Rodina, nebo kariéra?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8071
30.12.12 13:50

Názor rodiny, že by sis měla něco vydělat, taky není od věci. V minulosti si ženy z chudších vrstech taky před uzavřením manželství několik let vydělávaly, třeba jako služebné, manželství uzavíraly přibližně v 25 letech nebo i později. Jde o to, nakolik je finančně zajištěný budoucí manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
30.12.12 13:51
@lleennttiillkkaa píše:
To je zase názor…Já třeba znám prodavačku, co se z obyčejný holky za pultem vypracovala na zástupkyni ředitele prodejny…Příspěvek upraven 30.12.12 v 13:43

Pokud to vezmu podle naší vesnický prodejny potravin a postu,,zástupkyně,, vedoucí prodejny, tak to desítka čistého měsíčně jistí, práce v sobotu i v neděli..tomu kariéra teda neříkám.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
30.12.12 13:51
@Burj Chalifa píše:
Asi tak, to slovo asociuje trochu jiné ambice. :mrgreen: Nicméně k věci. Úspory se pro pořízení dítěte hodí vždy a je dobré se z rodičovské někam vracet.

No ano, jistě. Zakladatelka to asi myslela jinak: Vydělat si trochu peněz do začátků, nebo raději napřed porodit děti. V tom případě bych se přikláněla k první možnosti, pokud je jí teprve dvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.12.12 13:53
@Cuarentena píše:
Zástupkyně ředitele prodejny, no to je kariéra jako blázen. :mrgreen: Myslím, že si pleteme pojmy. Jasně, zakladatelka by mohla přemýšlet o tom, že si před mateřstvím vydělá trochu peněz a zajistí si stálé místo. Ale to bych rozhodně kariérou nenazývala.

Pokud je to zástupkyně ředitele prodejny ze známého řetězce, tak to není zrovna nějaká nickatá pozice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.12.12 13:54
@lleennttiillkkaa píše:
Pokud je to zástupkyně ředitele prodejny ze známého řetězce, tak to není zrovna nějaká nickatá pozice…

Ve 20 letech bez VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.12 13:55

No, záleží jak to máš ty. Já jsem pro nejdřív rodinu a kariéru pak můžeš dělat do konce života :mrgreen: :D a když jdeme do důchodu nejdřív v 65-ti, tak máš fůru času. Ve tvých 40-ti bude mít tvoje dítě 20 a ty vlastně veeelkou část života před sebou. Mmch taky jsem začínala jako dělnice v jedné provozovně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8071
30.12.12 13:55
@lleennttiillkkaa píše:

No nevím, zástupkyně ředitele Penny nebo Lidla, to mi nepřijde právě kariéra. Ale pokud je to nějaké veliké Tesco nebo tak, to už je možná lepší. Každopádně, pořád bych to ještě nenazývala kariérou, mám pocit, že u nás se to slovo špatně chápe a nadužívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.12.12 13:56
@Burj Chalifa píše:
Ve 20 letech bez VŠ.

No tak to samozřejmě ne. Mě osobně popudilo jak si každý myslí, že prodavačka je nějaká šudla, která nemůže být vlastně nikdy spokojená a plnohodnotná matka. Takových názorů už tu zaznělo povícero…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
30.12.12 13:57

Taky jsem chtěla dítě brzo, ale…po maturitě mě na VŠ nevzali, tak jsem šla pracovat na plný úvazek, hlavně kvůli mateřské, abych pak na ni měla nárok a nemusela být rovnou na rodičáku, abych se měla kam po mateřské vracet kdyby bylo třeba, a taky abychom něco našetřili, přeci jen doma budeš nějaké 3roky nebo i víc, pokud budete chtít více dětí, tak jsem chtěla mít nějakou rezervu, člověk nikdy neví co se stane :nevim: Takže jsem 3 roky pracovala, zrekonstruovali jsme byt, nešetřili rezervu a pak jsme si pořídili mimčo. Narodila se mi dcerka když jsem měla 23 let, za 17m na to se narodil syn. A byla jsem v klidu, na obě děti jsem měla mateřskou, pak rodičák, mohli jsme jim koupit vše co potřebovali, i když bylo období, kdy měl manžel málo práce a šel s platem o polovinu dolů, pořád jsme měli na ty měsíce našetřené nějaké peníze, takže ačkoli jsme se museli uskromnit, i tak jsme nemuseli otáčet každou korunu 5×.

Takže na tvém místě si najdu práci na plný úvazek, na dejme tomu 2 roky jdi pracovat, něco si našetřete, pak si pořiďte rodinu a během mateřské si třeba můžeš doplňovat vzdělání nebo něco. Já to dělám taky tak, studuju VŠ dálkově a jde to, když se chce. Kariéru začnu dělat po dětech, do důchodu stejně půjdeme někde v 70, to budu mít pořád 40let na budování kariéry čas :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.12.12 v 14:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.12.12 14:00
@lleennttiillkkaa píše:
No tak to samozřejmě ne. Mě osobně popudilo jak si každý myslí, že prodavačka je nějaká šudla, která nemůže být vlastně nikdy spokojená a plnohodnotná matka. Takových názorů už tu zaznělo povícero…

To tu nikdo neřekl. Jen to slovo kariéra je v tomto případě poněkud úsměvné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
30.12.12 14:00
@lleennttiillkkaa píše:

Tak spokojená a plnohodnotná matka samozřejmě být může. Ale kariéru v tom pravém slova smyslu asi sotva udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.12 14:03
@Cuarentena píše:
Tak spokojená a plnohodnotná matka samozřejmě být může. Ale kariéru v tom pravém slova smyslu asi sotva udělá.

A proč by jako nemohla udělat kariéru, když maturu má?? Třeba půjde ještě na školu, jen prostě chce dítě mladá :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8071
30.12.12 14:05
@Anonymní píše:
A proč by jako nemohla udělat kariéru, když maturu má?? Třeba půjde ještě na školu, jen prostě chce dítě mladá :nevim: :nevim:

Tak to vřele nedoporučuju, s dětmi a dálkově se studuje fakt mizerně. Jestli chce studovat, ať to udělá hned teď, dokud nemá závazky a paměť slouží bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.12.12 14:07
@Anonymní píše:
A proč by jako nemohla udělat kariéru, když maturu má?? Třeba půjde ještě na školu, jen prostě chce dítě mladá :nevim: :nevim:

Samozřejmě, že může. Když bude šikovná, pracovitá, chytrá, umět několik jazyků a makat 12 hodin denně, může to dotáhnout třeba na generální ředitelku nadnárodního koncernu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
30.12.12 14:07

PROTOZE KE kariere je treba malinko vic, nez jen…matura.Taky se to nepovede kazdymu, i kdyz by takovou karieru chtelo mozna hodne lidi. Kariera neni neco, pro co se rozhodnete „tak, mam deticky, manzu, domecek, este by to chtelo nakou peknouckou karierku..“, ale jak uz jsem psala, hlavne hafo tvrdy prace, plus mnoho dalsiho…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová