Rodinné daně

192
18.8.16 06:22

Rodinné daně

Maminky, když Vám úřad vrátí peníze na daních, jak s nimi naložíte? Společně nebo si je tak nějak rozdělíte na půl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1017
18.8.16 06:27

Nikdy jsem to neřešila, prostě společně asi. Jakože neřešíme čí je co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
18.8.16 06:33

Tak my to vždy necháme na něco dražšího - např. nová televize, základ na dovolenou, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.8.16 06:35

Ptám se jen proto že peníze a byla to pěkná částka došli na manželuj účet a s tím jaké máme spolu manželství jsem mu už tehdy v březnu řekla že půjdeme na půl. Doteď se nic nedělo a jelikož mám teď trochu finanční krizi…víc výdajů než příjmů tak na něho udeřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
18.8.16 06:39

Peníze většinou využijeme společně. Na něco co si dopředu naplánujem. Letos jsme za ně nechali opravit auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4959
18.8.16 06:45

Používáme na větší investice nebo sporime. Letos padly na generalku auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.8.16 06:46

@Dasha01 … a co když je v příjmech velký rozdíl, já z výplaty neušetřím, nemám šanci… a neměli jsme teď žádné rodinné výdaje skrz byt auto atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4959
18.8.16 06:49
Tak to máte zvláštně nastavené rodinné hospodaření..
@boruvka33 píše:
@Dasha01 … a co když je v příjmech velký rozdíl, já z výplaty neušetřím, nemám šanci… a neměli jsme teď žádné rodinné výdaje skrz byt auto atd.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
18.8.16 06:55

@boruvka33 vsechny prijmy jdou do rodinneho rozpoctu, se kterym spolecne hospodarime. Nikdy nepochopim tohle deleni na moje a tvoje v manzelstvi. Znam teda pary, kterym to takto vyhovuje a jsou spokojene. To ale evidentne neni tvuj pripad.
Jen tak mimochodem, vis ze je i zakonem zakotveno, ze manzelka ma pravo na stejnou zivotni uroven jako manzel? Myslim, ze je to zakon o rodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.8.16 07:02

No my mame rezim oddelenych jmeni manzelu tzn., ze spolecne mame dite a bude prjmeni + narok dedit tot vse. ( zatim mame pred svatbou ). Tudiz si jedeme kazdy na svuj pisecek a presto hospodarime spolecne a to i s velmi rozdilnymi prijmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.8.16 07:05

@nozu …vím o tom zákonu, už mě to i někdo doporučil…jenže já jsem se snažila to změnit, že by jsme i spojili účty a spolu hospodařili, nic neskrývám, jen mám úchylku v knížkách:-)…nebo i nespojili, on nechce, všechno je v minulých diskuzích. Jen on má na to pohled takový že jak si kdo vydělá tak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.8.16 07:09

@Šarlota4 …a když ti pochybí peněz, měla jsi velké výdaje…jdeš za nim že ať tě,,založí"?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
18.8.16 07:34

Penize za dane vyuzivame spolecne, protoze jsou ze spolecnych penez placeny. Vratka dani chodi ve spravny cas k porizeni dovolene, tak za ni porizujeme ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
18.8.16 08:39

Pokud to máte takhle rozdělené, tak na půlku máš určitě nárok, je to vrátka daně předpokládám za dítě a možná hypotéku a to máte společné, ne? Takže i vrátka daně by měla být z 50 % tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.8.16 08:42
@boruvka33 píše:
@Šarlota4 …a když ti pochybí peněz, měla jsi velké výdaje…jdeš za nim že ať tě,,založí"?

Me nepochybi, protoze mame oba pristup ke vsemu. Popr kdyz se nedostanu k bankomatu proste mu napisu vyber tolik a tolik, protoze doma uz nejsou penize. je fakt, ze jsme si rekli jak s penezma hned v pocatku vztahu, ale muj partner neni lakomej jakoze vubec a vse co poridim bere tak, ze jsme to proste potrebovali nebo tak, ze si chci udelat radost a neresi to. Je rad kdyz je rodina spokojena. A neumim si predstavit zit s nekym kdo ma dostatek prostredku a diva se na toho druheho, ktery valci s penezi a je mu to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí