Rodičovská 2021
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovská 2021
Ahoj ženy, potřebuji radu. Jsem OSVČ na rodičovské dovolené. Mám 8 měsíční holčičku a jsem opět těhotná. Jak je to s rodičovským příspěvkem? Tenkrát mi paní na sociálce řekla, že pokud otěhotním znovu, jsem povinná jim to oznámit v co nejkratší době. Nerozumím z jakého důvodu, přeci jen jsem 9tt a nedej bože se může cokoli stát ….. děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Proc na socialce? Rp se řeší na UP. A nahlásíš to hned po porodu, to ti zaniká nárok na tenhle příspěvek a musíš vyřídit nový, teď je jim jedno i kdybys čekala paterčata.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kriss Tina : omlouvám se, na úřadu práce …. Už jsem z toho blbá…. Nevím paní mk tenkrát řekla, že jsem povinná to oznámit do 8 dní, což mi připadá jako pěkná blbost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonim0987 máš hlásit změnu do 8 dní, až se to druhé narodí, že jsi těhotná je fakt zajímat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Známá mi právě říkala, že bych tam měla zajít, abych nepřišla o rodičák na první dítě. Vím, ptám se jak pitomec, omlouvám se, ale nerada bych něco po*** … Na průšvih jsem expert
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonim0987 nemyslela to spis tak, aby sis zvedla tu částku kterou bereš, aby to nepropadlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To právě není u OSVČ možné. Jelikož nemůžu dostat více jak 10 000 kč. Chtěla jsem jít na 2 roky, ale zamítli mi to, že to není možné. Přeci jen doba je zlá, kšefty také moc nejsou a do toho druhé miminko, v tak krátké době. 8 let jsme se snažili nakonec je dcera po IVF a najednou jsem otěhotněla přirozeně
Trochu si s náma příroda zahrála. Ale snad to nějak zvládneme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejně osvč a ještě cizinec. Bohužel ne. Ale děkuji za odpovědi. Hezký večer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mého mládí se říkaly vtipy o hlášení rádia Jerevan: takže nebylo to na sociálce, ale na Úřadu práce a nebylo to nahlášení těhotenství, ale narození.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, obnovuji diskuzi s jedním dotazem. Kamarádka je aktuálně na RD s prvním dítkem a začíná čerpat rodičák, který má přes manžela. Včera jsme se bavily o tom, ze by rádi druhé, a že je super, že kdyby k tomu došlo a ještě by neměla vyčerpaný RP na první dítě, tak by ji doplatili částku zbývající do 300k, i kdyby to bylo třeba hned a a nevyčerpaná částka byla vyšší. Prý je to nějaká novinka. Já jsem se do debaty nepouštěla, protože netuším jestli opravdu něco takového neproběhlo, vím, ještě nedavno to nebylo možné, ze narokem na nový RP ten původní zanikal
Hoďte mě do obrazu, prosím pokud mate aktuální info
díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
Zdravím, obnovuji diskuzi s jedním dotazem. Kamarádka je aktuálně na RD s prvním dítkem a začíná čerpat rodičák, který má přes manžela. Včera jsme se bavily o tom, ze by rádi druhé, a že je super, že kdyby k tomu došlo a ještě by neměla vyčerpaný RP na první dítě, tak by ji doplatili částku zbývající do 300k, i kdyby to bylo třeba hned a a nevyčerpaná částka byla vyšší. Prý je to nějaká novinka. Já jsem se do debaty nepouštěla, protože netuším jestli opravdu něco takového neproběhlo, vím, ještě nedavno to nebylo možné, ze narokem na nový RP ten původní zanikalHoďte mě do obrazu, prosím pokud mate aktuální info
díky
Bylo to v jednání, že by to dopláceli pokud otec pracuje. Meli to v červenci schvalovat, ale taky jsem úplně teď nepostřehla v jaké je to fázi.
Příspěvek upraven 26.07.21 v 09:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 ok, děkuji
já právě nikde nezachytila informaci, ze by to bylo schváleno, případně za jakých podmínek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila je to schválené, podepsané Zemanem, teď se čeká až to vyjde ve sbírce zákonů. Pokud se narodí dalsi dítě a žena nestihne vybrat rp do té doby tak dostane potom jednorázove zbytek částky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit