Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma jen tak na popovídaní.
Holky co si myslite o nove vzniklem statu Liberland, ktery zalozil tento mesic cesky obcan? Nasel uzemi nikoho mezi Srbskem a Chorvatskem. V tuhle chvili ma jiz 200.000 zadosti o obcanstvi. Vzhledem k tomu jak u nas zacina byt utlacovana svoboda o tom taky premyslime. Stat uz je uznanej Sudanem a vypada to ze tomuhle panovi se to fakt povede. Co si o tom myslite?
Byla by to krása, ale svou zemi miluju - ne systém, ale to je delší povídání. Pro mě je však nepřekonatelná překážka někde posílat oskenovanou OP a pas. Aby si nenabral online půjčky (bude mít i číslo OP) a já mu budu ten jeho Liberland splácet.
Jiste zajímavý nápad, webovky blíž prostuduju po obědě, až budu mít čas. Zatím jsem to jen prolitla. Nicméně…paklize se stanes občanem liberlandu, můžeš mi říct, co planujes dal? Uvedomujes si realne dopady jako například zdravotní pojištění? Papírové nebudes občanem ani EU. A takových „detailu“ je mraky. Budesli občanem Liberlandu, potom budes mít velke administrativní a úřední trable.
@marrlinka Ono je tohle v zacatcich a otazka let. Oni planuji volby do 3 let. S muzem jsme resili jak to budou mit se zdravotnim pojistenim atd. Ten realizacni tym tam musi vytvorit a vybudovat uplne vse. Taky planuji nevyplaceni zadnych socialnich davek, proste kazdy sam za sve (oba podnikame). Ja mam z administrativnich patalii strach a CR mam rada, ale svoboda je podle nas nejvic co spolecnost muze mit.
@Apaji Tak to je jasne ono to asi pujde i jinak uz vyjednavaji ambasadu v Praze. Ja taky Cesko miluju. Znam to tu mame tady rodinu koreny atd. Ale s kazdym novym zakonem zaciname bejt nervoznejsi, ze se vsechno zacina vracet zpet jen v demokratickem obalu.
@peggy.sl píše:
Právě jsem se zaregistrovala..tak uvidím co bude dál..
Ty brďo wow - to byla rychlost. Muzu se zeptat na duvody, ktere te k tomu vedou?
Edit. Uz na to koukam, ze jde zatim jen o formular.
Příspěvek upraven 21.04.15 v 09:42
@Šarlota4 píše:
Ty brďo wow - to byla rychlost. Muzu se zeptat na duvody, ktere te k tomu vedou?
Důvody? velká,,otrava,, českým státem..buzerace, nesmyslné zákony.. ![]()
Upřímně? Myslím si o tom pánovi, že má spoustu vzletných řečiček a že jeho pojem „svoboda“ je krycím heslem pro něco, co se nachází dost mimo moje hranice.
http://www.firstclass.cz/…mizive-dane/#…
Nicméně jsem přesvědčena, že mu to vyjde, protože vzletná „žít a nechat žít“, „svoboda nade vše“ atd. mají magickou přitažlivost pro obrovskou část naší generace.
@BohunkaP Klidne muze byt. Sama jsem zvedava co z toho vyleze. Je nad slunce jasne, ze primarne se tam pozenou podnikatele a zivnostnici.
@Šarlota4
Já jsem tady z toho taky nervózní. Naposledy mi udělal až fyzicky zle tento článek:
http://www.czechfreepress.cz/…-evropy.html
K tomu se bude měnit vojenská přísaha na NATO, a k tomu změna zákona o trvalém pobytu, kdy se bude muset hlásit přechodný pobyt a nebo hlásit úřadům, kde jsi, pokud nebudeš na adrese svého trv. pobytu déle než 90 dnů…V kontextu s výše citovaným článkem se mi udělalo opravdu hoooodně těžce.
Nejraději bych zmizela ze systému, soběstačné hospodářství, ale šílené klacky pod nohy komukoliv, kdo se chce osvobodit - jen pozemek je problém (na tomhle se nesmí stavět, tohle je takový druh pozemku, tady nesmí být chlév nebo pastva, tady se nesmí nic zasadit…bla, bla bla, vlastník pozemku má okleštěné práva. Vlastníme kousek lesa, nedávno jsme přišli a měli jsme oranžově počmárané stromy, něco nám v lese vyměřovali, bez našeho vědomí, bez svolení. Museli jsme se aktivně pídit, co to mělo znamenat - prý cyklostezka a neví se ještě kudy povede. Asi přes náš pozemek nebo co
Oni neví, nemají vyjednané dotace, je to oblast se sesuvy půdy, takže báječné na stavbu čeohokoliv
Ty počmárané stromy mi zvedají adrenalin a tlak, jen se na ně podívám). Pak postavit dům - povolení, projektové dokumentace, ekofašisti, stavební dozor - jen aby systému něco neuniklo. Platit daně z nemovitosti. Studnu bych udělala načerno, nechtěla bych podporovat zahraniční kartely, které nám tady kupčí s přírodním bohatstvím. Kontroly čím topíme. Čtyřnohá zvířata se musí hlásit - počet kusů.
Ale: mám špatný zdravotní stav, jsem kardiak, občas potřebuju operaci (mám za sebou i krvácení do mozku, protože mám genetickou vadu, která mi likviduje cévy) - zdravotnictví a nemocnice na úrovni mi Liberland asi nenabídne, včetně kontrol a léků, o zdravotním pojištění ani nemluvím. Manžel je strojní zámečník, ten by se tam neztratil. Avšak já léto snáším krutě a nenávidím ho, pro mě to nejsou vhodné klimatické podmínky. To mimo jiné. Ale máš pravdu, jsem tu z toho více a více nervózní. Klasická média už ani nesleduju, jen lžou. I když to, že bych přestala být občanem EU, bych jen uvítala
@Šarlota4 píše:
@BohunkaP Klidne muze byt. Sama jsem zvedava co z toho vyleze. Je nad slunce jasne, ze primarne se tam pozenou podnikatele a zivnostnici.
Primárně se tam ženou lidé nikoli za SVOBODOU, ale za možností „očurat“ český stát.
Což je pro mne dost v rozporu s vzletnými idejemi, které pan prezident hlásá.
@BohunkaP píše:
Primárně se tam ženou lidé nikoli za SVOBODOU, ale za možností „očurat“ český stát.Což je pro mne dost v rozporu s vzletnými idejemi, které pan prezident hlásá.
Taky nazor
v pohode
@Šarlota4 píše:
@marrlinka Ono je tohle v zacatcich a otazka let. Oni planuji volby do 3 let. S muzem jsme resili jak to budou mit se zdravotnim pojistenim atd. Ten realizacni tym tam musi vytvorit a vybudovat uplne vse. Taky planuji nevyplaceni zadnych socialnich davek, proste kazdy sam za sve (oba podnikame). Ja mam z administrativnich patalii strach a CR mam rada, ale svoboda je podle nas nejvic co spolecnost muze mit.
Hm, nevyplaceni dávek. To je fajn, když je ti třicet a jsi zdravá. A dovedes si představit, ze budeš nedej boze tak nenocna, ze nebudeš moci pracovat? To muze potkat každého, vidím to v rodině. Nadavame na dávky, ale mnozí z nas by se bez nich neobesli. Zatím to na mě tedy působí jako stát pro zdravé podnikatele
Vubec nechci ten jeho nápad hanit, ale v téhle pos. republice jsou ku podivu i velmi dobre zvyky ![]()