Rodičák!!!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičák!!!
ahojky holki!Moc prosím o radu-ted 3.srpna mi končí rodičák a 4.srpna se vracím zpět do práce.V září pak dostanu rodičák za celej měsíc nebo jen za ty 3dny?A musím zajít to někam oznámit,že nastupuji do práce?Mockrát děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dostaneš za celý měsíc, teda aspoň si to myslím ![]()
A s prací ti neporadím - já šla na ÚP ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičák dostaneš celý a nikde to oznamovat nemusíš, skončí uplynutím doby, oznamuje se to jen ve chvíli, kdy bys ho ukončovala dřív, třeba proto, že bys dávala dítko na celý den do školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já mám za to že vyplácet budou jen ty 3 dny a od 4.8 ti rodičák už neběží…samozdřejme se mužu mýlit ale co vím od holek tak snad to tak mely ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se syn narodil 9. a dostali jsme za celý měsíc, ale už je to skoro rok, tak jestli se něco změnilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to by se tomu státu přece nevyplatilo..me končí 13.9..14 mám nastoupit dle zákona do práce..a přece nebudu pracovat ..za to peníze a pak ješte za cca 17 dní od státu, to je nesmysl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to tak měli a to jsem nešla do práce, ale na ÚP
Já už se v tomhle nevyznám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petra.lovosice píše:
to by se tomu státu přece nevyplatilo..me končí 13.9..14 mám nastoupit dle zákona do práce..a přece nebudu pracovat ..za to peníze a pak ješte za cca 17 dní od státu, to je nesmysl
Nesmysl to není, nikde není zakázáno pracovat a zároveň pobírat rodičák.
Jen se nesmí pobírat rodičák a dítě zároveň chodit na celý den do školky. U toho přechodového měsíce jsou 2 výklady, některé sociálky tvrdí, že ty podmínky nechození do školky je třeba splnit celý měsíc, některé, že jen do data narozenin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostaneš za celý měsíc. Já mám holku narozenou pátého a dostala jsem celý měsíc. Opravdu se dostává vždycky za celý měsíc. Jen jde o to, aby dítě nechodilo víc jak 5 dní do školky. Těch 5 dní se ale počítá jen do 3 let věku dítěte. Mě šla holka do jeslí od 1.3. narozená je 5.3., takže nám to vyšlo přesně těch 5 dní.Souhlasím ale s tím, že stát rozdává nesmyslně…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, takže naše sociálka si to vykládala v můj prospěch. Nesmysl to je, protože rdičák má bejt jen do 3 lez věku dítěte a ne do jeho tří let a jeden měsíc.
Si myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vám opravdu moc děkuji za pomoc,snad to nějak udělají,no,necháme se překvapit,jestli dostanu za celej nebo jen ty 3dny.A musí se to jít někam zahlásit,že nastupuji do práce,třeba pojištovna a tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, myslím, že bys měla na sociálce oznámit, že dítě jde do školky (pokud jde, samozřejmě). Jak to bude v tom případě s rodičákem, to nevím. Ale řekla bych, že pokud bude dítě ve školce v srpnu víc jak 5 dní, tak nedostaneš nic
. Pokud dítě do školky nejde, tak nemusíš oznamovat nikomu nic (snad jen do práce, že tam nastoupíš, ale to jsi asi udělala
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je jasný,že v práci jsem se hlásila,ale malej půjde do školky přeci až od září.Ted jsou školky zavřený
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha tak naše malá jde do školky na celé dny už od 1.9..ale ty první tři dny tam nebude celé,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vždyt i malej jde do školky až od 1.9.ale nechápu,proč jsi psala v srpnu,když to jsou školky všechny přeci zavřený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit