Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,
zajímalo by mě zda je chyba ve mě nebo v nich…
Partner žije s rodiči a zve mě k sobě na víkend. Rodiče s tím nemají problém.
ALE
Už potřetí se mi stalo, že mi zatajili, že jsou nemocní a nakazili mě. Já to beru jako vrcholnou bezohlednost, kór v dnešní době…
Když je u nás doma někdo nemocný, partnera samozřejmě včas varuju, aby si to rozhodl sám. K sobě ho nenutím, nechci ho nakazit.
Oni mě neupozorní nikdy.
Už mě to celkem „štve“, protože zase doma ležím nemocná (vím, že to mám od nich, viděla jsem se jen s nimi, jinak jsem byla doma), mám zkouškové a oni to vědí…
Partner více méně to stejné, když je nemocný neřekne mi to téměř nikdy, až když jsem u něj, ale to už je pozdě.
Naposledy jsem málem chytla covid, protože mi to neřekl, že se cítí blbě, ale naštěstí ještě nebyl infekční…
Můžeš to mít od nich, ale taky nemusíš. Neříkej, že nechodíš ani do obchodu a jen sedíš zavřená doma.
@Anonymní píše:
Ahoj,
ALE
Už potřetí se mi stalo, že mi zatajili, že jsou nemocní a nakazili mě. Já to beru jako vrcholnou bezohlednost, kór v dnešní době…
Když je u nás doma někdo nemocný, partnera samozřejmě včas varuju, aby si to rozhodl sám. K sobě ho nenutím, nechci ho nakazit.
Oni mě neupozorní nikdy.
Už mě to celkem „štve“, protože zase doma ležím nemocná (vím, že to mám od nich, viděla jsem se jen s nimi, jinak jsem byla doma), mám zkouškové a oni to vědí…
Partner více méně to stejné, když je nemocný neřekne mi to téměř nikdy, až když jsem u něj, ale to už je pozdě.
Naposledy jsem málem chytla covid, protože mi to neřekl, že se cítí blbě, ale naštěstí ještě nebyl infekční…
Tohle osobně nesnáším, už proto, že mi infekce horních cest dýchacích zhoršují jiné zdravotní potíže.
Proč to lidé dělají, nevím. Ale u někteří to prostě dělají a dělat budou, i když s evýsleovně ptáš, jestli nejsou nemocní. ![]()
A pak ti řeknou svou oblíbenou mantru „to můžeš chytit všude, to bys nesměla vylézt ven“.
To je jako kdyby ti někdo poškrábal auto a řekl, že „to ti mohl poškrábat kdokoliv, to bys nesměla vyjet v garáže“. ![]()
Radu nemám, kromě toho výslovně se ptát. Což třeba já dělám. A i tak to někteří lidé zapřou. Proč ti neřeknu, prostě to dělají.
@arinecka nechodím. Mám zkouškové, jsem teďka doma. Jen do lesa za dům. Ale byla jsem u nich, zase mi to neřekli, až když jsem odcházela, že jsou nemocní. Teď všichni tři leží na neschopence…
@Anonymní píše:
Ahoj,
ALE
Ale já obecně zimní návštěvy moc nepěstuju. Ze zkušeností vím, že vždycky je někdo někdo nachrchlaný a slušnost upozornit na to, má málokdo.
@Bábrdl chápu, že takoví lidé jsou. Ale už mě může
vzít…
Kór když je covid a já mám zkoušky
@arinecka já myslím, že o toto nejde, Člověk se může nakazit kdekoliv, ale toto je častá omuva těch lidi, co vidí jenom sebe- můžeš se nakazit kdekoliv..
Kdybypak třeba plánovali dovolenou a někdo jim přišel domů třeba s virozou a prodělaným průjmem, že už je ok, ale a oni by se den před odjezdem po.. a měli by velké zažívací potíže a museli např. zrušit dovolenou, tak by názor hned změnili.
Já mám zase názor,,že člvoěk tomu nemusí chodit vstříc. Nejlepší je, že když přijde někdo nemocný tak řekne, že nemoce nehrotí, což je pěkné, ale co tak se zeptat druhé strany, jeslti to hrotí, protože zrovna si nemůže dovolit být nemocný ![]()
Příspěvek upraven 06.01.22 v 16:19
@Bábrdl taky pro to nejsem, kór v covidu. Ale přítel sám nebydlí, takže to je jediná možnost. Ale už mě to vytáčí do běla…
Tohle je nějaká základní slušnost.
Já když jsem nemocná, tak omezím i kontakt s úzkou rodinou a jsem v pokoji
@Janasas tak ne asi. Je to bezohlednost. Mě by nenapadlo vystrčit nos k někomu cizímu, když jsem nemocná. Všechny informuji, ať ke mě nelezou, ať se nenakazí. K čemu mi je, že jim je to fuk. Já nemocenskou nedostanu, já mám zkoušky. A i kdyby ne, tak proč mám být pořád nemocná kvůli jejich narvrdlosti
@Janasas píše:
@arinecka já myslím, že o toto nejde, Člověk se může nakazit kdekoliv, ale toto je častá omuva těch lidi, co vidí jenom sebe- můžeš se nakazit kdekoliv..
Kdybypak třeba plánovali dovolenou a někdo jim přišel domů třeba s virozou a prodělaným průjmem, že už je ok, ale a oni by se den před odjezdem po.. a měli by velké zažívací potíže a museli např. zrušit dovolenou, tak by názor hned změnili.
Já mám zase názor,,že člvoěk tomu nemusí chodit vstříc. Nejlepší je, že když přijde někdo nemocný tak řekne, že nemoce nehrotí, což je pěkné, ale co tak se zeptat druhé strany, jeslti to hrotí, protože zrovna si nemůže dovolit být nemocnýPříspěvek upraven 06.01.22 v 16:19
Nejhorší je, když se vysloveně zeptáš, oni ti řeknou, že jsou ok a přijedeš tam a rudý nos, tuberácký kašel, sklené oči a „haha, rýma není nemoc“. Co z toho jako mají? Z takové návštěvy?
@Anonymní píše:
@arinecka nechodím. Mám zkouškové, jsem teďka doma. Jen do lesa za dům. Ale byla jsem u nich, zase mi to neřekli, až když jsem odcházela, že jsou nemocní. Teď všichni tři leží na neschopence…
Sobci
Musíš jim to říct. Že ti to vadí. A furt to opakovat.
Já sama dobře vím, jak je to nepříjemné. Ale dělám to.
@Bábrdl snažím se to řešit přes přítele, je to jejich syn, ale asi to nestačí.
Přijde mi, že rodiče akorát rozestvavaji tímhle (a dalšími věcmi) nás
@Anonymní píše:
Hm, tak to by mě štvalo taky. Nejezdila bych tam, když todělají takhle. Partner nemůže jezdit k tobě? Ale teda jedině, když nebudenemocný, oni to maj asi v rodině, že o nemocích nemluvěj že?
@Janasas píše:
Já mám zase názor,,že člvoěk tomu nemusí chodit vstříc. Nejlepší je, že když přijde někdo nemocný tak řekne, že nemoce nehrotí, což je pěkné, ale co tak se zeptat druhé strany, jeslti to hrotí, protože zrovna si nemůže dovolit být nemocnýPříspěvek upraven 06.01.22 v 16:19
Tak určitě, když jsme doma nemocný, tak k nám prostě nikdo nechodí, nebudu přece na někoho prskat jak křeček. Nakazit se může člověk kdekoliv, ale když je v jednom bytě se třema marodama, tak je jasný, že je to od nich. To bych byla taky naštvaná. kdyby to bylo jednou, tak budiž, ale opakovaně…
@arinecka může, ale nemame upřímně možnost takového soukromí pro sebe.
Asi… nedokážu si to vysvětlit. Jim je to jedno, přítel to taky neprožívá, i s horečkami jde ven za programem. Hlavně si na každé nic berou neschopenky.
Ahoj,
ALE
Oni mě neupozorní nikdy.