Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@boruvka33 píše:
@Dasha01 … a co když je v příjmech velký rozdíl, já z výplaty neušetřím, nemám šanci… a neměli jsme teď žádné rodinné výdaje skrz byt auto atd.
no pak je nejlepší praštit chlapa cihlou do hlavy a jít k soudu požádat o výživné, když ti nedává peníze na potřebné věci… lze to i v manželství…
@boruvka33 píše:
Maminky, když Vám úřad vrátí peníze na daních, jak s nimi naložíte? Společně nebo si je tak nějak rozdělíte na půl?
prostě je necháme na účtu s ostatními penězi a když je potřeba, tak se z toho něco zaplatí nebo se vyberou… ale na nic konkrétního je zvlášť neodkládáme… prostě jsou to peníze jako všechny ostatní… ![]()
@boruvka33 píše:
@nozu …vím o tom zákonu, už mě to i někdo doporučil…jenže já jsem se snažila to změnit, že by jsme i spojili účty a spolu hospodařili, nic neskrývám, jen mám úchylku v knížkách:-)…nebo i nespojili, on nechce, všechno je v minulých diskuzích. Jen on má na to pohled takový že jak si kdo vydělá tak má.
Četla jsem nějakou tvou diskusi zrovna včera a tak jsem si říkala, jak asi po těch letech žiješ. Koukám, že vše při starém.
Drž se děvče. Neporadím, protože já jsem radkálnější a to ty v sobě nemáš. Alespoň zatím.
@Regina Hero píše:
no pak je nejlepší praštit chlapa cihlou do hlavy a jít k soudu požádat o výživné, když ti nedává peníze na potřebné věci… lze to i v manželství…
@Šarlota4 píše:
No my mame rezim oddelenych jmeni manzelu tzn., ze spolecne mame dite a bude prjmeni + narok dedit tot vse. ( zatim mame pred svatbou ). Tudiz si jedeme kazdy na svuj pisecek a presto hospodarime spolecne a to i s velmi rozdilnymi prijmi.
Vy nemate zadne spolecne jmeni. Jenom spolu chodite, tak v tom pripade nemuzes chtit vyhody manzelstvi ![]()
@Šarlota4 píše:to musi byt strasne
strašné musí být, když s takovým chlapem musíš žít…
@magdickakocicka píše:
@Šarlota4Vy nemate zadne spolecne jmeni. Jenom spolu chodite, tak v tom pripade nemuzes chtit vyhody manzelstvi
Ted nevim o cem mluvis. Psala jsem, ze mame pred svatbou a nechali jsme si toto sepsat. Nicmene i pred svatbou fungujeme jako rodina. To samozrejme pravne nic neznamena. Netusim tedy o jakych vyhodach manzelstvi mluvis ![]()
@Regina Hero píše:
strašné musí být, když s takovým chlapem musíš žít…
Mno dyt jasny. Ocistec
@magdickakocicka nerozumim slovu " chtit ". Takto jsme si to nastavili a oba to dodrzujem. Je to dohoda mezi nami. Jak vidis, tak ani sjm nezajisti obema manzelum stejnou zivotni uroven. Zakladatelka je dukazem.