Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MilijonDolarBejby píše:
Na tom nic zvláštního není..klidne se ptej, co te zajímá
Copak si mám představit, pod tím, mámě se nevěnoval?
@Honza 12 píše:
Copak si mám představit, pod tím, mámě se nevěnoval?
No že si v klidu šel večer do hospody a ona dřepěla doma např. Spolu nechodili nikam. Jo, kdyby chtěla jít ona sama, tak není problém a pohlídal by me
Příspěvek upraven 18.08.16 v 11:03
@MilijonDolarBejby
Tvoje maminka byla tak spokojená a to je důležité. Každá taková nejme a tvůj tatík si dobře vybral. ![]()
@MilijonDolarBejby píše:
No že si v klidu šel večer do hospody a ona dřepěla doma např. Spolu nechodili nikam. Jo, kdyby chtěla jít ona sama, tak není problém a pohlodal by me
Tak jo. A to už měl všechny úkoly doma splněný? Hospodářství obděláno? Dům nechátral? Pokuď má splněno, tak do hospůdky nemůže? A proč mamka tam s ním nechodila?
@Kobliha51 píše:
@MilijonDolarBejby
Tvoje maminka byla tak spokojená a to je důležité. Každá taková nejme a tvůj tatík si dobře vybral.
No tak samozřejmě ji to 100% nevyhovovalo, ale ona není hospodský typ. Je ráda doma, takže to bylo celkem v pohodě ![]()
@Honza 12 píše:
Tak jo. A to už měl všechny úkoly doma splněný? Hospodářství obděláno? Dům nechátral? Pokuď má splněno, tak do hospůdky nemůže? A proč mamka tam s ním nechodila?
No ji právě spíš vadilo, že doma toho on moc neudělal. 99% veci doma dělala ona
A hospodářství nemáme, bydlime v brně
Ale dům máme velkej a starej.
@MilijonDolarBejby píše:
A hospodářství nemáme, bydlime v brněAle dům máme velkej a starej.
Tvůj tatínek je to same co můj. Nejspíš máme stejne otce.Taky jsem z Brna ze Žebětína.
Z mého pohledu jsi si namluvila ne jeho, ale svou představu, svou domněnku o něm. Píšeš, že to tak dělal vždycky. A chceš aby se změnil. Ale to musí chtít jenom on sám. Jeden moudrý člověk řekl, pokud s někým chodíš a namlouváš si - on se ještě změní - tak si ho neber. To nemiluješ jeho, ale svou představu o něm.
@Inaris píše:
Honzo, nezlob se, ale dospělému chlapovi musí partnerka vymýšlet program a zapojovat ho do práce? Pane bože… Já bych některé ty rodiče liskala.
Tak když to teďka pořádně nefunguje, tak ano. On je spokojenej a ona to chce jinak. Často si to ty ženský dělaj sami. Najdou si chlapa, podstrojujou mu. Starají se o něho. Sami automaticky a rády. Chlap má moc času. A v případě zakladatelky ona studovala. Aspoň myslím že to psala. Neměla na něho čas, tak se chlap zabavil v hospodě. On je teď zvyklej na nějakej styl života. Je rodič, tak ano, zapojit ho. Proto sem se ptal zakladatelky, co on doma vlastně dělá, jak tam tráví čas. Mě by taky nebavilo, si jen pohrát chvilku s dítkem, vyfasovat večeři kouknout na film a nazdar. Jako občas jo. Ale chce to nějakou smysluplnou činnost pro něho. Nechat ho uvařit. Uklidit. Zbudovat novou poličku. Pochválit ho. A v ušetřeném čase, kdy se on stará o svou domácnost, tak druhej den i s dítkem někam vyrazit. Na houby, na ryby, nějakou zajímavou činnost, která se dá provozovat i s dítkem. Ať mají společné zážitky.
@Helis88 píše:
Tvůj tatínek je to same co můj. Nejspíš máme stejne otce.Taky jsem z Brna ze Žebětína.
Me to taky začíná na Ž
Ale jsou to Žabovřesky ![]()
@Inaris píše:
Honzo, nezlob se, ale dospělému chlapovi musí partnerka vymýšlet program a zapojovat ho do práce? Pane bože… Já bych některé ty rodiče liskala.
Vis, to je těžký. Oni někteří chlapi nevidí, že se barak neuklidi sám
Znám takový, kterým fakt tyhle věci nedochází a az jim to ženská řekne, tak to udělají bez keců. No ale jsou i tací, kteří jsou sobci a je jim to jedno a to bude asi i případ zakladatelky
@sign45 píše:
Z mého pohledu jsi si namluvila ne jeho, ale svou představu, svou domněnku o něm. Píšeš, že to tak dělal vždycky. A chceš aby se změnil. Ale to musí chtít jenom on sám. Jeden moudrý člověk řekl, pokud s někým chodíš a namlouváš si - on se ještě změní - tak si ho neber. To nemiluješ jeho, ale svou představu o něm.
A je to pravda.
@Honza 12 píše:
Tak když to teďka pořádně nefunguje, tak ano. On je spokojenej a ona to chce jinak. Často si to ty ženský dělaj sami. Najdou si chlapa, podstrojujou mu. Starají se o něho. Sami automaticky a rády. Chlap má moc času. A v případě zakladatelky ona studovala. Aspoň myslím že to psala. Neměla na něho čas, tak se chlap zabavil v hospodě. On je teď zvyklej na nějakej styl života. Je rodič, tak ano, zapojit ho. Proto sem se ptal zakladatelky, co on doma vlastně dělá, jak tam tráví čas. Mě by taky nebavilo, si jen pohrát chvilku s dítkem, vyfasovat večeři kouknout na film a nazdar. Jako občas jo. Ale chce to nějakou smysluplnou činnost pro něho. Nechat ho uvařit. Uklidit. Zbudovat novou poličku. Pochválit ho. A v ušetřeném čase, kdy se on stará o svou domácnost, tak druhej den i s dítkem někam vyrazit. Na houby, na ryby, nějakou zajímavou činnost, která se dá provozovat i s dítkem. Ať mají společné zážitky.
Vypadáš jako rozumnej chlap
@Inaris píše:
Vím, že to myslíš dobře, ale nevím, nevím, ale jak kvalitní může být člověk, který z nudy leze do hospody, probůh…
A nutit někoho uklízet nebo vařit… no… Kéž by to mělo úspěch.
Nutit.
? Tak normálně ho zapojit do chodu domácnosti. Jak si rozdělí práce je na nich.. Přece nemůže říct, já nebudu dělat nic a ty všechno. Ještě by mohl někdo zvolit, nejzbabělejší a nejblbější rozhodnutí, tak od něj odejdi. Mají dítě, jsou rodina. Rozpad je nakonec to nejhorší, když už to jinak nejde. Jednak je to táta, a jednak je to chlap. Takže sex intimnosti atd.
@Honza 12 píše:
Nutit.? Tak normálně ho zapojit do chodu domácnosti. Jak si rozdělí práce je na nich.. Přece nemůže říct, já nebudu dělat nic a ty všechno. Ještě by mohl někdo zvolit, nejzbabělejší a nejblbější rozhodnutí, tak od něj odejdi. Mají dítě, jsou rodina. Rozpad je nakonec to nejhorší, když už to jinak nejde. Jednak je to táta, a jednak je to chlap. Takže sex intimnosti atd.
Souhlas, ale je to na nich, tady to za ně nikdo nevyřeší.
Já už to psal na několika diskusích a vždy jsem za to byl pranýřován. Nu tedy, vzhůru na pranýř.
Proboha, jsou partneři. Není nic jednoduššího, než si v klidu a upřímně promluvit o svých potřebách, tedy i o tom, co mi na partnerovi vadí a promluvit si o tom, s čím by chtěla pomoct a tak. Prostě se dohodnout. Pokud spolu zrovna nemohou komunikovat, tak počkat, až to půjde a nebo se přemoci. pokud spolu už vůbec nemohou komunikovat, tak to asi nemá cenu. Někdo tomu říká kompromis, někdo tomu říká, že to udělá pro ní (pro něho). Já tomu říkám změnit své myšlení, své naučené kodexy. Pokud miluji, jsem schopen a ochoten sám sebe změnit, jsem ochoten dávat lásku. Pokud chce člověka změnit někdo druhý, je to většinou jenom zdroj problémů. Druhého můžeme měnit pouze skrze změnu sebe sama. A taková změna sebe sama je třeba už i to, že o tom problému dokážu s partnerem mluvit bez jakýchkoli emocí, avšak konstruktivně. Nejhorší je čekat, že se to změní samo, nebo že to někdo změní za mě, nebo nedej bože, že mi pomůže, nebo že to za mě změní takováto diskuse.
@Inaris píše:
Honzo, zauvažuj. Když se někdo nechce něčemu přizpůsobit, jak ho „zapojíš“? Po dobrým… Jak?
Normálně. Debatou, věcnýma argumentama. Nejlépe černé na bílém. Nastavit fungování. Sám od sebe chlap nic měnit nebude.