Rodičák a práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
18.8.14 08:15
@eumedon píše:
@Kapřík90 http://portal.gov.cz/…87/4455.html

@kve-tinka :pankac: 4 hodiny denně.

@quinny nejen státních a nejen jeslí.

Příspěvek upraven 18.08.14 v 08:12

Jen opravím ty hodiny, je to v tomhle případě 46 za měsíc… ty 4 hodiny denně jsou při celodenní péči o dítě nahlášené na ZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.8.14 08:16

@eumedon jasny, ale myslim ze ty soukrome nikdo nesleduje, nebo alespon to tak byvalo.

Ale ty 4 hodiny neplati. Je to 46hodin za kalendarni mesic :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.8.14 08:20

@quinny Ano, nikdo je nesleduje, ale když to nějaká dobrá duše práskne, tak se tím rozhodně zabývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.8.14 08:25

@j.a.n.i1 jasne chapu.

Napadl me jiny dotaz, pokud se tu smim vetrit. Jake moznosti a pravomoci ma skolka (jesle) ke zjistovani skutecnosti jako je smlouva u zamestnavatele, jeji rozsah atd (predpokladam ze co se tyka zjistovani rodicaku moznosti maji, ale co ten zamestnavatel?)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
18.8.14 08:36

@kve-tinka Takže oprava: Ty 4 hodiny denně se týkají rodičů těžce nebo úplně závislých na pomoci jiné osoby.

Dotazu @Kapřík90 se asi týká § 31 odst. 3 písmeno a) zákona o státní sociální podpoře:

Podmínka osobní celodenní péče se též považuje za splněnou a rodičovský příspěvek náleží, jestliže dítě, které nedosáhlo 2 let věku, navštěvuje jesle, mateřskou školu nebo jiné obdobné zařízení pro děti v rozsahu nepřevyšujícím 46 hodin v kalendářním měsíci,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
18.8.14 08:38
@quinny píše:
Ale ty 4 hodiny neplati. Je to 46hodin za kalendarni mesic :mavam:

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
18.8.14 08:44
@quinny píše:
@j.a.n.i1 jasne chapu.Napadl me jiny dotaz, pokud se tu smim vetrit. Jake moznosti a pravomoci ma skolka (jesle) ke zjistovani skutecnosti jako je smlouva u zamestnavatele, jeji rozsah atd (predpokladam ze co se tyka zjistovani rodicaku moznosti maji, ale co ten zamestnavatel?)?
Školka nemá žádnou povinnost, tu máš ty vůči úřadu práce. Školku, jesle ani zaměstnavatele tvůj rodičák nezajímá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.8.14 08:55

@quinny Ne školku nezajímá ani smlouva, ani rodičák… ale pokud tě nekdo nahlásí, tak UP ví, že ten rodičák bereš a že je tvou povinností docházku do školky nahlásit a pak dokladovat, žes nepřekročila hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.8.14 09:21

@mag @j.a.n.i1 ne ten dotaz byl myslen jinak. A to ve smyslu prijeti do zarizeni, tedy posuzovani zadosti :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.8.14 09:34

@quinny Tam mají právo jen na to, co jim odsouhlasíš… ale zas pokud si dají do podmínek přijetí, že jim musíš předložit smlouvu a souhlasíš s tím, aby kontaktovali zaměstnavatele, tak myslím, že mohou a je na tobě, zda na to přistoupíš nebo ne. Tedy pokud jsou čistě soukromí hlídací… ofiko vzdělávací instituce tohle do podmínek dávat nesmí neb by to byla diskriminace těch dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.8.14 09:49

@j.a.n.i1 nejde o soukromou instituci ale o mestske zarizeni. V podminkach maji tohle. Jde mi o to, pokud tam jen vyplnim zamestnavatele, do registracniho formulare, kde neni nic jineho uvedeno, jak jim zamestnavatel smi/nesmi zdelovat jak to mam v soucasnosti se smlouvou apod…

Kriteria pro prijeti

Z organizačních důvodů jsou děti do… přijímány na období školního roku nebo do jeho konce, a to v závislosti na níže uvedených kritériích (až po posouzení stanovené potřebnosti) v pořadí:

1. děti, jejichž zákonní zástupci mají trvalé bydliště nebo místo současného pobytu v…
2. děti s celodenní a celoměsíční docházkou, jejichž zákonní zástupci jsou zaměstnáni a nepobírají rodičovský příspěvek,
3. děti, jejichž docházka do jeslí bude s ohledem na pobírání rodičovského příspěvku zákonného zástupce, který pracuje, nejvýše 5 kalendářních dnů v kalendářním měsíci nebo ze stejného důvodu nebude převyšovat 4 hodiny denně,
4. pouze v případě volné kapacity zařízení lze přijmout děti, o které pečuje zákonný zástupce aktuálně bez zaměstnání (včetně zákonného zástupce pobírajícího rodičovský příspěvek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.8.14 10:19

@quinny Ne, sdělovat by jim to zaměstnavatel neměl (myslím, že nesmí)… a tedy zajímalo by mě, zda ten, kdo dělal tyhle kritéria, četl výrok ombudsmana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.8.14 10:26

@j.a.n.i1 jasne ze necetl k cemu taky, neni pro ne zavazny.
Navic si myslim ze kdybych tam byla poslala pro papiry chlapa a tim padem reditelka nevidela pupik to misto bychom meli.
Navic jsme se bavily i o osvc. Jaky asi je problem si ho na ten tyden zase zridit a pak ho prerusit zadny…jen aby se vlk nazral a koza zuatala cela. Nejde mi ani tak o diskriminaci jako o absurditu cele te situace :zed:

Asi ji preposlu tohle
http://www.ochrance.cz/…lky-orig.pdf
Hadam ze mi odpovi, ze oni nejsou skolka ale jesle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
18.8.14 11:14

Všem děkuji tak školku určitě ne tak tak mi vzali skoro čtyřleté od září takže bud babička nebo se budem střídat s mužem ale chtěla bych dělat na plný jinak mě asi všude pošlou do.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
31.1.19 18:30

Dobrý večer, jak je to teď, když budu brát rodičák do května a v březnu chci nastoupit na HPP? Co jsem se tak ptala tak by mi ho neměli vzít že? A druhá otázka musím to na nějakém úřadu hlásit že půjdu do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat