Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kvaček To se mi tam takto bohužel nevleze. Oni mají skříňku rozdělenou na 3 části - první část (vysoká cca 15 cm) - tam mají mít náhradní oblečení (když se ušpiní, počůrají a tak), pak je druhá část (tam jsou věšáky), tam mají mít bundy/mikiny a pak je 3 část (vysoká tak 10 cm) a tam mají mít kalhoty na ven a mikiny na ven…No nějak to budu muset vyřešit no.
@Vermun my taky, ale já jsem to vyřešila tak, že mi kluk jde z domu prostě v bundě a svetru třeba, co si normálně dá venku- my stejně pak jdeme ze školky na hřiště, takže kalhoty, rifle, by stejně pak neměl..
Ráno mu dám teplou bundu a slabou mám pod kočárkem a jenom je vyměním.. Protože tady je ráno - něco a pak odpoledne bylo 20 st na sluníčko, tak v zimní by se upekl, i když je slabá
A co zkusit prozatím nějakou alternativu typu dětského centra, dětí je tam méně, v mnohých můžete být s dítětem a postupně ho zvykat na pár hodin. Takto jsme řešili my, jelikož jsme nebyli očkování..chodili jsme do Dejvic do Centra inspirace a tvořivosti, asi 10 minut od kulaťáku. Nedám na to dopustit. Školička jen třikrát v týdnu (v ostatní dny mají program pro matky s dětmi), dopolední, může být i coworking kdyby něco, do 8mi děti, většinou však kolem 5ti, dvě lektorky, děti mají každý den tvořivou, především výtvarnou aktivitu a postupně si zvykají. Navíc pořád nějaká změna, kdo chce, může si koupit i obědy nebo mít vlastní. Lze uvařit čaj, kávu, lze využít mikrovlnku. Oceňuji především velmi kladný vztah k výtvarce, sportu a hudbě, děti mají cílený program, který je jim přizpůsoben podle situace. V teplých měsících jsou především venku, seznámí se prakticky se vším. Co jsme byli my, tak klasické venkovní i vnitřní hry, kreativní práce s barvami a jiným materiálem, výroba krmení pro ptáčky, kouzelník, zahradník, pokusy a třeba pečení perníku…Lektorky zkušené a navíc bilingvidní (angličtina, italština), to může vyhovovat dětem cizinců, kteří se zde po nějaké době pěkně rozmluví (vše je vedeno hravou mateřskou formou v češtině) v tomto směru také důraz na logopedické aktivity nenásilnou formou…určitě jsou i jiná centra, zvažte to…