Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milionový chlap, kterého tahají kamarádi, to si děláš srandu? Vždyť to dělá od začátku. Toto bych asi nerozdýchala. Nechci psát o odchodu a pod., ale je to sobec, který vůbec nepochopil, že rodina a vztah je o něčem jiném. Prostě nůž na krk, buďto já a dítě nebo kámoši. Jednou za čas, proč ne, ale takhle, to rozhodně NE!!!
Chyba byla nechat to takto rozjet.Krom toho mi přijde divné, že je pořád v „hospodě“, a domů přijde až nad ránem, a prakticky střízlivý. Ráda bych se mýlila, ale není za tím jiná žena?
Tohle bych nevydýchala. Ale už tenkrát za svobodna. Nevidím důvod pro to, aby chodil každý den do hospody jenom pro to, že Ty se učíě a nemáš na něj čas. Já bych s takovým chlapem nebyla už dávno.
No hele…a nemá tam ženskou? Jinak - bouchni do stolu jinak se z toho za rok potento… Hospoda 2× týdně, ANEBO za každej večer v hospodě se 2 hodiny intenzivně věnovat rodině - se synem ven, uklid, vareni atd M Nemůže jeden dělat vše a druhý nic…
vím o čem mluvím ![]()
Upřímně - co s milionovým chlapem, když denně chlastá v hospodě. Jestli nechodí na mol, tak je to snad ještě horší - znamená to, že tělo si na denní dávky alkoholu prostě zvyklo. Aby vypadal „na mol“, musel by vypít mnohem víc, než by stačilo normálnímu člověku. Jeden můj kamarád s tím měl taky problém - celý večer pil a nikdo pomalu nepoznal, že je nalitej - kdybych totéž vypila já, tak už ani nemusí volat tu záchranku…
Trvej na tom, že chození do hospody omezí. Navrhni na večer alternativní program (cokoli, i když jsi unavená). Pokud by to nevydržel, dala bych mu kudlu na krk. Problém je, že jsi to tolerovala už dřív.
Taky mne napadla nejaka kamaradka co mu rozumi, protoze ty chces jenom povinnosti…
Tohle bych nedala
Je mi tě líto
Radu nemám, snad jen si v klidu promluvit a říct mu že takhle to dál nejde…
@nostress Napadlo me to stejne…
![]()
A v kolik vstava do prace, ze muze prijit tak pozde? A hospoda asi nebude nejlevnejsi, i to vyhazovani za pivo by me stvalo… ![]()
A proc jde do hospdy, když ví, ze stejne nebude pít? K čemu? Ja si spíše myslim4, ze chodi ne na pivo ale za,,nekym,,
Kamaradka nebo milenka asi ne, vetsinou je celou dobu na FB a vypisuje mi, kolikate si dava pivo, o cem kecaji s kamarady… Mam potvrzene, ze je fakt s kamarady. Do prace vstava, v kolik chce. Podnika s jeho tatou.
Tak si najdi hlidani, abx o tom nevedel a zahraj si na detektiva, aspon se presvedcis, s kym sedi a jestli tam vubec chodi.
@matovka vim, ze jde fakt do hospody a vazne s tim, s kym rekne…stihacku mu delat vazne nebudu…:/
@Anonymní píše:
Kamaradka nebo milenka asi ne, vetsinou je celou dobu na FB a vypisuje mi, kolikate si dava pivo, o cem kecaji s kamarady… Mam potvrzene, ze je fakt s kamarady. Do prace vstava, v kolik chce. Podnika s jeho tatou.
Ty jsi naivni, jestli tohle ti staci jako ujisteni, ze nechodi za zenskou. Jinak takovyho zmetka bych nechtela ani nahodou.
Ahoj holky, potrebuji se z toho vypsat. Uz, kdyz jsem s pritelem zacala chodit, tak denne chodil s kamarady ven a vetsinou skoncil v hospode. Nijak jsem tomu nevenovala pozornost. Byli jsme oba mladi, uzivali si, dokud mohli. Kdyz jsem odmaturovala, nastehovala jsem se k nemu. Myslela jsem, ze se to zlepsi. Budu ted kazdy vecer doma, budeme spolu, nebude mit potrebu travit veskery cas s kamarady. Chvili to fungovalo, byli jsme spolu doma, koukali na filmy, popijeli vinko, uzivali si sami sebe, a kdyz nekdo chtel nekam jit, sli jsme spolu. Pak jsem ale zacala pri praci studovat VS a ja toho casu uz tolik nemela. Po vecerech jsem se ucila, a tak pritel zacal vyuzivat toho, ze se mu nevenuji tolik, jak by si pral a opet zacaly jeho kazdodenni dychanky. Mrzelo me to, ale rikala jsem si, at jde, kdyz ja nemam cas. Domu nechodil na mol, tak proc ne. Vse se ale casem zmenilo, hlavne tedy nase rodina. Narodil se nam syn a vsechno zase zacalo. Pri rodicovske pracuji z domova, varim, uklizim, staram se o syna a vecer padam unavou. Do toho neni syn spave dite, budi se snad 4× za noc. Minuly tyden byl pritel snad kazdy vecer pryc, krome soboty, to jsme byli spolu na akci. V nedeli jsme privezli maleho od jeho rodicu a sel opet pry ven s kamaradem (ktery jeste nema svou rodinu) a skoncili v hospode. Vcera taky sel. Odesel kolem osme vecer a v jednu v noci me vzbudil telefon od jeho taty, ze jestli nevim, co je s pritelem, ze tchanovi je spatne a potrebuje odvezt do nemocnice. (Nakonec prisla tchyne hlidat maleho a ja vezla v pul druhe rano tchana do nemocnice, cekala tam s nim, az mu dokape kapacka a vezla ho pak zase zpet.) Kdyz jsme prijeli, porad pritel nebyl doma a prisel az okolo ctvrte rano. Podotykam, ze byl pomerne strizlivej, takze netusim, co tak dlouho v te hospode pohledaval. Asi si pocitali s kamarady vlasy, nebo co. A dnes se ho pta tchan, jestli ho odveze opet na kapacku do nemocnice. Tak ho odvezl, prijel domu a povida: „To je na ho*no, musim pak pro tatu prijet. Nechces tam zajet ty a ja zajdu s klukama do hospody?“ „Ne, nechci. Jako promin, ja tady cely den litam, nevim, kam driv skocit, jsem zrala akorat na sipku do postele a ty se me zeptas na tohle? Uz vcera jsem ho vezla a ty sis nekde chlastal. Je to tvuj otec, tak si ho dovez.“ Tak se na me hnusne podival a odkracel do koupelny. Tak rikam fajn, aspon dnes bude doma. A on prijde z koupelny a rika: „Hm, nevadi. Tak ja do te hospody pojedu autem a pit nebudu.“ Otocil se a sel. Tak na nej volam: „Uz jsi jak nejaky alkoholik.“ „Vsak nepiju.“ „No prave, proto nechapu, proc jeden den aspon nemuzes zustat doma.“ „Takze tobe vadi, ze nepiju?“… Achjo, nevim, co s nim delat. Je to jinak milionovy chlap, vesmes ho tahaji ven kamaradi, kteri jeste nemaji svou rodinu… a ja vzdycky byla hodna a blba a nezakazovala mu nikam chodit, takze byli zvykli, ze piskli a on prisel. Ale ted uz ma svou rodinu a jak kamaradi, tak pritel nedokazi pochopit, ze uz to takhle nejde.