Rodičák a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@eumedon píše:
@Kapřík90 http://portal.gov.cz/…87/4455.html@kve-tinka
4 hodiny denně.
@quinny nejen státních a nejen jeslí.
Příspěvek upraven 18.08.14 v 08:12
Jen opravím ty hodiny, je to v tomhle případě 46 za měsíc… ty 4 hodiny denně jsou při celodenní péči o dítě nahlášené na ZP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon jasny, ale myslim ze ty soukrome nikdo nesleduje, nebo alespon to tak byvalo.
Ale ty 4 hodiny neplati. Je to 46hodin za kalendarni mesic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny Ano, nikdo je nesleduje, ale když to nějaká dobrá duše práskne, tak se tím rozhodně zabývají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 jasne chapu.
Napadl me jiny dotaz, pokud se tu smim vetrit. Jake moznosti a pravomoci ma skolka (jesle) ke zjistovani skutecnosti jako je smlouva u zamestnavatele, jeji rozsah atd (predpokladam ze co se tyka zjistovani rodicaku moznosti maji, ale co ten zamestnavatel?)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka Takže oprava: Ty 4 hodiny denně se týkají rodičů těžce nebo úplně závislých na pomoci jiné osoby.
Dotazu @Kapřík90 se asi týká § 31 odst. 3 písmeno a) zákona o státní sociální podpoře:
Podmínka osobní celodenní péče se též považuje za splněnou a rodičovský příspěvek náleží, jestliže dítě, které nedosáhlo 2 let věku, navštěvuje jesle, mateřskou školu nebo jiné obdobné zařízení pro děti v rozsahu nepřevyšujícím 46 hodin v kalendářním měsíci,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny píše:
Ale ty 4 hodiny neplati. Je to 46hodin za kalendarni mesic
Ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny píše:Školka nemá žádnou povinnost, tu máš ty vůči úřadu práce. Školku, jesle ani zaměstnavatele tvůj rodičák nezajímá.
@j.a.n.i1 jasne chapu.Napadl me jiny dotaz, pokud se tu smim vetrit. Jake moznosti a pravomoci ma skolka (jesle) ke zjistovani skutecnosti jako je smlouva u zamestnavatele, jeji rozsah atd (predpokladam ze co se tyka zjistovani rodicaku moznosti maji, ale co ten zamestnavatel?)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny Ne školku nezajímá ani smlouva, ani rodičák… ale pokud tě nekdo nahlásí, tak UP ví, že ten rodičák bereš a že je tvou povinností docházku do školky nahlásit a pak dokladovat, žes nepřekročila hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag @j.a.n.i1 ne ten dotaz byl myslen jinak. A to ve smyslu prijeti do zarizeni, tedy posuzovani zadosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny Tam mají právo jen na to, co jim odsouhlasíš… ale zas pokud si dají do podmínek přijetí, že jim musíš předložit smlouvu a souhlasíš s tím, aby kontaktovali zaměstnavatele, tak myslím, že mohou a je na tobě, zda na to přistoupíš nebo ne. Tedy pokud jsou čistě soukromí hlídací… ofiko vzdělávací instituce tohle do podmínek dávat nesmí neb by to byla diskriminace těch dětí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 nejde o soukromou instituci ale o mestske zarizeni. V podminkach maji tohle. Jde mi o to, pokud tam jen vyplnim zamestnavatele, do registracniho formulare, kde neni nic jineho uvedeno, jak jim zamestnavatel smi/nesmi zdelovat jak to mam v soucasnosti se smlouvou apod…
Kriteria pro prijeti
Z organizačních důvodů jsou děti do… přijímány na období školního roku nebo do jeho konce, a to v závislosti na níže uvedených kritériích (až po posouzení stanovené potřebnosti) v pořadí:
1. děti, jejichž zákonní zástupci mají trvalé bydliště nebo místo současného pobytu v…
2. děti s celodenní a celoměsíční docházkou, jejichž zákonní zástupci jsou zaměstnáni a nepobírají rodičovský příspěvek,
3. děti, jejichž docházka do jeslí bude s ohledem na pobírání rodičovského příspěvku zákonného zástupce, který pracuje, nejvýše 5 kalendářních dnů v kalendářním měsíci nebo ze stejného důvodu nebude převyšovat 4 hodiny denně,
4. pouze v případě volné kapacity zařízení lze přijmout děti, o které pečuje zákonný zástupce aktuálně bez zaměstnání (včetně zákonného zástupce pobírajícího rodičovský příspěvek).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny Ne, sdělovat by jim to zaměstnavatel neměl (myslím, že nesmí)… a tedy zajímalo by mě, zda ten, kdo dělal tyhle kritéria, četl výrok ombudsmana…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 jasne ze necetl k cemu taky, neni pro ne zavazny.
Navic si myslim ze kdybych tam byla poslala pro papiry chlapa a tim padem reditelka nevidela pupik to misto bychom meli.
Navic jsme se bavily i o osvc. Jaky asi je problem si ho na ten tyden zase zridit a pak ho prerusit zadny…jen aby se vlk nazral a koza zuatala cela. Nejde mi ani tak o diskriminaci jako o absurditu cele te situace ![]()
Asi ji preposlu tohle
http://www.ochrance.cz/…lky-orig.pdf
Hadam ze mi odpovi, ze oni nejsou skolka ale jesle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem děkuji tak školku určitě ne tak tak mi vzali skoro čtyřleté od září takže bud babička nebo se budem střídat s mužem ale chtěla bych dělat na plný jinak mě asi všude pošlou do.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer, jak je to teď, když budu brát rodičák do května a v březnu chci nastoupit na HPP? Co jsem se tak ptala tak by mi ho neměli vzít že? A druhá otázka musím to na nějakém úřadu hlásit že půjdu do práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit