Rodičák do 3 let
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja mela dojem ze tyhle veci byvaji stejny. Ze bud materskou beru nebo neberu. Navci kazda zenska co tam byla mi rekla jen ze prisla rekla ze do 3 let a oni ji to vypocitali. I kamaradka ktera zadala pred par mesici jen rekla do 3 let a bylo. Tak me proste hlava nebwru ze to vypada jakoby u kazdeho ditete znamelo 3 roky neco jinyho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barunkaska píše:
To jsi ale nemela tim padem materskou to je 36 mesicu a vychazi to na 6111… No asi tam budu muset znova peotoze mne staci kdyz mi poslou posledni vyplatu v cervnu a ne jeste v cervenci.
Kvůli dvěma stovkám měsíčně bych znovu na úřad nešla. Šla bych tam až příští rok, jestli projde zvýšení rodičáku o 40 tisíc, tak pak bych řešila úpravu měsíční částky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina jenže ono se to tak říká „na tři roky“ ale plete se to s rodičovskou DOVOLENOU, páč to je taky „rodičák“ a většinou se na tři roky myslí DO tří let, což na těch 7100 vychází (220000/31měsíci=7096 a nějaké drobné).
A protože rodičák patlají všichni, včetně ouřednic, tak to udělají, jak je to napadne.Proto si mají všichni hlásit částku a bylo by po problému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barunkaska píše:
Ja mela dojem ze tyhle veci byvaji stejny. Ze bud materskou beru nebo neberu. Navci kazda zenska co tam byla mi rekla jen ze prisla rekla ze do 3 let a oni ji to vypocitali. I kamaradka ktera zadala pred par mesici jen rekla do 3 let a bylo. Tak me proste hlava nebwru ze to vypada jakoby u kazdeho ditete znamelo 3 roky neco jinyho.
No prostě záleží na tom, když řekneš do tří let. Tak u někoho to znamená 36 měsíců od porodu a u někoho podle mateřské. Záleží, kdy na ní nastupuješ, a kdy se dítě narodí. Když ho máš předčasně, pak ti zbyde víc mateřské po porodu a tím pádem míň měsíců na rodičák. Když naopak později, tak máš víc měsíců rodičák. Já třeba ještě budu vybírat dost dovolené, tak si místo měsíce rodičáku vyberu tu dovč. Vždyť je to jednoduché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barunkaska a chápeš, že dítě se může narodit na začátku měsíce, na konci, jsi doma 8,7,6 týdnů před porodem, dítě se narodí dřív…jako já si vezmeš mezi md a rd dovolenou a nechceš souběh rodičovského příspěvku s výplatou dovolené…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ornwen píše:
@Kriss Tina jenže ono se to tak říká „na tři roky“ ale plete se to s rodičovskou DOVOLENOU, páč to je taky „rodičák“ a většinou se na tři roky myslí DO tří let, což na těch 7100 vychází (220000/31měsíci=7096 a nějaké drobné).
A protože rodičák patlají všichni, včetně ouřednic, tak to udělají, jak je to napadne.Proto si mají všichni hlásit částku a bylo by po problému.
A nebo třeba dobu nástupu do práce. A podle toho se to snadno spočítá taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi mi nic jineho ani nezbyva protoze se to menit da jednou za 3 mesice teda aspon jsem to tak cetla. Jen mi prpste nejde do hlavy ze to tam maji denne ze ji tam urcite denne zenska rekne do 3 let. Tak bych predpokladala ze uz vedi z praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barunkaska píše:
Asi mi nic jineho ani nezbyva protoze se to menit da jednou za 3 mesice teda aspon jsem to tak cetla. Jen mi prpste nejde do hlavy ze to tam maji denne ze ji tam urcite denne zenska rekne do 3 let. Tak bych predpokladala ze uz vedi z praxe.
Jenomže každá ženská to má jinak. Nvm, co je na tom k nepochopení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barunkaska píše:
Kdyz pocitam ze v prosinci mi prijde prvni castka pak posledni castka v cervnu bude to 31.mesicu ne 32. Ja nemela cas to tam za ne jeste pocitat mela jsem ta placici dite tak jsem myslela ze oni uz to slychaji tolikrat ze uz vedi kolik to je mesicu kdyz reknu do 3 let.
ale to přece může být pokaždé trochu jinak, někdo má mateřskou, někdo ne, někomu končí PPM na začátku měsíce, takže dostane třeba jen pár korun a tak dostane za ten měsíc i rodičák, jiný ji má vyšší a ten měsíc rodičák už nedostane, takže hned je to o měsíc jinak… někdo jde na mateřskou 6 týdnů, takže po porodu pobírá PPM o dva týdny méně, když se dítě narodí v termínu, někdo 8 týdnů před, někdo porodí předčasně, někdo zase přenáší… takže to má zase jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barunkaska píše:
nejjednodušší je říct datum do kdy chceš být doma protože je rozdíl mezi slovy DO tří let a NA tři roky, ale to ti už holky vysvětlily
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
@Ornwen dyt jo já to tak chtěla, ale nějak sem nepochopila jak se všude píše že rodicak na 3 roky je těch 7100, když má někdo rodicak od narození do 3 let dítěte je to přeci stejná doba ne?
Úplně nejjednodušší je vzít datum, kdy Ti končí mateřská (může být různě) a do tří let dítěte si spočítat měsíce. Já jsem např. skončila mateřskou 4.3. Za ty 4 dny března mi přišla ještě mateřská, za zbytek měsíce už RP. Dcera měla 3 roky v září. Budu-li počítat od března do září, je to 31 měsíců, cca 7100. Za březen na zač. RP mi přišla nižší částka, neb jsem tam měla za ty 4 dny ještě mateřskou, a na konci mi za září doplatili něco navíc do těch 220.000, protože ono to není nikdy úplně přesně na korunu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše: Úplně nejjednodušší je vzít datum, kdy Ti končí mateřská (může být různě) a do tří let dítěte si spočítat měsíce. Já jsem např. skončila mateřskou 4.3. Za ty 4 dny března mi přišla ještě mateřská, za zbytek měsíce už RP. Dcera měla 3 roky v září. Budu-li počítat od března do září, je to 31 měsíců, cca 7100. Za březen na zač. RP mi přišla nižší částka, neb jsem tam měla za ty 4 dny ještě mateřskou, a na konci mi za září doplatili něco navíc do těch 220.000, protože ono to není nikdy úplně přesně na korunu…
Tak takhle je to nejjednodušší
, ale ono je přeci lepší nechat to spočítat úředníka, aby pak měla na koho nadávat a co řešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barunkaska píše:
Ale vždyť jo, oni vědí z praxe. Nejčastější je asi na 32 měsíců, tak ti to tak spočítali. Tak nechápu, na co si stezujes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Necetla jsem všechny příspěvky ale pokud jsem dobře pochopila od paní na úřadě tak pokud řekněte do 3 let dítěti tak vám počítají 2,5 roku, tak ze to vychází na těch 7100 kč a když řekněte že ji chcete na 3 roky tak máte min a do 3,5 let dítěti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kobzdi záleží na situaci. To je tak těžké si to vypočítat sama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit