Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
KATASTROFA
vcera ´jsem vse rekla nasim, jsem v 6.tydnu a pred sebou dva roky skoly - jsem dric takze jsem si to takhle nachystala sama. Ale proste katastrofa chteji potrat jsem uplne mimo. Miminko sme strasne moc chteli. "Jsem nezodpovedna ke vsem v mem okoli, zhroutila jsem jim svet nemaji, dokonce zivota jsem je zklamala a neodpusti mi to.
Před tebou dva roky střední nebo vysoká? Protože v případě střední mi to připadá taky docela nezodpovědné.. Ale držím palce, oni vyměknou, uvidíš. Jsi jejich dcera a i když teď chtějí být naštvaní, tak dlouho nebudou ![]()
Pokud jsi samostatná, na rodičích nezávislá, tak bych se snažila to pustit z hlavy (i když vím, jak to jde těžko).
V případě, že visíš rodičům stále na krku, se podobné reakci nedivím.
Ať už je to jak chce, časem je ten vztek a zklamání přejde, neboj.
Maminka se jistě začne brzy těšit na babičkovskou roli
Napadla mě ta samá otázka, jestli SŠ nebo VŠ.. Ale předpokládám, že asi vejška.. Asi to pro ně byl šok, ale uvidíš, že to bude dobrý a začnou se na vnoučátko těšit. Ono je to přejde, neboj, držim palce! ![]()
Dva roky vysoke. Delam sama na sebe a pritel je tez ok. Opet cituji " zkazila jsem si zivot, uz to de vratit zpet jen jednou cestou. Nedokazou me mit radi, ani pritele ani dite"
ahoj tulli, můžu se zeptat, kolik je ti roků a jakou školu děláš? Myslím tím, jestli střední nebo vysokou?
K rodičům…neřekli to třeba v šoku, z naštvání?? Třeba to tak nemysleli, jenom to prostě nečekali. I když, ani toto je neomlouvá
![]()
Vysoká škola se dá dělat i při mimču. Sama čekám a dělám VŠ a nevidím v tom problém.
Pokud máte kde bydlet, tak nechápu, proč se tak rozčílili…
tulli píše:
Ahoj holky
KATASTROFA
vcera ´jsem vse rekla nasim, jsem v 6.tydnu a pred sebou dva roky skoly - jsem dric takze jsem si to takhle nachystala sama.
Jelikož, jak píšeš, sis to „takhle nachystala sama“, jistě máš pro dítě zodpovědného partnera, zázemí a jsi schopná se o něj finančně postarat, aniž by ses musela spoléhat na rodiče, jejich finance a jejich hlídání…
Takže reakce rodičů pro Tebe nemusí znamenat konec světa, oni to časem skousnou a s rolí prarodičů se srovnají. Je to pro ně šok, s něčím takovým jistě nepočítali a v šoku či afektu člověk řekne leccos. I to, co nemyslí vážně.
Pokud je to jinak a na rodičích jsi snad stále závislá, tak je ovšem jejich reakce naprosto oprávněná, pochopitelná a Ty ses zachovala jako nezodpovědné dítě, které si splnilo svůj rozmar - nikoli jako dospělá žena plánující rodinu.
Příspěvek upraven 13.07.11 v 08:33
Šáriii píše:
Vysoká škola se dá dělat i při mimču. Sama čekám a dělám VŠ a nevidím v tom problém.Pokud máte kde bydlet, tak nechápu, proč se tak rozčílili…
Vysoka. A jak to delas financne?
koukala jsem i na diskuze, co jsi založila… Pokud přítel už pracuje, měli byste to zvládnout víceméně v pohodě. To, že máš před sebou dva roky školy, kam dojíždíš, je blbý, ale třeba by se to dalo uhrát na individuální studijní plán?
Já otěhotněla na vejšce ve třeťáku, Bc. státnice jsem dělala s břichem, ale ty dva roky ing studia se už pak nějak „nepovedly“
Ale tam bylo víc aspektů, prcek nebyl tou hlavní příčinou ![]()
Rodiče bych kopla do zadku… Předně to, jestli vejšku nakonec uděláš nebo ne je tvoje věc. Život „zkazíš“ maximálně sobě… Věřím tomu, že se jim to rozleží časem v hlavě, až se mrňous narodí, budou to asi taky brát jinak…
Ale víc neporadím. Naši taky neskákali dva metry do vzduchu, ale na druhou stranu jediná starost mojí mamky byla o to, abychom já i malej byli v pořádku. Každopádně kecy o zklamání atd. podle mě nejsou vůbec fér…
Já měla štěstí i v tom, že v našem okolí je pár párů, co se jim děti ani přes IVF nedaří, takže i to pomohlo tomu, že to všichni brali tak, že je super, že se nám prcek povedl (manžel měl blbý výsledky spermiogramu) přirozeně, i když „brzo“…
nezlob se na mě, ale pokud jsi na vysoké, tak předpokládám, že už Ti dávno bylo 18 let,tak rodiče nemají právo rozhodovat ani o Tobě ani o Tvém dítěti…teda tohle nechápu,jak Ti vlastní rodiče můžou říct, abys šla na potrat…co když už další děti nebudeš moct mít??? To by jim ta vysoká stála za to? A opravdu to zvládneš i s miminkem…taky jsem studovala a takových mamin tam bylo více…přítel také studuje nebo vydělává? Zkus teď ještě když to jde i něco našetřit na brigádách, je léto, tak do školy nechodíš, ne?
vegiska píše:
nezlob se na mě, ale pokud jsi na vysoké, tak předpokládám, že už Ti dávno bylo 18 let,tak rodiče nemají právo rozhodovat ani o Tobě ani o Tvém dítěti…
Já bych řekla, že pokud u nich bydlí, tak mají právo do toho mluvit. Rozhodně né rozhodovat, ale názor říct můžou, ať je jakýkoliv.
A pokud svou dceru podporují ve studiu, tak asi očekávali pro ni jinou budoucnost.
Jen jsem chtěla říct, že tu reakci chápu, i když uznávám, že hezká tedy není
Dej tomu čas. Takových už bylo. A pak když se mimčo narodilo, tak se z něj mohli pos…;)
Navíc přiznej si sama, kdyby za tebou přišla dcera na škole, že je těhu, tak bys taky neskákala radostí. To je přirozená první reakce.
Jestli máte kde bydlet a jak se uživit, tak buď v klidu. Už kvůli mimču.
A co kdyby přítel požádal o tvojí ruku? Ať vidí, že to myslíte opravdu vážně.