem nezvladla, dite me obtezuje…“ proste nejak nelibi. Do skolky, zvlast tech obrich obecnich kolektivu, bych dala az dite, ktere tu realitu sveta trochu pochopilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30793
14.12.20 12:28

@Berry77 Mam tri deti, mantinely mame myslim nastavene celkem dobre, bo jinak bych se zblaznila :mrgreen:, a stejne mezi 2-3r to bylo temer na vrazdu ditete v afektu :nevim:. U prvniho jsem byla nejvetsi mekkon, na druhe a treti bylo pouzito pekne nasilicko :mrgreen:. Taky jsme si nemohli vetsinou dovolit nejake odmlouvani, slo se do skolky, s nekym na krouzek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
14.12.20 16:09

Mám sice jenom jedno dítě, ale nikdy, ani v šestinedělí, jsem neměla jenom to dítě - měla jsem školu, práci, svoje potřeby… Taky jdu cestou že nechci aby zbytečně brečela, chci aby si mohla o některých věcech rozhodovat sama, o hodně věcech s ní diskutuju ALE má to svý jasně daný hranice. Spát chodí od narození pořád stejně, mezi sedmou a osmou. Teď má čtyři roky, takže když spát nechce, může si hrát nebo prohlížet knížky, ale musí to dělat tiše u sebe v pokojíčku, mít pyžamko a vyčištěné zoubky. Když někdy kolem dvou let z pokojíčku vylézala a dělala hluk, klidně ale bez diskusí jsme ji s manželem odvedli s manželem zpátky. Když mrčí a něco si vynucuje, klidně na ni mírně zvýším hlas - nezájem, komunikuj se mnou normálně a něco vymyslíme, ale na mrčení reagovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15802
14.12.20 17:14
@Annabela11 píše:
@Zumpa To se mají domluvit oba hned na začátku jak to bude s výchovou…

Ano, ideálně ještě před zasetím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect