Syn jde do školky, mám s tím problém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.4.15 12:24

Syn jde do školky, mám s tím problém

Jak píšu v názvu diskuze, v září jde syn do školky a já s tím mám velký vnitřní problém. Nejraději bych si ho nechala doma. Nejde mi o to, že musí být beze mě, to mi nevadí, spíš naopak, oběma nám prospívá, když si od sebe oddychneme. Vadí mi školka jako instituce. Jsem velký introvert a už od dětství vnímám školku jako zlo, stejně jako další kolektivní zařízení, které jsem musela navštěvovat. Bohužel to ve mě přetrvává a už předem se netěším na „povinné“ akce jako jsou besídky a různá vystoupení pro maminky.
Ve školce vidím jediné pozitivum a to jsou děti, které synovi již chybí, protože díky současné posedlosti nacpat dítě co nejdřív do školky, je široko daleko jediné dítě nad 3 roky, co do školky nechodí, takže i když obcházíme hřiště, nemá si tam s kým hrát.
Snažím se přetvařovat, abych to na syna nepřenášela, ale zatím se teší a je nadšený. On je na rozdíl ode mě extrovert, takže myslím, že problém mát nebude.
Nevadilo by mi, kdyby byla možnost ho dávat třeba do lesní školky, ale ta tu široko daleko žádná není.
Na místní státní školce nevidím skoro nic pozitivního. Jsou věkově smíšené třídy, ven chodí jen za hezkého počasí, jídelníček taky nic moc. Naprosto mě děsí, že bude nemocný, protože poslední 2 zimy měl 3 měsíce non stop kašel a to jsme chodili jen do MC a letos ani to. Teď to chytá i mladší dítě, takže letos jsme od ledna do konce března seděli jen doma. Kamarádka má dítě v lesní školce a s nemocností problém nemají.
Měla jste to některá podobně? Jak jste to zvládly a překonaly?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
9.4.15 12:34

Měla jsem pocity stejné, ale hned se to změnilo, když mi kluk chodil rád.. CO se nelíbí mě, tak klukovi bylo jedno, byl rád za děti a nové hračky..
První rok jsem ho měla bez spaní, chodila si pro něj po obědě.. Šel v jeho 4,5 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
9.4.15 12:42

Já teda syna ve školce ještě nemám ale příští rok mě to taky čeká. Kamarádka má ale syna ve školce a ten je teda taky furt nemocný, matky totiž dávají děti do školky i když jsou nachlazené a pak je nemocná celá školka. Teda musím říct že tady se chodí ven každý den, pokud zrovna neprší, nebo jdou cvičit do tělocvičny atd, ale asi taky budu mít problém syna do školky dát. A podle toho co píšeš tak máš ještě mladší dítko tak proč ho do té školky dáváš? Vždyť může jít do školky až rok před školou. Na okolí bych se vykašlala, kolikrát mi přijde že maminy dávají dítě do školky aby měly klid (samozřejmě neberu ty co pracují). A dá se domluvit třeba že by chodil jednou za týden nebo tak aby přišel do styku s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.4.15 12:44

Já bych ho rozhodně zase dala… Nikdo ti neurčuje jak a časo ho máš dávat.. U nás třeba přes zimu byl pomalu dva měsíce doma, protože mladší měl uši atd..
Když tě vezmou, tak ho mužeš dávat jenom na ty 4 hodiny, uvidíš jak bude reagovat..
Já bych to ale zkusila, já bych kvůli svým pocitům nenechávala kluka doma, jen, že já nechci, pokud by chtěl mezi děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
9.4.15 12:45
@Anonymní píše:
Jak píšu v názvu diskuze, v září jde syn do školky a já s tím mám velký vnitřní problém. Nejraději bych si ho nechala doma. Nejde mi o to, že musí být beze mě, to mi nevadí, spíš naopak, oběma nám prospívá, když si od sebe oddychneme. Vadí mi školka jako instituce. Jsem velký introvert a už od dětství vnímám školku jako zlo, stejně jako další kolektivní zařízení, které jsem musela navštěvovat. Bohužel to ve mě přetrvává a už předem se netěším na „povinné“ akce jako jsou besídky a různá vystoupení pro maminky.
Ve školce vidím jediné pozitivum a to jsou děti, které synovi již chybí, protože díky současné posedlosti nacpat dítě co nejdřív do školky, je široko daleko jediné dítě nad 3 roky, co do školky nechodí, takže i když obcházíme hřiště, nemá si tam s kým hrát.
Snažím se přetvařovat, abych to na syna nepřenášela, ale zatím se teší a je nadšený. On je na rozdíl ode mě extrovert, takže myslím, že problém mát nebude.
Nevadilo by mi, kdyby byla možnost ho dávat třeba do lesní školky, ale ta tu široko daleko žádná není.
Na místní státní školce nevidím skoro nic pozitivního. Jsou věkově smíšené třídy, ven chodí jen za hezkého počasí, jídelníček taky nic moc. Naprosto mě děsí, že bude nemocný, protože poslední 2 zimy měl 3 měsíce non stop kašel a to jsme chodili jen do MC a letos ani to. Teď to chytá i mladší dítě, takže letos jsme od ledna do konce března seděli jen doma. Kamarádka má dítě v lesní školce a s nemocností problém nemají.

já bych se s dovolením chytla téhle věty. Nacpat dítě do školky co nejdřív můžeš říct o předrevolučním trendu dávání půlročních dětí do jeslí a nahnat matky zpět do práce. Současná společnost je řekla bych velmi benevolentní k pobytu matek doma s dětmi a dost ji podporuje. Nehledě na to, co asi mají ty matky dělat, když musí nastoupit zpět do práce (což se týká drtivé většiny žen).

K tématu - budeš si muset zvyknout a třeba se ti to nakonec bude i líbit, až bude hošíček nadšený, že rodičům na karnevalu zahrají divadlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
9.4.15 12:52

No a nemůžeš vybrat nějakou lepší školku, s kterou bys byla spokojená? Nějakou soukromou, alternativně zaměřenou třeba? Nebo aspoň lepší státní?
Musí vůbec syn do školky? Nastupuješ do práce nebo ho tam dáváš z jiného důvodu? Sociální kontakt s dětmi se dá řešit i jinak, můžeš třeba zkusit dát dohromady skupinu podobně smýšlejících maminek z okolí, s kterými se budete pravidelně scházet.
Já taky s nabídkou státních školek u nás moc spokojená nejsem, takže hledám alternativu - přihlásila jsem dceru do lesní, holt ji budeme vozit autem. Pokud ji teda přijmou. Pokud ne, nechám si ji ještě doma, budu na mateřské s druhorozeným.
Druhá věc je, jestli je ta vaše školka opravdu tak strašná nebo jestli si do toho jenom příliš promítáš svoje vzpomínky a svoji povahu. Píšeš, že syn je extrovert, dětský kolektiv mu chybí, asi by ve školce byl spokojený. O to přece jde, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
9.4.15 12:52

Podle mě se v první řadě musíš oprostit od vlastních negativních pocitů ze školky. Já jako malá školku nenáviděla, nepamatuju si, že by s námi něco někdy dělali (kreslili, vyráběli), akorát mám vzpomínky na šílený rozcvičky v modrých kraťasech a bílém tričku a znuděné učitelky, které na nás řvaly, když jsme neměli v době spaní zavřené oči :roll: Doba naštěstí pokročila, dnešní školka je jinde, malá tam chodí ráda, když je nemocná, tak se tam pak moc těší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 12:53

@Petra131 protože potřebuje děti. Jak někde nějaké potkáme, tak se na ně vrhá. Naposled křičel na cizí dítě v obchodě: Kluku, pojď si se mnou hrát.
Navíc jdu další rok do práce, tak chci, abych ten první a většinou nejhorší rok, byla doma a nemusela si věčně brát ošetřovačku.
Na omezenou docházku se u nás netváří, nehledě na to, že bych se cítila trapně, aby mi dítě kvůli jednomu dopoledni blokovalo místo pro někoho, kdo potřebuje nebo chce denní docházku. Sdružené místo u nás není možné.
S tím odkládáním naprosto souhlasím, taky mám ten pocit. Bohužel to pak dopadá tak, že kdo chce pro dítě děti, musí ho dát do školky. Jsme malé město a opravdu jsem nevymyslela nic jiného a to nad tím špekuluju jak dlouho. Kroužky tu máme 2 a na ně chodí děti do 3 let a pro zbytek je školka.
Kdyby bylo podle mě, tak jde až do školy, nedávala bych ani jako předškoláka, ale na to nám chybí ty děti…
U nás se nechodí ven, když je moc teplo, moc zima, moc mokro, moc sucho… Proč? Rodiče si stěžovali. My chodíme denně za každého počasí.

• Citovat
  • Upravit
4099
9.4.15 12:53

Však ho ale nemusíš dávat do místní státní školky, ne? můžeš zkusit nějakou jinou, která je třeba lepší – ano, i mezi státními školkami jsou velice dobré!

jestli je kluk extrovert, tak mu to jenom prospěje, bude vyřáděný sociálně a bude mít radost, že něco nového umí a tak…

tohle říkám z pozice matky, která taky dítě do školky nerada dává… dávám ho tam jenom proto, že to je pro něho dobré - pro mě osobně by bylo lepší ho mít doma, protože 1.jsem s ním ráda a za 2. mi zabaví mladší holku (ona se nudí, když je ve školce).
jo a dáváme ho do státní školky, ale ne do místní. ta naše místní je velká, smíšená věkově, nejsou ochotní se přizpůsobit se stravou (ABKM) atd. Takže dáváme do jiné státní, což je malá školka s malotřídní školou, kam bude potom taky chodit. úplně jiný přístup. taky smíšení věkově, ovšem celkem zapsáno 20 dětí, takže reálně kolem 15 kusů, což je paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
9.4.15 12:55

Jak pises, je to tvůj problém, ne jeho. Uvidíš, jak se mu tam bude líbit. Nebo ho tam nedavej, nech si ho doma, aby se chudacek v té školce netrapil. A opravdu některé hrozné matky posedlé umístěním triletaka do školky musí jít prostě do prace.
Na besidky může chodit tatínek. Nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko. Pokud se syn do školky těší, tak to nech být a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.4.15 12:55

U nás to je ale běžně, že děti chodí po obědě.. Unás jsou učitelky ještě rády, že nemusí chystat postýlky atd.. CHodí jich pomalu polovina..
Jka už tam dítě máš, ve školce, tak je na tobě jak ho tam máš dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.4.15 13:01

Anonymní, jinak tě můžu ujistit, že je to normální jev. Já byla naprosto stejná, jakobych četla poje pocity..
první týden jsem všechno řešila, a když jsem přišla, tak na všechno se vyptávala, jeslti je vše o k. Učitelka mi jenom řekla, že nejsem jediná, že zná hromadu maminek, které to víc prožívají jak dětí, že dětem je to uplně jedno, že si v klidu hrají a maminky jsou doma nervozní.. Od té chvíle mě to nějak došlo, že pokud mi kluk nepláče, těší se, říká mi, že mám chodit pozděj, že si nepohrál ještě s stím a s tím, že prostě problém neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.4.15 13:06
@Anonymní píše:

proč jde do školky, když máš doma mladší dítě? Tak ho nech doma? Já školky nemusím, ale starší tam chodil vždycky rád, takže to bylo fajn.. Nemocnost? Je to normální, kdyby nemarodil ve školce, bude takhle marodit ve škole..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
9.4.15 13:10

Tak myslím, že důležité je to, co je dobré pro dítě.
A Tvé dítko se do školky těší, děti potřebuje a chybí mu.
Každá školka je jiná-jak to vedou, to je těžké soudit.
Správně by však ven měli chodit a to za každého počasí, omlouvá jen velký mráz.
Pokud nebudou učitelky nějaké čůzy, tak nevidím problém.
Co se týká besídek a dalšího, to má také každá školka jiné. Já absolvovala jen rodičovskou schůzku tento rok a rok minulý jednu besídku. Nepřehánějí to.
Syna do školky dej a nehroť to. Pokud se vyskytne problém, budeš ho pak řešit, zatím žádný není.
Já do školky jako dítko moc nechodila.
Na synovi vidím, že mu školka prospívá. Naučí se spoustu věcí, věnují se jim tam. A do školy už půjde s kamarády, které zná.

Ono je důležité jaké ta školka je a jak to tam vedou. My jsme moc spokojení.
Jedná se o malé město, kde zná každý každého.

Příspěvek upraven 09.04.15 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
9.4.15 13:10

Ja chapu, skolka byla nejhorsi perioda meho zivota. Dceru mam od 2,5 na 2h denne v soukrome, zpocatku kdyz tam bylo 5deti, byla OK. Ted mezi 14ti detma uz tak nadsena neni. Nastesti pracuji z domova a pocitam s Tim, ze tam bude v budoucnu Jen na dopoledne, pokud nebude chtit sama Vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová