Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych jela. Poslicci po teple vodě zmizí… Kontrakce zůstanou. Jen vyraz a dej pak vedet ![]()
Nejsem sice doktor, ale myslím si, že si ještě pockáš. Takto nepravidelné kontrakce ještě k porodu nepovedou. Já měla bolesti po 3 až 5 minutách dva dny. Ale jestli si nejsi jistá, zajeď na kontrolu. Do porodky bych nevolala, stejně ti řeknou, ať přijedeš. Nemůžou si vzít na triko ti říct, abys nejezdila, když tě osobně neviděli. Mám vyzkoušené.
Mně v den porodu taky tvrdlo břicho nepravidelně… Takže jsem si to kontrolovala jen na začátku a pak jsem si říkala, že zase nic nepřijde, že si ze mě zase dělá miminko jenom srandu… A hlavně všichni říkali, že až to na mě přijde, že to poznám… Haha…
Poznala jsem to, až když mi praskla voda
a stejně jsem kontrakce měla ještě další hodinu a půl naprosto nepravidelné. Až pak jsem je měla po minutě.
Tak jestli nemáš nějak extra daleko porodnici a citis se dobře… ale samozřejmě nic nezkazíš tím, když tam dojedeš ![]()
Já jsem kontrakce nepoznala. Přenášela jsem a měla jsem poslíčky po 3 minutách - celou noc jsem si kroutila palce u nohou. Pak nic a k večeru mi praskla voda. Když jsem přišla na vyšetřovnu, tak mě hnala asistentka na sál s tím, že když mě tam napojily na monitor, tak říkaly, že to jsou kontrakce, to za chvíli porodíte (a opravdu jsem porodila). Ale proti těm poslíčkům to nebylo nic. Nic! kdyby mi nepraskla voda, tak porodím v posteli.
Takhle jsem to mela u obou porodu. Kontrakce nekdy 7, potom 5, pak 25, pak treba 15 atd. A najednou to preskocilo a byly uz rovnou po trech minutach. A to jsme teda vypalili do porodnice (20 minut vzdalene) a rovnou rodit - zadna zatka ani voda
takze na nejakou pravidelnost bych se nespolehala a vsem preju tak rychle porody, kdy zacnou nepravidelne bolesti a za dve hodky je po vsem ![]()
Tak jsme stale doma, ale začínám uvažovat nad tim, ze tam zajedeme. Přeci jen, clovek nikdy nevi, při nejhorším si pujdu lehnout zpet domu
je to furt tak nejak po 20ti min, pak po 10ti
ale musim rict, ze i kdyz to trva treba jen 40s, tak to musim rozdejchat, a jestli to nejsou kontrakce a jen poslicci(ale trochu jiny, nez jsem mívala), tak me asi klepne ![]()
@eva valoi zatim nikdo
asi nic
je to tak jednou za hodinu, takze jsem doma a nikam asi neplanujem jet
i kdyz bych uz to docela brala, tech 15kg nahore, je docela fuška ![]()
Me treba praskla voda az na porodnim sale
…ze jsem rodila, jsem poznala az hodinu pred samotnym porodem v porodnici. Jinak jsem porad myslela, ze mam zacpu ![]()
Aspin jsem nebyla v nemocnici zbytecne dlouho. Jinak jsem i do porodnice volala, ze co mi je. Tak zkuste treba tam brnknout a poradej vam co a jak ![]()
Hlásím z porodnice
nakonec jsme o pulnoci jeli, najednou to bylo po 7mi minutách
ted mi pichli vodu a uvidime, co bude ![]()
@Anonymní píše:
Hlásím z porodnicenakonec jsme o pulnoci jeli, najednou to bylo po 7mi minutách
ted mi pichli vodu a uvidime, co bude
Drzim palce, at je to rychle ![]()
@Anonymní píše:
Hlásím z porodnicenakonec jsme o pulnoci jeli, najednou to bylo po 7mi minutách
ted mi pichli vodu a uvidime, co bude
Dej pak věddět, jak jste dopadli
Držím pěsti na pohodový porod ![]()
Ahoj, zdravim. Shrnutí dne, pred 2,5hod se nam narodila holcicka. Nakonec porod ukončeny císařským řezem
mala uz pak nemela skoro žádné ozvy a ja tam ležela bez kontrakci, napůl otevřená a nic. Nebylo nejak na co cekat. Podle doktoru je mala v poradku, ale je v inkubatoru. Asi ty hormony, ale prijde mi, ze je vse spatne a ze sem to nezvladla
snad bude lépe, z male jsem šťastná, je to poklad vsech pokladu a nic lepsiho nas potkat nemohlo
Dekuji moc za podporu Vás vsech