Liberland - nový stát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
21.4.15 10:17
@BohunkaP píše:
Primárně se tam ženou lidé nikoli za SVOBODOU, ale za možností „očurat“ český stát.Což je pro mne dost v rozporu s vzletnými idejemi, které pan prezident hlásá.

Když mohou český stát očůrávat politici a různí fištroni..tak proč ne obyčejný řadový český občánek.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.4.15 10:20

@Apaji Uvedla si duvody, ktere zvedaji ze zidle i nas. Hlaseni pobytu kde se zdrzuji je pro me neunosne. Nikdy jsem nebyla trestne stihana nikomu penize nedluzim, dane platim. Hlasit vikendy na chate? Sakra proc?!

A jak rikas i ja bych chtela zdravotni peci hlavne pro svoje dite, ktera asi casem v Liberlandu bude - ovsem zrejme hrazena coz by mi az tak nevadilo je to tak ve spouste zapadnich statu. Ale chci kvalitni vzdelani to nabidou podle me az za nekolik desitek let jestli vubec.

Musim rict, ze nejsme vecni ztezovaci si na vsechno. Naopak kdyz nekdo nadava na nas (podle nich) " zas…nej stat" tak nam to vadi. Cesi hodne chteji, aby se o ne stat staral a zabezpecil je socialnimi davkami atd. a toho my nejsme zastanci. Ovsem zakony omezujici svobodu podnikani, svobodu pohybu a nakladani s vlastnim legalne nabytym majetkem to je problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
21.4.15 10:26

Tak jsou dávky a dávky. Těm, co v životě neodpracovali ani den bych dala umístěnku (třeba třídit odpadky, je dost lidí, co vše vyhazují do komunálu, drhnout chodníky, čistit příkopy - toho by se našlo). Zadarmo by nedostali nic. Ti, co o práci přišli, těm by se samozřejmě mělo pomoci podporou v nezaměstnanosti, příspěvkem na bydlení a pomáhat hledat novou práci (ne jak Drábek nahnal na veřejnou službu hlavně ty, co ještě pobírali příspěvek v nezaměstnanosti a ne netáhla, co jsou na dávkách 22 let v kuse). A pak jsou lidi nemocní, kteří by měli pobírat invalidní důchod a příspěvek na péči podle postižení. Staří starobní důchod. Avšak pokud je někdo uznán jako invalidní, ale bez nároku na výplatu důchodu, protože byl v base, nikdy nepracoval, pak chudobinec. Pokud ho vyhodili z práce a chybí mu nějaká doba pojištění, dát mu možnost pracovat v chráněných dílnách. Pokud nezvládne ani to, pak se k tomu musí postavit stát, avšak mluvím o lidech, kteří pracovali a zůstali trčet, protože jim chybí málo.

Jsem tedy zvědavá, jak Liberland zajistí důchody (invalidní, starobní), co s příspěvkem na péči, protože ležák se může stát z každého z nás ze dne na den. Že lidi nebudou platit sociální pojištění a budou si šetřit? Ve světě, kde peníze mají hodnotu jen víry v ně? Co bude za 20,30,50 let? Že budou minimální daně, aby si lidi investovali do zlata, pozemků, ropy, nevím čeho? V krizi se ani zlata nenajím, ale nízké daně mi evokují problém: stát potřebuje orgány. Jasně, tady se hospodaří blbě, prachy daňových poplatníků jsou rozkrádány, ulívány, rozhazovány za předražené šmečka, spousta zbytečných úřadů, komisí, organizací, které se z toho podporují. Ale musí fungovat školství, zdravotnictví, policie, soudy, požárníci, musí se stavět cesty, upravovat krajina, vést základní úřady (tím myslím alespoň matriku, finanční úřad a katastr)…to vše z daní a navíc v zemi, která se teprve staví. Já ze zvědavosti budu sledovat, ale pro mě je tam příliš mnoho neznámých, které nebudu riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.4.15 10:35
@marrlinka píše:
Hm, nevyplaceni dávek. To je fajn, když je ti třicet a jsi zdravá. A dovedes si představit, ze budeš nedej boze tak nenocna, ze nebudeš moci pracovat? To muze potkat každého, vidím to v rodině. Nadavame na dávky, ale mnozí z nas by se bez nich neobesli. Zatím to na mě tedy působí jako stát pro zdravé podnikatele :) Vubec nechci ten jeho nápad hanit, ale v téhle pos. republice jsou ku podivu i velmi dobre zvyky :nevim:

I ja v tom vidim nedostatky, ktere zminujes :palec: Na tom uzemi v tuhle chvili neni VUBEC nic. Takze to je vsechno hudba budoucnosti a sama jsem zvedava na ustavu zakony atd. A davky? Ja jsem pro socialni pomoc pro postizene nebo nemocne ( ty jsou v CR brani na hul ), system je u nas spatne nastaveny, ale to je na jinou debatu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
21.4.15 10:38
@peggy.sl píše:
Když mohou český stát očůrávat politici a různí fištroni..tak proč ne obyčejný řadový český občánek.. :mrgreen:

