Rodičák!!!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Petro oficiálně jde do 3 let jen 5× celý den a tak to i školka musí vykázat. Co si dohodnete bokem je druhá věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele holki,tak jsem se byla zeptat na sociálce,tak dostanu rodičák za celej měsíc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dotaz: Rodicak vyrizuji ode dne narozeni ditete?,jsem na UP. Podpora mi skoncila v lednu..Upozornim jen ze budu samozivitelka, otce uvadet nebudu. Takze asi po porodu ne?..Diky za odpovedi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andy27 jj, po porodu žádat o rodičák, předpokládám, že nesplňuješ nárok na MD, takže rovnou 4letý rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, nesplnuji…Dala jsem vypoved v praci a diky tomu ze jsem na Up, tak to mam na ty 4 roky, skoda brala bych kratsi dobu rodicaku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andy27 píše:
Jj, nesplnuji…Dala jsem vypoved v praci a diky tomu ze jsem na Up, tak to mam na ty 4 roky, skoda brala bych kratsi dobu rodicaku
njn, ale to bys musela splnit podmínky.
a nebo to brát přes chlapa - když nebude v rl, tak to taky nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, zkusím to ještě tady
potřebuji radu…včera jsem u Dr. dostala ten fotmulář Žádost o peněžitou pomoc v mateřství s včerejším datem 10.3…jelikož jsem na úřadu práce, tak jsem ten papír nesla tam, v domnění, že to vyřídí oni..ale paní mi řekla, že to přes ně nejde, že musím na okresní správu sociálního zajištění, dál už mi nijak neporadila…opravdu mi stačí jen s tím papírem zajít tam..jiný formulář nepotřebuji??
a ještě jedna věc, jak se mateřská vypočítává? pracovní poměr na ZŠ mi skončil 28.6. 2013..během července jsem šla právě na ÚP a v září jsem již do školy nenastoupila, ptz jsem otěhotněla a ředitelka mě odmítla vzít…vztahuje se na mě nějaká ochranná lhůta? vůbec tomu nerozumím kolik budu pobírat? děkuju za případné info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím že na mateřskou nárok nemáš. Takže až po narození dítěte rodičák na 4 roky. takže 9 měsíců 7600 a pak do 4 let 3800. nebo volit délku přes otce dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agne24 Nárok na mateřskou nemáš, takže až od porodu rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a nevíte náhodou, jak to je s volením délky rodičáku přes otce? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agne24 píše:
Holky a nevíte náhodou, jak to je s volením délky rodičáku přes otce?
otec nechá v práci potvrdit doklady, to doneseš na ossz a zvolíš délku. - musí být v den porodu zaměstnaný a mít určitý výdělek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
otec nechá v práci potvrdit doklady, to doneseš na ossz a zvolíš délku. - musí být v den porodu zaměstnaný a mít určitý výdělek.
plus být zaměstnaný (mít zaplacené nemocenské) alespoň 270 dní za poslední 2 roky, OSVČ ještě 180 dní za poslední rok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
plus být zaměstnaný (mít zaplacené nemocenské) alespoň 270 dní za poslední 2 roky, OSVČ ještě 180 dní za poslední rok
jasný.. kurňa - já to beru už tak automaticky, že to zapomínám dopsat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peto, Héda byla dopoledne, po obědě šla domů a my byli doma, nikde jsem nehlídkovala poblíž. Letos jí dám na výběr, jak bude chtít ona.
Vlastně celý první týden byla jen do oběda, pak už chodila domů po spaní a v druhým pololetí chtěla ještě pozdějc, takže jsem pro ní chodila na 16h