Rodičovská a studium na VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
91
25.2.13 12:41

Děkuju ;) :* :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
25.2.13 12:59

Ahoj holky, chci se zeptat, to je všem rodičovská vyplácená přes skartu? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
25.2.13 14:14

@chcimimi1 co jsem se tak doslechla, tak všem ne.

• Citovat
  • Upravit
446
1.4.13 18:07

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jsem teď na mateřský s dcerkou, od května začnu pobírat rodičovskej příspěvek. Rodičovskou dovolenou si chci zvolit na tři roky a měsíčně bych chtěla brát maximum, tj 11.500Kč. Pokud to tak bude, vyberu těch 220.000Kč během 19 měsíců, zbytek (17 měsíců) budu doma „zadarmo“. Bude mi ale pracák nebo sociálka těch 17 měsíců platit sociální a zdravotní?
S přítelem bychom chtěli brzo druhé dítě a chtěli bychom to nějak udělat, abych přišla o co nejmíň peněz, nejlíp o žádné. To by znamenalo, že bych musela otěhotnět někdy kolem února až března příštího roku, to bych pak akorát s první dcerou ukončila pobírání rodičovskýho příspěvku a nastoupila bych na mateřskou s druhým. Lze to tak ale vůbec udělat? I když bych u zaměstnavatele měla zvoleno, že rodičovskou dovolenou budu mít na tři roky? Šlo by dejme tomu po těch dvou letech přejít na mateřskou s druhým (a ten poslední rok by se jakoby smazal, jelikož by se překrýval s mateřskou u druhého dítěte?)
Jsem z toho zmatená jak lesní včela, tak se radši ptám, doufám, že mi někdo poradíte.
14.5.2013 nastoupím na rodičovskou, to znamená, že pokud budu měsíčně brát 11.500Kč, poslední rodičovskej příspěvek dostanu v prosinci 2014(19 měsíců). A pak budu ještě dalších 17 měsíců doma, tj do května 2016. Kdybych ale nastoupila na mateřskou s druhým někdy v období od toho prosince 2014-květen 2016, šlo by přejít na mateřskou v pohodě?
Ještě poslední otázka, kdy mám vyřídit ten rodičovskej příspěvek? Měsíc před? Díky moc a omlouvám se za dlouhej a možná ne dost srozumitelnej dotaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
1.4.13 18:15

Určitě s tím žádný problém nebude, já jsem si taky zvolila rodičovskou dovolenou na dýl, ale chtěli jsme dřív druhý dítě, takže v červnu nastoupím na druhou mateřskou, to oznámím zase v práci, předám formulář a před koncem zažádám zase o rodičovskou dovolenou. Jinak měsíc dopředu zažádat o rodičovský příspěvek stačí. Ještě si v práci nezapomeň před koncem mateřské zažádat o čerpání řádné dovolené, která bude na mateřskou navazovat a zároveň už budeš čerpat i rodičovský příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
1.4.13 18:19

@Verunka.T a to si do práce mám zavolat a jen říct že jdu na rodičovskou na tři roky? nebo se o to čerpání řádné dovolené musí vyplňovat nějaký formulář nebo tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
1.4.13 18:23

Žádost musí být písemně, mě ji z práce poslali mailem a já jsem ji zase mailem poslala zpět vyplněnou, zároveň mi napsali, kolik mám dnů dovolené, je to něco ve stylu, že toho a toho data nastupuji na rodičovskou dovolenou na tolik měsíců nebo do kolikátého data a zároveň že žádám o čerpání řádné dovolené v délce tolika dnů. Určitě si na osobní zavolej, oni ti řeknou, co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
1.4.13 19:41

@Verunka.T moc děkuju, zavolám si tam a domluvím se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
1.4.13 20:05

@Chiřdlová jen jestli mohu poradit, u zaměstnavatele si Rodičovskou dovolenou dej také do dvou let dítěte! Jelikož kdyby si otěhotněla později, tak v meziobdobí můžeš jít na neschopenku, takhle by si byla až do mateřské bez peněz, kdyby si otěhotněla až kolem dvou let druhého dítka… Rodičovskou dovolenou si můžeš kdykoliv u něj prodloužit až do 3 let, ale zkrátit velice těžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.6.15 20:45

Pomoc

Prosim vás bude mi 18let. a bydlím u svého přítele jsou pořád rodiče povinni mi dávat peníze na školu, autobus svačiny a kapesny? Brigadu nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
18.6.15 20:49
@Vicko píše:
Prosim vás bude mi 18let. a bydlím u svého přítele jsou pořád rodiče povinni mi dávat peníze na školu, autobus svačiny a kapesny? Brigadu nemam

pokud studuješ tak jsou povinni ti platit alimenty, dokud s přítelem nebudeš čekat dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.6.15 21:11
@Vicko píše:
Prosim vás bude mi 18let. a bydlím u svého přítele jsou pořád rodiče povinni mi dávat peníze na školu, autobus svačiny a kapesny? Brigadu nemam

Chceš být dospělá, samostatná, bydlíš s mužem - a od rodičů vymáhat peníze se nestydíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.6.15 21:14
@hanka.br. píše:
Chceš být dospělá, samostatná, bydlíš s mužem - a od rodičů vymáhat peníze se nestydíš?

Tak nějak 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.6.15 12:02

@hanka.br.
A jak se mám dostavat do skoly? kdyz pritel nevidelava? Hm? PanoPaní chytra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
19.6.15 17:52
@Vicko píše:
@hanka.br.
A jak se mám dostavat do skoly? kdyz pritel nevidelava? Hm? PanoPaní chytra…

A co třeba bydlet u rodičů, když nejsi schopná se o sebe ani částečně starat paní chytrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí