Rodičovský příspěvek - vyplacení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@myskalucka Děkuji za odpověď a to je tak pokaždé že to vyplácí 3 měsíce zpětně? ![]()
- Citovat
- Upravit
No ale ty 3 mesice od porodu je bez penez. Jinak zalezi na tom, jak rychle dodas kompletni podklady. Pak maji 30 dni na zpracovani. Me zacali rodicak vyplacet plynule hned po materske.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mas nárok na RP, tak ti vyplatí max 3 měsíce zpětně, platí to u všech bez výjimky, takže dítě se narodí v červenci a když zazadas v září, tak dostaneš RP i za červenec a srpen. A např. Jsi na MD, která ti skončí, zapomenes si zažádat o RP po skončení MD, tak zase mas nárok na max 3 RP zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@myskalucka Děkuji za odpověď a to je tak pokaždé že to vyplácí 3 měsíce zpětně?
Jak myslí s pokaždé? Záleží kdy doložky všechny doklady potřebné k RP. Nemusí byt žádná prodleva a RP mas hned další měsíc nebo to trvá a zazadas později a o ty předchozí RP nepřijde s, ale je to max 3 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity. Chtěla bych se zeptat, může být toto pravda? Moje kamarádka v životě nepracovala, narodilo se jí v létě miminko a tudíž rovnou dostává rodičák, ale hned ho nezačla dostávat, chvíli to trvalo než se to vyřešilo a vyplatilo takže jí to na podzim nebo kdy zhruba netuším už, vyplatili zpětně a dostala asi prý 25 tisícJe toto možné? Že když se narodí miminko, že se to vyřizuje po narození a pak to vyplácí zpět a dostane i takovou částku?
+ k tomu dostala porodné.
Neboj, dostane ve finále stejných 220 tis. jako ostatní
To tě tak pobouřilo, že někdo dostal 25 tis? Pokud to má vyplacené zpětně, tak jistě na peníze má nárok, jen si příspěvky vyřídila později(nebo neměla v pořádku všechny náležitosti) a byla chvíli bez peněz, ty pak dostala vyplacené zpětně. Ale dostane celkem stejně, jako všichni ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když jsem nastupovala měsíc před porodem, tak jsem měla mateřskou přes 8 tisíc(brala jsem půl roku, či tak nějak) Těď mám rodičák(zbývající 2,5let)tj. do 3 let věku dítěte 7096kč. Má to taky tak někdo? Kamarádka když byla na mateřské taky měla 7600 jak psala @myskalucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 Jelikož se již několik let volí nikoliv délka, ale výše rodičáku, tak každý bere kolik si zvolí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nekdo kdyz ma 7600 tak ten rosicak driv taky vybere mela by se ta castka rozpocitat tak aby to vyslo do tech 3 let…Ja mam 7600 a kamaradka ma 7100 ale je to na kazdem jak si kolik navrhne muzes brat rodicak od 50kc do 11.500 to max
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, mě to vypočítala ženská na úřadě, 220tis. vydělila 31 měsíci, prostě do 3 let věku dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 : tak já taky mela ppm a ted mám RP 7100 Kč. Tech 7600 píšu proto, ze zakladatelka psala, ze její známá nepracovala a asi ma 4lety rodičak a to je 9 měsíců 7600 Kč a pak 3800 do 4 let věku dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam podany rp v lednu do dneska jsem nedostala ani korunu. Resili jsme porad nejaky papiry ( kazdy urednik chtel neco jineho ). No, ale pani rekla, ze podane to mam takze mi to vyplati od toho ledna az do kvetna. Pocitam tedy neco kolem 38.000. A i kdyby ne tak postupne, je to asi jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o zachování anonymity. Chtěla bych se zeptat, může být toto pravda? Moje kamarádka v životě nepracovala, narodilo se jí v létě miminko a tudíž rovnou dostává rodičák, ale hned ho nezačla dostávat, chvíli to trvalo než se to vyřešilo a vyplatilo takže jí to na podzim nebo kdy zhruba netuším už, vyplatili zpětně a dostala asi prý 25 tisíc
Je toto možné? Že když se narodí miminko, že se to vyřizuje po narození a pak to vyplácí zpět a dostane i takovou částku?
+ k tomu dostala porodné.