Rodina, nebo kariéra?

Anonymní
30.12.12 13:27

Rodina nebo kariéra?

Ahoj všem!

Chtěla bych znát názory vás všech, ať už jsou jakékoliv.
Je mi 20 let, školu už mám dodělanou a nyní chodím na brogádu a vypadá to nadějně s prací prodavačky. Jsem typ ženy, která si strašně přeje rodinu, ráda už bych v tomhle věku měla první dítě. Rodina je pro mě hodně důležitá, moc se chci starat o přítele, o miminko, o domácnost. Jenže někdo mi zase trví, že si nejdřív mám dělat kariéru, abych měla co nejlepší plat, že prodavačka zas tak dobrá není. Jenže popravdě mě kariéra nezajímá, do práce chci chodit proto, abych měla peníze a mohla se postarat o děti. proto teď chci jen dělat prodavačku, protože stejně chci do roka dítě a dle mého názoru je zbytečné se někde nechat povyšovat apod. Takhle můžu mít děti odbyté za 5 let a pak jít vesele do práce..

Jaký je váš názor? Je lepší mít děti dřív nebo si dělat kariéru a hodně koukat na peníze?

Omlouvám se za anonym, ale radši.. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
30.12.12 13:32

Je lepší mít děti dřív..schvaluji ti to..jestli máš přítele co se o tebe a mimčo postará jdi do toho.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
30.12.12 13:33

Ono zalezi, co kdo chape pod slovem 'kariera".pro me to je tvrda prace a stoupani po zebricku v praci, za coz je clovek taky patricne odmenenej, ovsem nevaha obetovat svuj cas, energii, znalosti, casto to byva vsechno…dojde i na rodinu, zajmy, a neni tak vyjimecne ze i na zdravi..protoze na vrchol se vsichni nevejdou a bojovat je treba tvrde. proti tomu, obycejne zamestnani, kde i treba dochazi k „povysovani“ jak pises, se da v pohode zvladnout i s detma, neni treba se nikam nejak hnat a je celkem fuk, kdy s tim clovek zacne, jestli ve 20 nebo o 5 let vic…brigada prodavacky na tom moc zmenit nemuze myslim

• Citovat
  • Upravit
15674
30.12.12 13:34

Tak tohle máme asi každá jinak. Pro mě určitě lepší mít nejdřív děti a pak třeba budovat kariéru. Zvlášť, pokud jsi s tím ještě nezačala (myslím to tak, že by bylo těžší opouštět rozjetou kariéru a odejít na x let na mateřskou) a děti chceš mít i hned.

Další věc je, že děti nemusí přijít hned, když to naplánuješ a čím starší budeš, tím to bývá horší (ale nemusí, já měla první dítě skoro ve 30 a obě holky nám vyšly hned první měsíc snažení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
30.12.12 13:34

Přijde na to jak to cítíš ty a tvůj partner. Já na okolí nikdy moc ohledy nebrala. Měla jsem dítě tehdy, kdy jsem ho měla, ale pravda, že jsem v tý době už skoro 2 roky pracovala na plný úvazek. Peníze jsme žádný našetřený neměli, ale zvládli jsme to. Já osobně bych chvíli chodila do práce, ne kvůli kariéře, ale abych získala praxi. Protože hledej si práci v 25 letech s 2 dětma na krku a ještě bez praxe.
Já to zažila teď s jedním dítětem a nějakou minimální praxičkou a stejně to byl boj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.12 13:35

Ano, přítel vydělává, miminko by taky chtěl. Jenže je tady pořád názor od rodiny, že bych nejdřív měla něco našetři apod a mít dítě třeba za pet, šest let, což mě se osobně nelíbí. Děti mám ráda, vím, že se o miminko dokážu postarat, jenže tady je pořád to ALE a já nevím, přestože jsem víc přiklonená k miminku, mám strach co na to pak rodiče..

• Citovat
  • Upravit
8071
30.12.12 13:36

Prosím tě, a jakou bys asi chtěla dělat „kariéru“, když jsi vyučená prodavačka? To je k smíchu. Klidně si zakládej rodinu. O kariéře by se dalo mluvit, pokud bys byla lékařka nebo právnička nebo inženýrka a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
30.12.12 13:40
@Cuarentena píše:
Prosím tě, a jakou bys asi chtěla dělat „kariéru“, když jsi vyučená prodavačka? To je k smíchu. Klidně si zakládej rodinu. O kariéře by se dalo mluvit, pokud bys byla lékařka nebo právnička nebo inženýrka a podobně.

To je zase názor…Já třeba znám prodavačku, co se z obyčejný holky za pultem vypracovala na zástupkyni ředitele prodejny…

Příspěvek upraven 30.12.12 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
30.12.12 13:40

Kariéra? V dnešní době je člověk rád, že sežene schopnou práci. Taky jsem si myslela, jak to mám pořešené. Sice málo placenou práci, ale budu mít nárok na mateřskou. Nakonec dostanu výpověď ve 3. měsíci. A to mám odpracováno 8 let u různých zaměstnavatelů.
Být tebou, když se cítíš na rodinu, odpracuj si aspoň rok a jdi do mimča, pokud budete mít vyřešené bydlení a něco našetřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.12 13:42

Nejsem vyučená prodavačka, ale bez praxe mě nikde nechtěj, takže mi nezbývá nic jiného než prodávat. Mám střední vzdělání se zaměřením na cestovní ruch, jenže na práci např. CK jsem příliš mladá, nezvdělaná a nezkušená..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.12 13:42

Osobně bych na tvém míste miminko jeste odložila. Ono je o dite se postarat a postarat. Jako prodavačka asi moc extra vysoký plat mít nebudeš a úspory se taky hodi ;) Jestli chceš budovat nějakou karieru, tak pokracuj ve vzdělaní. Určitě pak na tebe prcek bude i pysnejsi, nez kdyz zustanes u práce prodavačky…

• Citovat
  • Upravit
1361
30.12.12 13:44

@Cuarentena Proboha a co je na tom k smíchu? To je názor k :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
30.12.12 13:45
@Anonymní píše:
Osobně bych na tvém míste miminko jeste odložila. Ono je o dite se postarat a postarat. Jako prodavačka asi moc extra vysoký plat mít nebudeš a úspory se taky hodi ;) Jestli chceš budovat nějakou karieru, tak pokracuj ve vzdělaní. Určitě pak na tebe prcek bude i pysnejsi, nez kdyz zustanes u práce prodavačky…

Ano tohle je taky jeden z kvalitních názorů… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
30.12.12 13:47
@lleennttiillkkaa píše:
To je zase názor…Já třeba znám prodavačku, co se z obyčejný holky za pultem vypracovala na zástupkyni ředitele prodejny…Příspěvek upraven 30.12.12 v 13:43

Zástupkyně ředitele prodejny, no to je kariéra jako blázen. :mrgreen: Myslím, že si pleteme pojmy. Jasně, zakladatelka by mohla přemýšlet o tom, že si před mateřstvím vydělá trochu peněz a zajistí si stálé místo. Ale to bych rozhodně kariérou nenazývala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.12.12 13:50
@Cuarentena píše:

Asi tak, to slovo asociuje trochu jiné ambice. :mrgreen: Nicméně k věci. Úspory se pro pořízení dítěte hodí vždy a je dobré se z rodičovské někam vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová