Bydlím s miminkem u rodičů

Anonymní
29.8.20 19:37

Rodina

Ahoj holky, zajímá mě nejdřív je tu někdo kdo bydlí u rodičů a má dítě / miminko. Jde o to máme 7 měsíční holčičku a fakt mě někdy překvapuje jak si přijdou do pokoje malou vezmou nic neřeknou a jdou si třeba do obýváku. Tak mě zajímá jestli je to v pohodě nebo moc to hrotím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
479
29.8.20 19:41

Ahojky. Buď za to vděčná! Jsou maminky, které žijí v jednom pokoji a jsou na miminko samy, rodiče nemají a za to, že by někdo přišel a vzal si na chvíli mimčo, by po probdělých nocích daly občas cokoli :andel:

Příspěvek upraven 29.08.20 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
29.8.20 19:44

Tak tam nebydli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
29.8.20 19:44

Pokud to tobě nebo dítěti není příjemné, pak to v pořádku není.

• Citovat
  • Upravit
2424
29.8.20 19:45

Buď se odstěhuj nebo začni být ráda, že máš aspoň chvilku pro sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.8.20 19:46

Mně by to vadilo. Naši bydlí kousek a museli jsme si vyjasnit pravidla.
Domlouváme se na tom, kdy mohou přijít.
@September88 a teď si představ, že někdy to je obtěžující. Jednou dobrý, ale pravidelně to je blbý. Máš plány, chceš klid a najednou ti někdo odvede dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.20 19:49

Ono to není příjemné pro mě ani určitě pro ni a často se stává i to když jdeme na chatu třeba, že si ji vezme mamka a pak když už nemůže zeptá se tety jestli ji nevezme na chvíli z toho vážně nemůžu místo toho aby řekla mně řekne tetě nebo jiným co jsou zrovna tam 😂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.20 19:51

@Billi aspoň někdo kdo ví jaký to je taky se bojím toho že i kdybychom se odstěhovali museli bychom hodně daleko

• Citovat
  • Upravit
44197
29.8.20 20:01
@Anonymní píše:
@Billi aspoň někdo kdo ví jaký to je taky se bojím toho že i kdybychom se odstěhovali museli bychom hodně daleko

A bydlíte v odděleném bytě nebo jste v jedné domácnosti? Máš partnera? Za mě jsou toto důležité okolnosti, jak prarodiče mohou vnímat svoje role a kompetence.
I kdybyste bydleli v jednom bytě, určitě máte právo na určité soukromí, třeba nebýt ruseni, když malou uspavas, ideálně mít svůj pokoj, kde ostatní chodí jen minimálně a po zaklepani. Ale že si v mezičase vezmou malou z postýlky by mi až tak divné nepřišlo. Pokud tam není táta tím spíš.
Pokud máte u nich v domě oddělený byt a máš partnera, považovala bych to za hrubé narušení soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
29.8.20 20:01

Podle mě, je jeden extrém, když matka nemá babičku, která by se o dítě zajímalo. Ovšem tohle je dle mě druhý extrém. A ani jedno není dle mého dobře. Jenže to je ten věčný problém vicegeneracniho bydlení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
29.8.20 20:12
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zajímá mě nejdřív je tu někdo kdo bydlí u rodičů a má dítě / miminko. Jde o to máme 7 měsíční holčičku a fakt mě někdy překvapuje jak si přijdou do pokoje malou vezmou nic neřeknou a jdou si třeba do obýváku. Tak mě zajímá jestli je to v pohodě nebo moc to hrotím.

A u rodičů bydlíš s partnerem nebo jen sama s dítětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
29.8.20 20:21

Zařiď se a žij tak, abys byla šťastná a nefňukala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
29.8.20 20:50
@Anonymní píše:

zřejmě ti chtějí ulevit, aby sis odpočinula, a dítě si pomazlit…zkus jim třeba příště říct, jestli by ti mohli říct než si jí vezmou, že se pak lekneš, kde jako je ;)

S tím, že si jí střídají babičky, tetičky ti to vadí proč? Já si vždycky užívala, že mám chvilku volné ruce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.20 21:58

@BohunkaP s partnerem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.20 22:00

@Jana206 bydlíme normálně v jednom bytě 3+1 i s partnerem, no to oni jako teda vůbec neklepou proste si vletí do pokoje a neřeší kolikrát i že malá spi a pak mi ji probudí 😅O

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová