Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata (smajlík )
Máte stejný pocit, že tenhle rok je masakr? Samá svatba-i u lidí, kde už člověk nedoufal, že se rozhoupou.Plno těhotenství i rozchodů. Bohuzel i nemocí a úmrtí. Jen ve svém okolí mám tři případy rakoviny u mladých lidí a z toho dva případy beznadějné..
Cítíte to podobně
@SlecnaSally my měli náročný rok 2014 ten byl fakt šílený, letošek a musím to fakt zaklepat, zatím docela dobrý
@SlecnaSally tenhle rok je zatím v poklidu.. 2014, to byl fičák jak sviňa ![]()
Necitim. Rok 2014 byl pro me osobne hoodne narocny, ale taky mi jako vsechno negativni hodne dal.
kazda zkusenost me posouva
Musím říct, že rok 2014 byl náročný, ale na letošek to nemá :/
Souhlasím se zakladatelkou - v pondělí mám rozvod po 28 letech, přesně před měsícem se bývalý přiznal k nevěře a že chce rozvod.
@SlecnaSally Pro mě a moje blízké je rok 2015 zatím jedna velká zkouška
Už dlouho nejsem neměla rok, který by byl takhle náročný.
@SlecnaSally píše:
Ahoj děvčata (smajlík )Máte stejný pocit, že tenhle rok je masakr? Samá svatba-i u lidí, kde už člověk nedoufal, že se rozhoupou.Plno těhotenství i rozchodů. Bohuzel i nemocí a úmrtí. Jen ve svém okolí mám tři případy rakoviny u mladých lidí a z toho dva případy beznadějné..
Cítíte to podobně
Pro mě je zatím rok 2015 bez větších otřesů, vše pokračuje v zajetých kolejí. Co se týče mého okolí jen postupně můžu sledovat, jak se věci posouvají nebo kazí, ale není to nic, co by se dalo označit za hromadný spojující fenomén.
Pokud bych měla srovnávat s rokem 2014 (tedy jeho necelou první půlkou, abych si zahrála na objektivní
), byl pro mě rok 2014 obdobím mnoha otřesů a to i značně nepříjmených (problémy s uplatněním, zdravotní problémy, rozchod, zrada (teď už ex) kamarádky) a to opravdu už jen v té první půlce.
V širší rodině měli také výraznější problémy. Z těch stěžejních událostí mě napadá jedna svatba, jeden rozvod (u někoho jiného
).
Ale to všechno je přirozené nakupení určitých událostí. Myslím, že pokud má někdo širší okruh známých, podobné události se nakupí, a pak to působí, že nějaký rok je plný změn a jiný třeba zase tolik ne.
Já cca rok dva zpátky měla pocit, že se všechni berou. Každý měsíc nějaká svatba nebo mimčo, ale bylo to tím, že se činily spolužačky ze střední ![]()
Ty případy mladých lidí s rakovinou jsou moc smutné, kdybych se setkala s podobnými osudy jako ty, ptala bych se stejně ![]()
Tak pro mě tenhle rok zatím dobrý, ale přidávám se k ostatním, loňskej byl horor. Začal teda už v prosinci 2013, kdy od nám odešel manžel. V únoru se vrátil a v létě byl odejit natrvalo. Holky musely změnit školu a stěhovaly jsme se. V prosinci jsem se rozvedla.
Takže já doufám, že nic horšího už nebude, očekávám samý lepší věci. Třeba v červnu psí přírůstek do rodiny. ![]()
Bohuzel je pro nas rok 2015 hrozny
zacalo to, ale jiz v zari 2014…
Také musím říct že rok 2014 byl velmi náročný. V dubnu zemřel děda, o půl roku později v listopadu babička
O hledání práce už ani nemluvím.. Doufám že špatný rok 2014 je už za námi a rok 2015 bude lepší. Moc to přeji všem ![]()
U mě rok 2014 byl snad nejhorší ze všech..za to tento rok se karta konečně začala obracet /všechno špatný pro něco dobrý/ a je to fajn ![]()
Já měla takový 2012 - stěhování do vlastního, svatba, zplození dětí, nástup na rizikové pro nevolnost (a registrace na emimino
), odjezd muže na půl roku do háje, předčasný porod, úmrtí a pohřeb synáčka a neskutečné období, kdy má dcera (i syn) bojovali o život..Od té doby je každý rok jen a jen lepší..Na druhou stranu od té doby vím i to, že žena zvládne všechno
I když má při narození 760g.
@Králičice
Jejda, ty sis teda užila. Přeji ti, ať už je vše v pořádku!