Rodič učitel na RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Musulka12 píše:
Je to pouze do 6 ti let, ale nesmí být každopádně paní vdaná..
smankote, vetsi ptakovinu jsem uz dlouho necetla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Musulka12 vážně,tak to je v háji, vdaná jsem a rozvádět se kvůli tomu nemíníme 😂
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Musulka12 vážně,tak to je v háji, vdaná jsem a rozvádět se kvůli tomu nemíníme 😂
Tak to není
Bud si dohledej aktuální informace nebo se zeptej přímo na zdravotní pojišťovně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, děkuji všem moc za rady a především za to, že mne tu neodsuzujete za to, že uvažuji nad tím, že do učitelství nepůjdu a zůstanu doma s vlastními dětmi.
- Citovat
- Upravit
Musíš si to rozhodnout sama. Udělejte domácí poradu. Co bude výhodnější. Ono se lehce radí. Máš doma dost pokojů, když budete všichni on-line?
Každý má jiné podmínky. Třeba kolegyně má tři děti. Sama denně učí. Dojíždí, takže učí on-line pouze doma, do školy může kdykoli. Pokojů mají v domě dost. Ale musela nechat posílit net, že čtyři ji to nechtělo utahnout. Mi by vadilo být tolik let doma. Takže minimálně na půl nebo 3/4 úvazku šla. Nám se v září bude vracet uč. po 2r., ale ví, když zavřou soukr. školku, kde bude rok dítě dávat a starší zavřou školu. Že ji pomůže babička nebo taťka může mít HO a ona smí on-line učit doma i ve škole. U nás to nikdo nezakazuje. Takže má podmínky, aby se mohla vrátit a na plný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kamarádku učitelku. Má dvě děti ve škole 1.stupen. Říkala, že kdyby nepracoval manžel z domu tak by asi musela být stejně na OČR. Ona učí svoje žáky a manžel lítá od jednoho dítěte k druhymu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
fakt veris kazde ptakovine misto toho, aby sis informace sama nasla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Je to do 7 u jednoho dítěte a do 15 u dvou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem na tom podobně. Též učitelka. Děti necelé 4 roky, druhák a předškolák. Zůstanu ještě rok doma po konci 9 leteho rodičáku. Nedali bychom to nebo by to bylo dost na sílu a nechci, aby to děti odnesly.
- Citovat
- Upravit
Zvládnout se to dá. Vím, o čem mluvím. Máme doma školkové dítě, k tomu dva školáky, ale nebudu psát, že je to hračka. Na vlastní děti kolikrát není čas kvůli těm školním. Do toho vařit po online výuce znamená, že děti kolikrát stojí za zadkem, že jsou hladné. Ale nic není jen černé. Moje děti se musely kolikrát při učení postarat o školkového, někdy jsem učila s ním na klíně, taky se musel naučit občas počkat, než doučím. Na jaro jsem vařila, ale kdo z dětí neměl zrovna online, snažil se pomoci, třeba tím, že dal vařit rýži, prostě nastoupila větší spolupráce. Tohle jsme si od podzimu zjednodušili a brali obědy hotové do jídlonosiče. Zvládli jsme toho společně hodně. Dost nás to, jako rodinu stmelilo, ale je to dřina. Vím, že na ty dva starší se můžu spolehnout, ale kdyby nás manžel uživil v pohodě, zůstanu za sebe doma a budu se věnovat jen jim, protože malí jsou jen jednou a já si jejich přítomnost užívám. Jsem vděčná za každý den, který můžeme být spolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Ptakovina to neni. Určitě stát hradi zdravotní pouze samozivitelkam. Ten vek už jsem si nepamatovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Musulka12 píše:
Ptakovina to neni. Určitě stát hradi zdravotní pouze samozivitelkam. Ten vek už jsem si nepamatovala
Proboha, už se k tomu nevyjadřuj, píšeš úplný nesmysly. Fakt nerozumím, proč má někdo potřebu vyjadřovat se k problematice, o které vůbec nic nevi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Musulka12 píše:
to je cicovina, fakt prestan sirit bludy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Musulka12 tohle ptákovina určitě je najdi si to klidně na stránkách ministerstva,
@Poštolka J děkuji, přesně takovou odpověď jsem potřebovala od někoho, kdo má osobní zkušenost a nejlépe tři děti stejně jako já. Nechci, aby moje děti trpěly na úkor dětí někde ve škole, nebo aby za mě měly přebírat povinnosti typu vaření, starání se o domácnost a podobně. A taky se z distanční výuky nemíním zbláznit, sama vidím, jak je to pro učitelky, které učí moje školou povinné děti, v dnešní době náročné a opravdu mají můj hluboký obdiv a úctu kvůli trpělivosti. Já bych kolikrát po těch žácích na druhé straně obrazovky počítače skočila a pořádně s nimi, a především s jich rodiči, zatřásla, aby se konečně probrali a začali něco dělat jiného, než pouze hrát hry.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já jsem na tom podobně. Též učitelka. Děti necelé 4 roky, druhák a předškolák. Zůstanu ještě rok doma po konci 9 leteho rodičáku. Nedali bychom to nebo by to bylo dost na sílu a nechci, aby to děti odnesly.
A jak to uděláš tedy Ty? Půjdeš na pracák nebo na pojišťovnu s péčí o dítě do 7/15?
- Citovat
- Upravit