Rodiče od sebe?

166
21.2.13 11:09

Rodiče od sebe?

Ráda bych věděla, zda za sebou máte někdo vlastní zkušenost s rozchodem rodičů, když jste byli ještě malí, či jak toto nesli vaše děti.. Řeším toto: s manželem jsme 7 let, zrekonstruovali jsme domek, máme 2 děti (1,5 a 3,5), manžel je stále pryč, vydělává průměrné peníze.. až potud je vše OK. Ale.. tím, jak jsem na vše sama, tak mi nedá spát myšlenka, jak by bylo daleko jednodušší i sama bydlet- resp. sama s dětmi. Ještě než se 1. dítko narodilo, začala jsem pracovat, občas, krásně flexibilní zaměstnání, když jsem šla, manžel hlídal, když se narodilo 2. dítko, také tak nějak hlídal, když jsme se ale přestěhovali, mám hned vedle tchýni, takže začala hlídat ona (do té doby minimálně), nebo občas hlídá moje mamka, manžel nemá už vůbec žádnou snahu chodit z práce tak, aby viděl děti aspoň při koupání.. zařídila jsem si to tak, abych se na něj vůbec nemusela spolíhat. Když po něm chci nějakou chlapskou práci, tak to jde udělat až po 20. naléhání, kdybych si to udělala sama, mám to hned, ale co zbyde na něj? Starám se od děti, domácnost, když můžu, jdu do práce. Na něj nezbývá téměř nic.. nanosí uhlí do kotelny, někdy zatopí, jinak nic sám od sebe. Není na něj žádný spoleh a to v ničem- jde se synkem ke kadeřnici, ač se domluvili, že přijdou za 15 minut, domů přijdou za 2 hodiny, kadeřnice mi říkala, že k ní dorazili za hodinu.. stále se někde VYKECÁVÁ, nechává všechny všude čekat a to mě opravdu ubíjí. Nevím, jestli přijde domů v 18h nebo ve 23, nevím, jestli zařídí to, na čem jsme se dohodli.. nákup, opravy apod. Nevím, zda je v práci, nebo někde stojí a mele. Vždycky se omluví, to on umí, ale to je špatně, když je situace příště stejná, když se kvůli tomu začnu hádat, většinou vymyslí něco či někoho, kdo za to může, že on zase nemohl dodržet slovo. Kdysi jsem ho asi měla ráda, a byla jsem slepá a namlouvala si, že nedochvilnost, nespolehlivost a nezodpovědnost přeci nejsou na prvním místně mezi ctnostmi, ale to byla chyba. Dnes mě v domě drží finanční situace, mám rodičák + něco z práce, poslední dobou počítám a sháním, co bych fin. zvládla a co ne. V neposlední řadě přemýšlím, jak by to nesly děti. Nemám problém s „půjčováním“, kdykoli bude mít čas a zájem, může si je vzít k sobě, ale už mu nechci vařit ani prát, když to jídlo nechá zkazit a prádlo se válet na posteli.. Nemiluju ho, to už chvíli vím. Máte někdo podobné zkušenosti s řešením takové situace, či jste takto vyrůstali v sami? Děkuji všem za zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3542
21.2.13 11:12

A kam by jsi od něj odešla? Máš kam jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
21.2.13 11:15

Odstěhovala bych se do nějakého podnájmu, pár bytů tu je. V nejhorším případě bych mohla být chvíli u našich, ale z dlouhodobého hlediska by to nebylo ideální :lol: Chci zůstat ve stejné obci, máme tu kamarády, práci, rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
21.2.13 11:22

Jsem toho názoru, že pokud se rodiče nemilují a často se hádají, měli by jít od sebe, v tomto bych ohled na děti až tak nebrala, pro děti takový vzor určitě není vhodný. Raději pohodové rodiče od sebe, než věčně nervózní, hadájící se spolu…

Moji rodiče se rozvedli když mi bylo 7 let, sestře 2 roky. Ségra to moc nevnímala, já jsem to samozřejmě v tomto věku zpočátku nesla dost těžce, dávala jsem to za vinu mamce, k taťkovi jsme jezdily často a vím, že jsem vždy brečela, že od něj nechci pryč, ač se k nám mamka chovala pěkně. Ale bylo to věkem, postupem času to člověk chápe jinak, teď se na to dívám úplně jinak a vím, že jejich rozhodnutí bylo správné.
Ty máš děti ještě malé, pokud by ses rozhodla odejít hned, ten mladší to asi nebude až tak vnímat ale u staršího počítej s tím, že to může brát hůř, může tě z toho vinit a podle toho se pak chovat. Ale postupem času se to určitě uklidní :)

Jen chci zdůraznit jednu věc - pokud s manželem budete mít nějaké spory, řešte je vždycky jen vy dva, bez dětí a ne přes děti. Nepomlouvejte jeden druhého před dětmi, není to vůbec dobré, naši to dělali a dělají doteď a fakt z toho nejsem nijak odvařená…mnoho lidí to takhle dělá a vůbec si neuvědomují, co tím můžou způsobit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
21.2.13 11:26

Nasi se rozvedli po dlouholetych problemech kdyz me bylo 6, rekla bych, ze jsem lip nesla to stehovani a odlouceni, nez to dusno atd. mezi nasima. I jako mala jsem to vnimala. Ale mezi nima byly problemy trosku vetsiho kalibru, takze dopma opravdu „dusno“. Ja si myslim, ze deti budou spokojene, pokud i rodice jsou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
21.2.13 11:30

S tím neházením špíny souhlasím, běžná praxe je ta, že se bývalí partneři navzájem očerňují a to se mi nelíbí, děti nemůžou za to, že to rodičům neklape. Také si myslím, že je lepší, když budou v klidu a ne v tomhle nepříjemném prostředí, nebudu-li mít nervy z manžela, budu mít víc energie prcky, kteří to potřebují :hug: Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
21.2.13 11:34

@Verca1989 To je presne jak u nas :mavam: jen ja mam starsiho brachu, taky jsem nechtela domu od taty a pritom on byl ten, kterej to vsechno podelal a choval se k mamce a nekdy i brachovi hrozne. Kdyby me to mamka vyklopila vsechno, kdyz jsem byla to mala, tak verim, ze bych rekla, ze uz ho nechci nikdy videt. Ona ale byla takovej format, ze nic nerekla a diky tomu mam dneska tatu. Dokonce jsem ji nekolikrat jako dite vycitala, ze kvuli ni to vsechno je, ze spolu nejsou. kdyz me rekla v dospelosti pravdu, tak jsem pochopila, jak moc se musela ovladat a snazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
21.2.13 11:36

@verusuvi je fajn, ze mas odavhu ten krok udelat :) myslim, ze to mnoho zen nema - rikaji prave kvuli detem s manzelem zustanu, ja to vidim ale opacne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
21.2.13 11:41

Já si to celkem reálně dovedu představit.. sice nebudeme žádní milionáři, ale na chleba bude vždycky, budeme žít skromě.. vlstně i teď tak žijeme, co manžel vydělá, tak zaplatí poplatky, svoje cigára a svačiny a zbytek vrazí do baráku, který ani není kouskem psaný na mě, ač jsme v něm utopili společné peníze :pocitac: Hodlám si vzít aspoň auto, s dětmi ho potřebuji. :lol: Na mě je jídlo, oblečení apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.2.13 11:43

@verusuvi
To co tě na něm štve jsou drobnosti, ale právě ty jsou někdy k zešílení. To že nedokáže dodržet nějaké časy, že se na něj nemůžeš spolehnout - to je fakt na palici. Jestli tedy tobě osobně nebude jeho přítomnost chybět, tak jdi od něj. Když budeš s ním v jedné obci, tak ani s dětmi nebude zásadní problém. Tohle není partnerství, to je jako bys měla jedno dítě navíc.

• Citovat
  • Upravit
166
21.2.13 11:44

Přesně!! :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.2.13 11:46
@verusuvi píše:
Já si to celkem reálně dovedu představit.. sice nebudeme žádní milionáři, ale na chleba bude vždycky, budeme žít skromě.. vlstně i teď tak žijeme, co manžel vydělá, tak zaplatí poplatky, svoje cigára a svačiny azbytek vrazí do baráku, který ani není kouskem psaný na mě, ač jsme v něm utopili společné peníze :pocitac: Hodlám si vzít aspoň auto, s dětmi ho potřebuji. :lol: Na mě je jídlo, oblečení apod.

Tak tohle by byl další hřebíček do rakvičky.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
21.2.13 12:10

@verusuvi
Ale než bych to rozetla bych se ho ještě zeptala, jestli si je schopen uvědomit, co vlastně je v tom vašem soužití špatně. Jestli tedy není už na všechno pozdě. Jestli by byl schopen se nějak změnit, aby to doma fungovalo a já abych měla pocit, že jsem pro to udělala všechno. Ale možná jste si už všechno řekli a k ničemu to nebylo. Je to jen nápad. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
13943
21.2.13 12:32

Já odešla od manžela, když byly dceři dva. Vztahy mezi sebou máme na rozvedené nadstandardně dobré, s tátou se vídá několikrát týdně. Poslední dobou dcera začíná řešit, proč jsem odešla, proč už jsem taťku nechtěla, že by chtěla, abychom bydleli my tři dohromady.. Je to hodně těžké, odpovědět jí popravdě, ale zároveň přiměřeně věku. Ona je hodně inteligentní, ale taky velice citlivá, hodně věcí ji rozhodí. Nevím, jestli je to rozvodem, možná ano, i když pro ni to na první pohled nijak traumatické nebylo. Občas mě napadne, že tohle vědět, tak raději zůstanu. Jinak toho nelituju, to opravdu ne, ale v tu chvíli je mi jí vždycky tolik líto :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
21.2.13 12:33

Kdybych se to nesnažila nějak urovnat nebo vyřešit, nejspíš bych z něj nedostávala ty jeho omluvy, výmluvy a sliby.. tuhle diskuzi jsem založila jako poslední možnost získat objektivní názor jiných nezainteresovaných lidí. Ale už mám asi jasno. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí