Rodičák a práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
31.1.19 18:42

@neonqa Pobírání RP a práce se nevylučuje. A hlásit nemusíš. Přihlásí tě zaměstnavatel, aspoň myslím. Ale určitě ti to holky řeknou najisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
31.1.19 18:54

Nevezmou a nemusis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
31.1.19 18:58

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
31.1.19 19:05

Vloni jsem na podzim nastoupila do práce, rodicak mi bezel do konce roku. Zadny problem. Ale ucetni pak po mne chtela potvrzeni z UP, ze ten rodicak pobiram. Ale ted nevim proc, kvuli danim…? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
31.1.19 19:07

Nesmis se vratit na puvodni pracovni pozici, ze ktere jsi sla na MD. Jinak muzes pracovat dle libosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
31.1.19 19:15
@boltova píše:
Nesmis se vratit na puvodni pracovni pozici, ze ktere jsi sla na MD. Jinak muzes pracovat dle libosti.

To je nesmysl. Pracovat může bez omezení i na stejné pozici. Pleteš si to s pobíráním PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
31.1.19 19:24
@Lendeš píše:
To je nesmysl. Pracovat může bez omezení i na stejné pozici. Pleteš si to s pobíráním PPM.

Nepletu. Letos jsem to resila a byla jsem pred tim presvedcena o stejne pravde jako jsi dnes ty. Nase ucetni to resily primo na odboru vyplacejicim rodicovsky prispevek.
Vracela jsem se po dobrani materske a sepisovali jsme se zamestnavatelem novou pracovni smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
31.1.19 19:30

@boltova Pleteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
31.1.19 19:33
@boltova píše:
Nepletu. Letos jsem to resila a byla jsem pred tim presvedcena o stejne pravde jako jsi dnes ty. Nase ucetni to resily primo na odboru vyplacejicim rodicovsky prispevek.
Vracela jsem se po dobrani materske a sepisovali jsme se zamestnavatelem novou pracovni smlouvu.

To co píšeš nemá žádnou oporu v zákoně. Zákon o státní sociální podpoře nijak neomezuje přivýdělek při pobírání rodičovského příspěvku. Pokud ti trvdili někde něco jiného, měla sis vyžádat znění zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
31.1.19 19:39
@Lendeš píše:
To co píšeš nemá žádnou oporu v zákoně. Zákon o státní sociální podpoře nijak neomezuje přivýdělek při pobírání rodičovského příspěvku. Pokud ti trvdili někde něco jiného, měla sis vyžádat znění zákona.

Přesně tak. Účetní uživatelky @boltova ani ti, s kterými to „resily primo na odboru vyplacejicim rodicovsky příspěvek“ nejsou zákonodárci a co spolu vymyslí, nemá celostátní závaznost.

Zaměstnavateli po rodičovském příspěvku nic není a úřednicím ÚP, rozhodujícím o přiznání rodičovského příspěvku, není nic po zaměstnání. Rodičovský příspěvek není dávka nemocenského pojištění.

Příspěvek upraven 31.01.19 v 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
31.1.19 19:44

V tom pripade napada nekoho, proc jsem podepisovala novou smlouvu? Podavam to tak, jak mi bylo vysvetleno ze strany zamestnavatele. Nicmene zamestnavatel mi pred podepsanim nove smlouvy musel vyplatit zbyvajici dovolenou, kterou jsem mela nevyverpanu, coz beru jako “ulet” pro zamestnavatele. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
31.1.19 19:46
@boltova píše:
V tom pripade napada nekoho, proc jsem podepisovala novou smlouvu?

To musíš vědět ty, proč jsi podepisovala novou smlouvu, nám do toho nic není.
Lidi dělají všelijaké hlouposti.

Příspěvek upraven 31.01.19 v 19:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
31.1.19 19:47

@boltova Dokážu si představit jak tvoje účetní (neznalá problematiky) volala na ÚP a tam seděla úřednice, která vůbec nerozlišuje rodičovský příspěvek od rodičovské dovolené nebo je přesvědčená o tom, že při pobírání RP musíš být na RD a naopak a tohle taky sdělila tvé účetní. Takových je na ÚP bohužel spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
31.1.19 20:03

@eumedon
Jako hloupost bych to povazovala v pripade, pokud by to znamenalo zmenu k horsimu.
Ale je od tebe mile, ze si s chuti rypnes, misto abys rekl neco smysluplneho k veci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
31.1.19 20:09

@Lendeš
Pracuji ve velke firme ( okolo 600 zamestnancu), ucetnich na mzdovce sedi vicero.
Opravdu volaly na UP, pod ktery spadaji a tam jim bylo receno toto. Nejak myslim nikoho nenapadlo, ze by nemely verit - cekala bych, ze od toho tam ti lide na UP jsou. :nevim:
Nikdy jsem nemela duvod o tom pochybovat - v mem pripade to je jedno, podminky mam stale stejne, jen byla zbytecna prace se smlouvou atd.
Ale dekuji ti za info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat