Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
moc gratuluji k detatku,protoze to je velke stesti.v dnesni dobe otehotnet je docela problem.alespon v mem okoli.a nazory rodicu?potrat???
to je strasny.ze se nestydi.kdyby si uvedomily ze zivot je strasne nevyspitatelny.ze se muze kdykoli cokoliv stat.at si uzijou to ze jejich dcera privede na svet krasny miminko, vnoucatko a ze jste zdravi a stastny.no co skola…to neni dulezity!!!zivot je nekdy kratky,nikdy nemuzou vedet co se stane.tak at si to vsichni uzivate na plno.vzdyt je to zazrak..nevim proc lidi resi samy kraviny .nemuzu pochopit,proc jsou na sebe lidi tak zli
.mysly na sebe kdyz to nechteji pochopit tak se na ne vykasly.hlavne mysly na detatko a bud stastna.
![]()
kolem me se posledni dobou deji strasny veci,takze si hodne vazim zivota.to ze mam krasnou zdravou holcicku,manzela co stoji vzdycky pri me a to ze jsem jen prodavacka me teda fakt netrapi.muzem se smat?muzeme chodit?muzeme se radovat?tech par korun na jidlo a obleceni jako prodavacka taky vydelam.vim ze nikdy milionari nebudem, hlavne ze se moje dite smeje
![]()
.to je dulezity.ne skola,ne penize ne rodice.manzelovo rodice se se mnou taky nebavy.nemaji me moc v lasce.
![]()
moc me to trapi ale ja mam svoje stesti doma..mysli jen na svoje stesti a ží svuj zivot.preju vsem ......UZIVEJTE SI ZIVOTA.......
![]()
![]()
souhlas
![]()
jako pardon, rodiče samozřejmě respektovat musím, když mě defacto živí, ale chtěla bych vidět, jak Vy řeknete tohle své dceři? Zivím Tě, tak jdi na potrat??? No Cappy, nevím nevím
Cappy - to bys pak ale dětem musela zakázat sex s kýmkoliv, dokud u tebe budou bydlet a budeš je živit
Co jsem četla další diskuze zakladatelky, chtěli s mrnětem počkat, dokud školu nedodělá, ale zadařilo se dřív…
Tak nevím, nevím… ![]()
kate02 píše:
Cappy - to bys pak ale dětem musela zakázat sex s kýmkoliv, dokud u tebe budou bydlet a budeš je živit
Proč zakázat?
To je snad o důvěře, vzájemných vztazích a zodpovědnosti - ne o hlídání a zákazech.
U nás to bylo asi podobné jako u Cappy („dokud žiješ pod naší střechou a živíme Tě, platí v zásadních věcech naše rozhodnutí“) - a přesto nám rodiče v zásadě nic nezakazovali. Mluvili s námi, zajímali se o naše životy, naše problémy a tak nějak přirozeně nás vedli k zodpovědnosti - mne ani mou sestru by v životě nenapadlo pořídit si na vysoké miminko a předpokládat, že rodiče budou nadšení z toho, že nás mají živit a hlídat cvrčka v době, kdy se maminka bude učit.
Já taky nesouhlasím s tím, jak zakladatelčini rodiče na ni vyjeli… Ale když jsem si přečetla všech jejích sedm příspěvků na emiminu, vyplynulo mi z toho jen to, že její rodiče prostě vypěnili, to se přece stává…
Použili zlá slova, nedivím se, že je z toho zakladatelka smutná - na druhou stranu se nedivím ani těm rodičům. Jestli mi jednou něco podobného oznámí moje dcera, vím naprosto jistě, že v prvním šoku vypěním taky, na to se znám moc dobře. I když to rozhodně nebudu myslet vážně…
BohunkaP píše:kate02 píše:
Cappy - to bys pak ale dětem musela zakázat sex s kýmkoliv, dokud u tebe budou bydlet a budeš je živitProč zakázat?
![]()
To je snad o důvěře, vzájemných vztazích a zodpovědnosti - ne o hlídání a zákazech.
U nás to bylo asi podobné jako u Cappy („dokud žiješ pod naší střechou a živíme Tě, platí v zásadních věcech naše rozhodnutí“) - a přesto nám rodiče v zásadě nic nezakazovali. Mluvili s námi, zajímali se o naše životy, naše problémy a tak nějak přirozeně nás vedli k zodpovědnosti - mne ani mou sestru by v životě nenapadlo pořídit si na vysoké miminko a předpokládat, že rodiče budou nadšení z toho, že nás mají živit a hlídat cvrčka v době, kdy se maminka bude učit.
Já taky nesouhlasím s tím, jak zakladatelčini rodiče na ni vyjeli… Ale když jsem si přečetla všech jejích sedm příspěvků na emiminu, vyplynulo mi z toho jen to, že její rodiče prostě vypěnili, to se přece stává…Použili zlá slova, nedivím se, že je z toho zakladatelka smutná - na druhou stranu se nedivím ani těm rodičům. Jestli mi jednou něco podobného oznámí moje dcera, vím naprosto jistě, že v prvním šoku vypěním taky, na to se znám moc dobře. I když to rozhodně nebudu myslet vážně…
Hele, já jsem otěhotněla na vejšce, rodiče chtěli, abychom ještě ve studiu pokračovali, podporovali nás stejně, jakobychom mrňouse neměli = dostávali jsme od nich pořád stejně prcek neprcek… Kdyby se rozhodli, že to takhle nechtěj a peníze posílat nebudou, respektovali bychom to
My jsme studovali oba a ve škole jsme se střídali, takže hlídat někdo musel jen ve zkouškovým, když jsme si nemohli dát zkoušku s manželem zvlášť…
A popravdě mi přišlo, že třeba mojí mamce bylo líto, že nám prcka hlídala jen jednou nebo dvakrát během toho roku, co jsme studovali, jednou nám hlídala moje babička, párkrát manželova ségra a jednou švagrová…
Bydleli jsme sami na „manželských kolejích“. Každopádně ani pro jedny rodiče to, že jsme měli dítě takhle brzo neznamenalo vyšší náklady, než kdybychom normálně studovali… Krom dárků pro prcka, který by mu předpokládám dali i kdybychom už pracovali ![]()
Samozřejmě že to udělat nemuseli a jsem ráda, že ten přístup byl takovej, jakej byl, ale prostě si nemyslím, že by nutně to, že chce někdo dostudovat vysokou, znamenalo „otravování“ rodičů hlídáním prcka
U nás jedinej problém, kterej byl, byl ten, že jsme malýho na hlídání nikomu moc dávat nechtěli, protože se všichni těšili, jak budou vozit ![]()
BohunkaP píše:kate02 píše:
Cappy - to bys pak ale dětem musela zakázat sex s kýmkoliv, dokud u tebe budou bydlet a budeš je živitProč zakázat?
![]()
Já taky nesouhlasím s tím, jak zakladatelčini rodiče na ni vyjeli… Ale když jsem si přečetla všech jejích sedm příspěvků na emiminu, vyplynulo mi z toho jen to, že její rodiče prostě vypěnili, to se přece stává…Použili zlá slova, nedivím se, že je z toho zakladatelka smutná - na druhou stranu se nedivím ani těm rodičům. Jestli mi jednou něco podobného oznámí moje dcera, vím naprosto jistě, že v prvním šoku vypěním taky, na to se znám moc dobře. I když to rozhodně nebudu myslet vážně…
Měla jsem to doma naprosto stejně
a připadne mi to normální a pochopitelné.
Reakce rodičů byla mírně přehnaná, ale je to pro ně šok - moji rodiče věděli, že se snažíme a když se zadařilo - tak taky čučeli jak puk a reakce byla doost zvláštní. Prostě z jejich holčičky se stane matka, manželka atd. - hodně velká změna v jejich životě ne?
vegiska píše:
jako pardon, rodiče samozřejmě respektovat musím, když mě defacto živí, ale chtěla bych vidět, jak Vy řeknete tohle své dceři? Zivím Tě, tak jdi na potrat??? No Cappy, nevím nevím
Já mluvím o koze, ty o voze.
Poslušnost jsem nenapsala v souvislosti s potratem.
Ale pokud investuješ do vzdělání svého dítěte nemalé peníze, měla by platit jakási nevyřčená smlouva - Když už ti studium platíme, měl/a bys dělat maximum pro to, abys jej dokončila." A PLÁNOVANÉ těhotenství téměř na začátku studia pro mě podpásovka (jakožto rodiče) opravdu je.
Když už má dítě svůj život, bydlí jinde, ať si dělá, co chce, ale upéct si miminko v pokojíčku rodičů? ![]()
Řeči o potratu poslouchat nemusí, není nic jednoduššího než se odstěhovat a konečně se postavit na vlastní nohy.
Já osobně bych nikoho na potrat neposlala, ale pokud se někdy dostanu do takové situace (a že si to z celého svého srdce nepřeji), rozhodně dítě nepoplácám po ramenou.
Naopak. Pro někoho to možná bude znít hnusně, ale sbalila bych mu kufry - obrazně řečeno. Prostě bych mu naznačila, že se musí začat chovat jako zodpovědný rodič, tzn. opustit rodné hnízdo a budovat zázemí vlastní.
Holky, a všimli jste si, že zakladatelka napsala akorát tři strohé příspěvky na první stránce a od té doby ticho po pěšině. Nevíme nic. Jenom tu zbytečně spekulujeme.
kate02 píše:
Cappy - to bys pak ale dětem musela zakázat sex s kýmkoliv, dokud u tebe budou bydlet a budeš je živitCo jsem četla další diskuze zakladatelky, chtěli s mrnětem počkat, dokud školu nedodělá, ale zadařilo se dřív…
Tak nevím, nevím…
Mně z jejích příspěvků utkvělo v paměti, že začaly působit mateřské pudy. A zrovna v té době se omylem (ach, jaká náhoda
) zadařilo, ehm, ehm ![]()
Proč bych jim měla zakazovat sex? Ať si sexují, ať si klidně užívají, ale ať počítají s následky.
Hodlám o tom se svými dětmi otevřeně mluvit a v momentě, kdy budu mít pocit, že se to začíná zvrhávat, ráda povykládám, jaké to je zahodit školu, ztratit všechny kamarády, být úplně bez peněz, řešit existenční problémy a do toho všeho přivést na svět dítě.
Cappy píše:kate02 píše:
Cappy - to bys pak ale dětem musela zakázat sex s kýmkoliv, dokud u tebe budou bydlet a budeš je živitCo jsem četla další diskuze zakladatelky, chtěli s mrnětem počkat, dokud školu nedodělá, ale zadařilo se dřív…
Tak nevím, nevím…
Mně z jejích příspěvků utkvělo v paměti, že začaly působit mateřské pudy. A zrovna v té době se omylem (ach, jaká náhoda
Proč bych jim měla zakazovat sex? Ať si sexují, ať si klidně užívají, ale ať počítají s následky.) zadařilo, ehm, ehm
Hodlám o tom se svými dětmi otevřeně mluvit a v momentě, kdy budu mít pocit, že se to začíná zvrhávat, ráda povykládám, jaké to je zahodit školu, ztratit všechny kamarády, být úplně bez peněz, řešit existenční problémy a do toho všeho přivést na svět dítě.
Promiň, ale to s tím zahozením školy, ztázou kamarádů, to je demagogie… Já jsem se naopak díky prckovi začla zase stýkat s lidma, s kterejma jsem se x let neviděla…
Taky je otázka, jestli kamarádi, o který někdo přijde, jsou fakt kamarádi
![]()
Člověku, když má dítě takhle „brzo“ (furt se bavíme o tom, člověku, co má ukončený aspoň středoškolský vzdělání), to sice třeba něco vezme, ale taky hodně dá…
U nás prcek sice nebyl úplně plánovanej, ale kdybych se měla vrátit zpátky a mohla si vybrat jestli ho mít nebo ne, neměnila bych… Protože mi to, že ho mám mnohem víc dalo než vzalo…
I když bych nakonec měla skončit jako uklízečka v supermarketu ![]()
Jsem stale tady dekuji za nazory at jsou jakekoliv, jsem stejne sokovana z rodicu jako oni ze me, predne musim rict ze souhlasim s cappy, u nas je vychova stejna - pokud te zivime, delej to co chceme - tzn.dodelej skolu nekam jed a uzivej si, nemas zadne starosti. Jsem jedinacek a rodice jsou prisni. Pritele i nas vztah respektuji a byli radi ze jsem stastna. O miminu jsme premysleli protoze jsme meli oba silne pudy zazemi, pritel penize a ja zacinala delat sama na sebe. Ale kvuli zodpovednosti k sobe i rodicum jsme to naplanovali az rok dva po skole. Stalo se ted. Skola je pro me dulezita miluju studium a vzdycky to byl muj cil, uz jsem rok prihlasena a vybrana na Erasmus, plan byl jasny. Vyrovnavam se s nasledky, rodicum rozumim. Popravde, dokud to nevedeli, byli jsme s pritelem stastni jako blecha, vsechno jsme nove naplanovali, domlouvali ve skole, pocitali naklady vydaje… Rodice me dostali svymi reakce mi na dno.....stejne jako je tou svou
Nesnáším rodiče typu že ti naplanujou celý život a jak to nevyjde podle jejich představ, třeba příjde do toho miminko, nebo chceš ten život žít jinak než ti to rodiče naplánovali, hned jsi je zklamala a nevim kde co všechno, prostě ja tohle nechápu… ![]()
moc gratuluji k detatku,protoze to je velke stesti
.v dnesni dobe otehotnet je docela problem.alespon v mem okoli.a nazory rodicu?potrat???
to je strasny.ze se nestydi.kdyby si uvedomily ze zivot je strasne nevyspitatelny.ze se muze kdykoli cokoliv stat.at si uzijou to ze jejich dcera privede na svet krasny miminko, vnoucatko a ze jste zdravi a stastny.no co skola…to neni dulezity!!!zivot je nekdy kratky,nikdy nemuzou vedet co se stane.tak at si to vsichni uzivate na plno.vzdyt je to zazrak..nevim proc lidi resi samy kraviny .nemuzu pochopit,proc jsou na sebe lidi tak zli
.mysly na sebe kdyz to nechteji pochopit tak se na ne vykasly.hlavne mysly na detatko a bud stastna.
kolem me se posledni dobou deji strasny veci,takze si hodne vazim zivota.to ze mam krasnou zdravou holcicku,manzela co stoji vzdycky pri me a to ze jsem jen prodavacka me teda fakt netrapi.muzem se smat?muzeme chodit?muzeme se radovat?tech par korun na jidlo a obleceni jako prodavacka taky vydelam.vim ze nikdy milionari nebudem, hlavne ze se moje dite smeje
.to je dulezity.ne skola,ne penize ne rodice.manzelovo rodice se se mnou taky nebavy.nemaji me moc v lasce.
moc me to trapi ale ja mam svoje stesti doma..mysli jen na svoje stesti a ží svuj zivot.preju vsem ......UZIVEJTE SI ZIVOTA.......