Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Klasika - mam kojence - doufam, ze jste vsichni zdravi. Jisteeee. Mam jenom pasovy opar a vcera jsem se poblila. To mam od zlucniku, to neni infekcni.
Chápu tě, asi je třeba s vážnou tváří říct, že ti to vadí. Třeba u nás se to neřeší. Chceme se vidět, i když hrozí, že chytíme „rýmičku“.
U nás se teda jedná na rovinu, a když je někomu blbě-tak se návštěva nekoná a odloží, základní slušnost je zvednout trubku či aspoň poslat sms..
Na druhou stranu, své bydlení nemáš, pliveš na jeho rodiče, kteří tě tam stále trpí (asi jen v bytě, že) - ale co u vás? vy se vídáte jen u jeho rodičů? tak běžte s přítelem oba na brigádu - vydělejte si na úhradu víkendů na penzionu - a máš svatý klid!! jak prosté a elegantní, milý Watsone…
@Lucy75 ne, vídáme se i u mě doma. Přítel má byt v řešení.
Práci máme oba, přítel platí hypo. Já studuji, takže nemám prostředky na bydlení vlastní.
Mám další závazky a nevydělám dost.
Stěžuju si, protože už jsem vytočená do běla.
Za ostatní jsem vděčná, ale je to stejné jako kdybyste řekla, že mě nemusí zdravit.
Je to slušnost základní
@Anonymní píše:
@arinecka může, ale nemame upřímně možnost takového soukromí pro sebe.
Asi… nedokážu si to vysvětlit. Jim je to jedno, přítel to taky neprožívá, i s horečkami jde ven za programem. Hlavně si na každé nic berou neschopenky.
Aha, jsou rádi doma, a je jim fuk, že někomu jinému může nemoc pěkně nabourat progarm. Sobci.
A co je za problém se při hovoru zeptat: tak co, jste všichni zdraví?? A nebo až tam budeš, tak prostě jen řekni, že by bylo fajn, kdyby tě na nemoc upozornili předem…
bože, proč toho lidi tak moc nakecaj a pak vlastně ani neumí mluvit??
Tak můžeš to udělat tak, že jim vysvětlíš, že to vždycky chytíš a trvá ti dlouho, než se uzdravíš. Že je prosíš, aby ti to vždycky řekli.
Pokud bych pak přijela na návštěvu a zjistila, že jsou nemocní, tak bych se zase otočila a jela domů.
Já jsem jako mladší nemocná nebývala, ale teď s dětmi (školka, škola) se poslední půlrok točíme v nemocech. Je to hrůza. Jsem nemocná každý měsíc. Takže mám pro tebe pochopení.
@Shari81 protože se s rodiči absolutně nebavíme. Jsem z toho celkově nešťastná
@Zuzaja děkuju. Já se v tom taky vždycky plácám a nechci nakazit rodinu.
@Anonymní píše: … i s horečkami jde ven za programem. Hlavně si na každé nic berou neschopenky.
No nic moc volba pritele. Abys tu za par let nebrecela, ze se mas spatne, protoze ho nikdo nezamestna ![]()
@Anonymní píše:
Přítel má byt v řešení. ...... přítel platí hypo.
Tomu nerozumim, prosim o vysvetleni.
Tak k jeho rodičům nechoď, když jsou tak strašni. Oni přece nemůžou za to, že máš imunitu na nic a chytneš vše v okruhu kilometru.
Oni jsou tak vstřícní, že tě tam trpí přes vikendy a ty na ně pliveš na netu.
Zařiď si své bydlení a máš vyřešeno.
@Anonymní píše:
Ahoj,
zajímalo by mě zda je chyba ve mě nebo v nich…
Partner žije s rodiči a zve mě k sobě na víkend. Rodiče s tím nemají problém.
ALE
Už potřetí se mi stalo, že mi zatajili, že jsou nemocní a nakazili mě. Já to beru jako vrcholnou bezohlednost, kór v dnešní době…
Když je u nás doma někdo nemocný, partnera samozřejmě včas varuju, aby si to rozhodl sám. K sobě ho nenutím, nechci ho nakazit.
Oni mě neupozorní nikdy.
Už mě to celkem „štve“, protože zase doma ležím nemocná (vím, že to mám od nich, viděla jsem se jen s nimi, jinak jsem byla doma), mám zkouškové a oni to vědí…
Partner více méně to stejné, když je nemocný neřekne mi to téměř nikdy, až když jsem u něj, ale to už je pozdě.
Naposledy jsem málem chytla covid, protože mi to neřekl, že se cítí blbě, ale naštěstí ještě nebyl infekční…
Mě teda nejvíc zaujalo to, že označuješ jako partnera někoho s kým nebydlíš ![]()
Možná ti to tají proto, aby sis nemyslela, že nechtějí abys k nim jezdila.
Nejspíš to tak není, ale celý ten příspěvek mi vyznívá tak divně, ublíženě… Ty jsi chudinka a celá partnerova rodina včetně jeho samotného, systematicky pracuje na tom, abys onemocněla…