Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Inaris píše:
No to asi neřekne, ale chová se tak.
Jistě že se tak chová, když to takto funguje. A mají tento model takto nastaven. Já nevím, co se ženský diví. Když dělají všechno, a chlap nic. Tak budou čekat, na to že chlapa zázračně osvítí? Že začne sám něco? To těžko. Prostě rozumně rozdělit povinnosti a zábavu.
@Inaris píše:
Takže teda potvrzuješ, že chlapi jsou hlupáci, kterým se musí říct „dělej tohle, udělej tamto“…a pak ale mají plnou hubu stížností, jak s nimi ženský oraj.
Nevím, nevím, Honzo. Moje máti správně říkala, že snad má ten chlap mozek, aby viděl, že ženská maká jak ďas a měl by pomoct.
Tvoje řeči o rozumném rozdělení jsou fakt plané, protože s někým se prostě nelze rozumně domluvit - nějak to pořád nemůžeš vstřebat. Jak toho má ta ženská u tupého chlapa jako dosáhnout - toho rozumného rozdělení? Řekne, uspi prosím děcko, a on od té doby bude uspávat? Tak to bych chtěla vidět.
Pokuď se s někým nelze rozumně domluvit, tak je na čase s ním skončit. A ano, když ženská řekne, že potřebuje, aby chlap uspával děcko, že to bude jeho rituál povinnost, jedno jak to nazveš, tak to taky, pokuď to není tupan, ano od té doby bude usávat. Ale to je jedno. Jak si to ti dva vyjasní a nastaví, tak to holt bude.
@Inaris píše:
Takže teda potvrzuješ, že chlapi jsou hlupáci, kterým se musí říct „dělej tohle, udělej tamto“…a pak ale mají plnou hubu stížností, jak s nimi ženský oraj.
Nevím, nevím, Honzo. Moje máti správně říkala, že snad má ten chlap mozek, aby viděl, že ženská maká jak ďas a měl by pomoct.
Tvoje řeči o rozumném rozdělení jsou fakt plané, protože s někým se prostě nelze rozumně domluvit - nějak to pořád nemůžeš vstřebat. Jak toho má ta ženská u tupého chlapa jako dosáhnout - toho rozumného rozdělení? Řekne, uspi prosím děcko, a on od té doby bude uspávat? Tak to bych chtěla vidět.
Honza má pravdu. Většina chlapů to má tak nastavené. A nemyslím si, že by to bylo hloupostí. A samozřejmě může mít pocit buzerace, pokud je to nastavené tak jako dojdi, udělej. Takhle jedná semetrika. Ale jde to i mohl bys udělat, došel bys… No a žádný rozumný chlap to nemůže brát za buzeraci.
Pokud Ty, nebo někdo z Tvých přátel žije s partnerem, se kterým není možná domluva, pak s ním nbuďte. Nebudete nikdy šťastné.
Proč si ženská vezme za muže, nebo má za přítele „tupého“ chlapa? Není tedy sama dost tupá, když si vybírá takové partnery?
@sign45 píše:
Honza má pravdu. Většina chlapů to má tak nastavené. A nemyslím si, že by to bylo hloupostí. A samozřejmě může mít pocit buzerace, pokud je to nastavené tak jako dojdi, udělej. Takhle jedná semetrika. Ale jde to i mohl bys udělat, došel bys… No a žádný rozumný chlap to nemůže brát za buzeraci.Pokud Ty, nebo někdo z Tvých přátel žije s partnerem, se kterým není možná domluva, pak s ním nbuďte. Nebudete nikdy šťastné.
Proč si ženská vezme za muže, nebo má za přítele „tupého“ chlapa? Není tedy sama dost tupá, když si vybírá takové partnery?
To není buzerace. Prostě dostanu úkol, splním ho a hotovo. Všichni šťastní.
@Inaris píše:
No jo, kluci, když vy se pořád bavíte o těch rozumných.Ale copak rozumnej teda do doby, než mu manželka o něco řekne, chodí utrácet čas a prachy do hospody?
Proč tam chodí? Proč ho to nedrží doma? Proč tam utrácí peníze? Pokud je na všechny otázky odpověď - protože je blbec - pak je blbost s takovým člověkem žít.
@Inaris píše:
Tak samozřejmě - ale na to se vždycky nepřijde hned, že jo. Obvykle většina lidí dělá tu chybu, že si v začátcích toho druhého idealizuje - což je normální (bohužel).
No a co se s tím dá dělat později? Buďto si o tom vzájemně konstruktivně promluvit, tedy co je ochoten ten který pro toho druhého udělat, případně obětovat - tedy změnit své postoje. Pokud není ochota cokoli měnit, pak asi není co řešit. (možná už jsem to psal)Jaroslav Dušek ve své jedné povídce říká - pokud s někým chodíte a říkáte, to je dobré, on se ještě změní, tak si ho nidy neberte. To nemilujete jeho, to milujete svou představu o něm. Tedy to co píšeš na konci. Milujeme představu, ne toho konkrétního člověka.
Nečetla jsem všechny příspěvky ale k problému zakladatelky. Dala bych pánovi vybrat,, buď rodina nebo hospoda,, nic víc nic míň. Občas zajít na pivko prosím ale být tam neustále? Nůž na krk.
@Inaris píše:
Vím, že to myslíš dobře, ale nevím, nevím, ale jak kvalitní může být člověk, který z nudy leze do hospody, probůh…
A nutit někoho uklízet nebo vařit… no… Kéž by to mělo úspěch.
zrovna tak kvalitní, jako ženská která leze do nehtového kamrdlíku si nechat nahňácat barevný email s flitry na prsty s tím, že bude hezčí a přitažlivější. ![]()
@strýček sally píše:
zrovna tak kvalitní, jako ženská která leze do nehtového kamrdlíku si nechat nahňácat barevný email s flitry na prsty s tím, že bude hezčí a přitažlivější.
No a nebo si nechá prodloužit řasy a vlasy, to už je lepší, když občas vyrazí zapařit do hospody.. Jsem se otřásl při té představě.
Ahoj, zajímalo by mě jak dopadla zakladatelka.
Resim něco podobného..mám staršího přítele, je mu ke 40 no a dost času tráví v hospodě…
Bohužel má takto založené kamarády, Jou všichni svobodní. Není se čemu divit, ze…
Díky bohu s ním nemám dítě, ani žádné závazky. Jsme spolu přes rok.
Vím, že se asi nezmění, ale někdy dokáže být opravdu úžasný. Jenže má cenu to kvůli tomu držet?
Jsem mladá, chci někoho kdo se o mě bude zajímat..říká mi často, že mě miluje, více než já jemu, ale já bych radsi činy.
Neumím se o vztahu moc bavit, nemáte prosím radu jak začít? Děkuji…
Prosím o zachování anonymu.
Co očekáváš za radu? Lepší to nebude a budeš nešťastná víc a víc, časem i za dítě… Šla bych od něj
https://www.emimino.cz/…rankovani/3/?…
Krásná diskuze. Tady si přečti jak můžeš dopadnout…
Děkuji za rady všem, opravdu..
Dnes jsem se utvrdila v tom, že to asi opravdu nemá cenu.
Včera mi slíbil, že půjdeme do lesa a dneska ráno jako by nic, že nejde, že je nevyspalý tak já, že jdu sama a on se divil, že jdu, ale nešel.
Ted mi volá od kamaráda, se kterým chodí do hospody, jako by nic, jestli jsem se neztratila, ja na něj, jsi v hospodě vid a on, no mám první pivo, prijd.
Tak ja, že ne a říkám, hlavně, že se mnou do lesa jsi nesel a do hospody jo vid. Tak jestli budeš moct tak pak s tebou chci mluvit. A čau, on jen čau.
Tak teď už se tomu neubráním, musím to řešit. Myslím, že se mi i uleví.
Jde mi i o to, že kamarádům jezdí pomáhat na baráky a mne když něco slíbí tak se na mě vykasle…