Může, však co by nemohl… když je ochoten se sám před sebou tak snížit :nevim:

Jen bychom si to neměli schovávat za plytká hesla o svobodě, buzeraci a utlačování, ale na rovinu přiznat, že jde čistě o peníze, protože nechce platit daně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.4.15 10:38
@Apaji píše:
Tak jsou dávky a dávky. Těm, co v životě neodpracovali ani den bych dala umístěnku (třeba třídit odpadky, je dost lidí, co vše vyhazují do komunálu, drhnout chodníky, čistit příkopy - toho by se našlo). Zadarmo by nedostali nic. Ti, co o práci přišli, těm by se samozřejmě mělo pomoci podporou v nezaměstnanosti, příspěvkem na bydlení a pomáhat hledat novou práci (ne jak Drábek nahnal na veřejnou službu hlavně ty, co ještě pobírali příspěvek v nezaměstnanosti a ne netáhla, co jsou na dávkách 22 let v kuse). A pak jsou lidi nemocní, kteří by měli pobírat invalidní důchod a příspěvek na péči podle postižení. Staří starobní důchod. Avšak pokud je někdo uznán jako invalidní, ale bez nároku na výplatu důchodu, protože byl v base, nikdy nepracoval, pak chudobinec. Pokud ho vyhodili z práce a chybí mu nějaká doba pojištění, dát mu možnost pracovat v chráněných dílnách. Pokud nezvládne ani to, pak se k tomu musí postavit stát, avšak mluvím o lidech, kteří pracovali a zůstali trčet, protože jim chybí málo.Jsem tedy zvědavá, jak Liberland zajistí důchody (invalidní, starobní), co s příspěvkem na péči, protože ležák se může stát z každého z nás ze dne na den. Že lidi nebudou platit sociální pojištění a budou si šetřit? Ve světě, kde peníze mají hodnotu jen víry v ně? Co bude za 20,30,50 let? Že budou minimální daně, aby si lidi investovali do zlata, pozemků, ropy, nevím čeho? V krizi se ani zlata nenajím, ale nízké daně mi evokují problém: stát potřebuje orgány. Jasně, tady se hospodaří blbě, prachy daňových poplatníků jsou rozkrádány, ulívány, rozhazovány za předražené šmečka, spousta zbytečných úřadů, komisí, organizací, které se z toho podporují. Ale musí fungovat školství, zdravotnictví, policie, soudy, požárníci, musí se stavět cesty, upravovat krajina, vést základní úřady (tím myslím alespoň matriku, finanční úřad a katastr)…to vše z daní a navíc v zemi, která se teprve staví. Já ze zvědavosti budu sledovat, ale pro mě je tam příliš mnoho neznámých, které nebudu riskovat.

Hezky popsano :kytka:. Taky budeme sledovat. Preci jenom mame rodiny a na „hura akce“ si s detma netroufnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.4.15 10:44
@BohunkaP píše:
Může, však co by nemohl… když je ochoten se sám před sebou tak snížit :nevim:Jen bychom si to neměli schovávat za plytká hesla o svobodě, buzeraci a utlačování, ale na rovinu přiznat, že jde čistě o peníze, protože nechce platit daně ;)

O penize jde vzdy az na prvnim miste. Ne vazne jisteze pujde i o tohle. Dokud budou u nas podminky prijatelne a bude svoboda podnikani tak jim ty platici podnikatele utikat nebudou. A ty hodne bohati uz v danovych rajich jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
21.4.15 12:27

Me to prijde srandovni a nechapu smysl. Je preci jedno jake mam obcanstvi, pokud se zdrzuji urcitou dobu na uzemi nejakeho statu, tak se na me stejne vztahuji urcite zakony te zeme ( ano ne vsechny ), napr. ockovani deti. A pokud si clovek nezrusi ceske obcanstvi, tak neni co resit, stale je obcanem i CR a pokud zrusi, tak zustavat na uzemi CR jako obcan statu z ne EU nese dalsi problemy.
Jako recese dobry, ale nic vic. Je potreba vyrazit do ulic a tam protestovat, podepisoovat petice a pokud je clovek opravdu nespokojeny, nic mu nebrani zkusit zit jinde a tam si pak o obcanstvi skutecne zazadat

• Citovat
  • Upravit
wsk
7.5.15 21:29

Nebezpečí pro Liberland

Možné důsledky, které mohou plynout z přílišné svobody, jsou pro samotný stát asi nežádoucí. Víc v tomto článku: http://veselka.tk/…0/liberland/ (stojí za přečtení..)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová