Rodina mi ubližuje

Anonymní
14.3.22 22:30

Rodina mi ubližuje

Ahoj maminy :-) potřebuji se vypovídat a slyšet názor někoho nestraného… Už na tom začínám být opravdu špatně, docházejí síly… Předem se omlouvám za slohovou práci… Jsem sama se dvěma dětmi… přítel mne po spoustě let opustil, utekl k sousedce. Toto mne úplně netrápí, ikdyž to na začátku hodně bolelo, časem se ukázalo jaký byl lhář a že s tímto člověkem bych nechtěla v podvodu a lži trávit další roky. Můj problém je v tom, že ikdyž se o děti nadstandartně starám a stojí mne to mnoho práce a usílí, protože jen nájem platím 16000kč jako samoživitelka, do toho další běžné výdaje které všichni známe, jsem navíc v insolvenci, splátka 6000 měsíčně. Vše zvládám, musím se otáčet, ale děti chodí na výlety, kina, restaurace…máme se opravdu dobře (když pominu že dělám i po večerech, vše z domu, pracuji celkem 12hod denně). I přesto můj bývalý partner který utekl a má se dle informací opravdu dobře s novou partnerkou mne psychicky deptá, kdy mi najednou po 8 měsících začal psát že chce děti do výhradní péče, že mám dluhy a že to použije proti mne, že děti prý nemají u mne klidné prostředí a další hlouposti. Už odchod k sousedce vás psychicky položí, potom to, jak děti vezmou to, že je právě u sousedky, kam je bere jednou za 14 dní a ted vás vydírá dluhy, že dostane děti k sobě?? A šel tak daleko že vše o mé insolvenci řekl mým rodičům (nevěděli o tom) a vykládá to i přátelům a známým, aby on byl ten chudák který prostě „musel“ ode mně utéct… přitom vše bylo doposud v pořádku. Rodiče jak to zjistily, místo podpory mne začaly napadat… Že co jsem zač, že mám insolvenci, a že snad já jsem ta mrcha a ex ten chudák který musel utéct… Hrozně to bolí… Když víte jak si ex nechal platit od zadlužené restaurace, výlety, pobyty, opravy auta… a pak vám uteče k sousedce, rozhlásí na svoji obhajobu že utekl kvůli dluhům a ještě to roznáší at máte ostudu a chce vám vzít děti, je to na jednoho trochu moc. Obzvlášt když vás takto na základě těchto informací odsoudí i vlastní rodiče. Myslím si že dělám maximum, jsem hodný člověk, děti mají luxus a tito lidé mne psychicky tímto stahují na dno a ještě řeknou že ze sebe děláte chudinku… asi sem píšu, protože potřebuji zjistit jestli jsem opravdu ten „blázen“ já, co ze sebe dělá chudinku, nebo jsou to oni co se prostě „neumí chovat“ Předem děkuji za jakýkoli názor co mi pomůže utřídit myšlenky…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
14.3.22 22:38

Zajdi do nejbližší občaské poradny a dořeš tam a) alimenty b) příspěvek na bydelní. c) soudní vypořádání péče o děti.

Co dělají rodiče v okamžiku kdy zjistí, že jaksi ta iluze co jste si vytvářeli mezi sebou byla lživá a realita je jinde teď neřeš, to fakt není podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 22:51

@Ou Já neřeším peníze… alimenty platí, děti má jednou za 14 dní víkend, když si řekne nemám problém poslat i v týdnu… Já se postarám, mám svoji hrdost a nic nám nechybí. Jen tě ubíjí to pomlouvání, lži, roznášení soukromých informací a že vlastní rodina která by tě měla znát a vědět že jsi „dobrý“ člověk tě takto odsoudí a tebe to psychicky bolí…

• Citovat
  • Upravit
684
14.3.22 23:05

Tak otázka je, proč máš insolvenci? Přispěl k tomu ex? Neměla bys teda mít vyšší alimenty? Máte spory? Je výhradní péče jen nějaká forma zastrašování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.3.22 23:11

A teď máte určenou péči soudně?
Kvůli insolvenci ti děti vzít nemůže. Ale na střídavku šanci má. Ta se ted dává vcelku běžně.
A ještě záleží jak jsou staré děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.3.22 23:21

Vona to nebude insolvence, ale exekuce a při troše štěstí fakt jen na jeden dluh.

Respektive v těm praktickým věcem co zakladatelka odmátí řešit, protože hlavní je to, že holt se rodiče podivily, že realita je jiná, než si mysleli je ještě potřeba přidat důkladné zmapování dalších dluhů, o kterýhc zakladatelka neví a nebo doufá že nevyplavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.22 00:56

Taky jsem byla v insolvenci. Mým rodičům to tenkrát řekla moje sestrenka. Je to drbna. Byla to pro mě ostuda. Ale víš co? Není to ostuda. Lidi dělají hlouposti (nebo věří špatným lidem), ale insolvence znamená, že své problémy aktivně řešíš.

Pracuješ za dva, tvoje děti se mají bezvadně. Mnohem lépe, než kolikrát děti v úplné rodině.

Doporučuji se na ex vykašlat. Nereagovat, nekomunikovat, neobhajovat se.

Doporučuji našetřit na právníka. Nemusí to být moc peněz. Chtějí třeba 20 tisíc zálohu, ale samotné úkony nejsou tak hrozné.

Insolvence proti tobě bude použita, ale to není důvod, proč by ti brali děti. U soudu bude použito i to, co není pravda. To mi věř. Já jsem musela vysvětlit, proč jsem nechodila na konci těhotenství na gynekologické prohlídky, s kým jsem kdy spala a tak. Na cokoliv, co se zeptal (soudkyně nebyla ten problém, horší byl ten hňup), jsem musela odpovědět. Jasně, můžeš si vymýšlet, ale už ta otázka je nepříjemná.

Nejsou dluhy jako dluhy. Soudní spor bude hodně nepříjemný boj, ale dobře to dopadne. Neboj. Hlavně se nenech zastrašit. Pes který štěká, nekouše ;)..

Jsi dobrá máma.

• Citovat
  • Upravit
8935
15.3.22 02:33

Pro rodiče to byl asi šok. A reagovali tak, jak v tu chvíli měli zmatek v hlavě. Časem můžou vychladnout a můžete si situaci rozebrat.
Proč sis půjčila peníze, na co si je potřebovala, proč si nesplácela.
Píšeš, že se máte s dětmi velice dobře. Nešlo by tričku víc šetřit, aby si dluhy splatila dříve? Ať si brzy bez dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.3.22 06:38
@Anonymní píše:
@Ou Já neřeším peníze… alimenty platí, děti má jednou za 14 dní víkend, když si řekne nemám problém poslat i v týdnu… Já se postarám, mám svoji hrdost a nic nám nechybí. Jen tě ubíjí to pomlouvání, lži, roznášení soukromých informací a že vlastní rodina která by tě měla znát a vědět že jsi „dobrý“ člověk tě takto odsoudí a tebe to psychicky bolí…

Tak jim to řekni. Že sis nemyslela, že budou na straně chlapa, co odešel od rodiny za nějakou štětkou. A vysvětli, proč jsi v insolvemci a proč jsi to tajila. Když to nepochopí, jejich problém. Nemůžeš změnit to, co mají lidi v hlavě. Starej se o svou rodinu a ostatní vypusť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
15.3.22 06:43

Najdi si psychoterapeuta, jestli na tebe jdep pres citovou manipulaci/vydirani, tak si musis vybudovat ochranu hlavne ty. Chovani jinych nezmenis, muzes zmenit svoji reakci

Ale jinak teda s rodici bych si promluvila, nevim, co presne probehlo, treba muzou byt i zmateni z toho, zes jim to nerekla ty? Jaky jste pred tim meli vztah? Asi nic moc i tak, kdyz ses jim nesverila s takovou docela zasadni informaci a oni ted na tebe utoci :( Je to na houby, ale asi si nevyberes.

Nemas nekoho, komu duverujes a pred kym bys nemusela delat hrdinku, co vsechno zvlada na vybornou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
15.3.22 07:32
@lasička1 píše:
Pro rodiče to byl asi šok. A reagovali tak, jak v tu chvíli měli zmatek v hlavě. Časem můžou vychladnout a můžete si situaci rozebrat.
Proč sis půjčila peníze, na co si je potřebovala, proč si nesplácela.
Píšeš, že se máte s dětmi velice dobře. Nešlo by tričku víc šetřit, aby si dluhy splatila dříve? Ať si brzy bez dluhů.

Jestli má insolvenci na splátky, tak by měla zaplatit 100% dluhu. A nevím jestli se dá insolvenci platit víc než máš dáno soudem. A navíc už teď má dvě práce, aby to dávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí