Poradna duly
Jana Čurdová
Me by ty strie zas tolik netrapily, kdybych opravdu poctive nemazala.
Celou dobu asi do 6 měs. jsme si mysleli, že to bude kluk. A pak se ukázalo, že je to holčička. Hrozně jsme si holčičku přáli ale každý nám říkal, že to bude určitě kluk. A je to Sofinka
Rodit budeme v Jilemnici (Krkonoše). Vyhlášená porodnice široko daleko. I sestra zde rodila 2×, která jinak bydlí v Jihlavě. Není moc veliká, tak asi proto. Ale uvidím až zvlastní zkušenosti. Ale když jsem tam byla na sepsání porodopisu, byla jsem mile překvapena přístupem hlavní sestry. Smála se a zdravila už přes celou chodbu, jestli už náhodou nejdu rodit. Pobavila mě. Pak jsem se šla podívat se svou PA na porodní boxi a strach, který jsem z nich měla úplně opadl. Krásný pokojík, kde je vše. Vana, balóny, sprcha, křeslo, postel, vl. soc. zařízení. Pak se teprve přechází na pokoj na šestinedělí. Jinak strii nemám ani jednu. Díky bohu,..ale je to dáno skutečně tou genetikou. Mažu 1× denně večer celý těhotenství ne moc drahým krémem proti striím. Takže vím o čem mluvím. Taky masíruji hráz, už tři týdny,. Do porodu zbývajá 17 dní. Jo a do 35 týdne jsem přibrala 11 kg ale za posledních 14 dní přes Vánoce celé 4 kg..hrůza ![]()
Gabka34 ,díky! Taky jsem si říkala,že se asi pěkně čančá
Ale ani mě nepřekvapuje,protože první dceru jsem přenášela 8 dní a když mě objednali na vyvolání,tak mi den před tím praskla voda-mohlo by to být zas podobně ![]()
Strie jsem měla v minulém těhu hodně a to jsem taky poctivě mazala
Tentokrát nic.
Ahoj holky,ráda se k vám přidám,i když už v jedný skupince jsem ![]()
Termín mám 27.1. a čekáme holčičku
Mishuge,Tebe opravdu obdivuju,že jste si to nenechali říct,já bych to nevydržela ani náhodou
Jinak v těhu jsem měla problémy s nízko položenou placentou,byla jsem kvůli tomu na rizikovym,ale nakonec se ve 31tt. zvedla a tedˇ už je vše v pořádku ![]()
Strie zatím nemám,poctivě mažu olejíčkem,snad už se neobjeví,mamka nemá,ségra taky ne,tak doufám,že je to v rodině
Přibrala jsem už 17kg
Hrůza,já vim,ale snad to pak půjde dolů
Tedˇ už se tím nestresuju,strašně už se na malou těšim a nemůžu se dočkat,až to přijde ![]()
Bude se jmenovat Kristýnka,v tom jsme měli,hlavně teda já
,jasno od začátku,u chlapečka jsem pořád nevěděla,nemohli jsme se rozhodnout mezi pěti jmény,když nám řekli,že je to holčička bylo po přemýšlení.Kdyby to ale přece jen nakonec byl kluk jmenoval by se Filip.Já si holčičku strašně přála,přítel kluka,ale v podstatě nám to bylo jedno,protože co člověk kolikrát slyší,nebo i čte tady na emimi,opravdu neni nad zdraví ![]()
So striami ja tiež nemam problém,teda zatial sa žiadne neobjavili a ani si bruško nejako nemažem teda aspon nie každý den a čo sa týka tej váhy mám 15kg navyše.
Já strie zatím taky ne.. mažu 1× denně večer po koupání.. ale jinak poctivě:-) Mamka má 3děti a nikdy strie neměla, tak možná to je fakt genetika. Koukám, že ty váhové přírůstky máme dost podobné.. já se ale toho shazování nebojím ![]()
Kristinka: Jakub je taky moc pěkné jméno, ale to už mám 16 let brášku, tak jsme o něm ani nepřemýšleli..
Holky já jsem tak zvědavá na zítřek.. v jaké bude mimi poloze a co mi řeknou pokud bude pořád KP.. zda mě pošlou už příští týden na císaře ![]()
Mishuge píše:
Já strie zatím taky ne.. mažu 1× denně večer po koupání.. ale jinak poctivě:-) Mamka má 3děti a nikdy strie neměla, tak možná to je fakt genetika. Koukám, že ty váhové přírůstky máme dost podobné.. já se ale toho shazování nebojím![]()
Kristinka: Jakub je taky moc pěkné jméno, ale to už mám 16 let brášku, tak jsme o něm ani nepřemýšleli..
Holky já jsem tak zvědavá na zítřek.. v jaké bude mimi poloze a co mi řeknou pokud bude pořád KP.. zda mě pošlou už příští týden na císaře
Budem ti držat palečky nech to dobre dopadne a hlavne daj vediet ako ste dopadli ![]()
lillyccat: moc děkuji
určitě dám vědět.. před týdnem byla poloha příčná, tak uvidíme, zda se prcek umoudřil, nebo bude zase KP…
Kristy: nám nedělalo problémy překvápko vůbec.. i když rodina i známí samozřejmě občas moc vyzvídali a nevěřili, že to fakt nevíme ![]()
Jediné, v čem mi to vadí je to, že si nemůžu s miminkem povídat už jako s ní, nebo s ním…
Dobře, že se Ti ta placenta umoudřila.. opravdu není nad zdraví..
Mishuge,zase Ti upřímně závidím to nádherný překvapení bezprostředně po porodu,až vám poví,jestli je to holčička,nebo chlapeček
O to jsme se my zvědaví nechali dobrovolně připravit
Stejně když si člověk uvědomí,že ještě za dob našich maminek nebyly žádný ultrazvuky podle kterých by se to dalo zjistit a každá maminka měla překvápko
Mamka říkala,že jí vždycky doktor akorát poslechl zvonem,prohmatal bříško a šmitec ![]()
Mishuge: Ale asi ano svoje kouzlo to má, až bude po všem a doktor/ka Ti pak řeknou máte kránsnou/nýho holčičku/chlapečka… uvidíš že to bude dobrý a malý se otočí
určitě se ozvy jak jsi dopadla ![]()
Mishuge . tak dneska držim pesticky aby bylo mimco otocene pekne hlavičkou dolu ![]()
A s těmi striemi má asi važne velkej podil genetika …nekdo se maže 3× denne a stejne se mu udelaji a nekdo skoro vubec a pohodicka .
Tak ja jdu dneska k doktorovi protože chrchlam a na tech pruduškach mi to boli . ![]()
Radost
Ahoj holky, musím se s vámi podělit o svou dnešní radost:-)) To naše šikovné dítko už je hlavičkou dolu.. povedlo se mu to ve 38tt. Takže žádný plánovaný císař, ale čekání na přirozený porod ![]()
Mishuge . tak to moc gratuluji …je to šikula
![]()
Ten muj drobek se dneska vrti tak že mam pocit jak kdyby se stehoval ale doufam že ne mi jsme hlavičkou dolu už naky 2 měcice .