Krádež v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.3.15 15:20

krádež v práci

Dobrý den, prosím o zachování anonymity, z důvodu že mám v nicku jméno a pokud sem chodí spolupracovnice, tak by mě mohla poznat.
Jde o to, že nám firma doručí čistící prostředky, které jsou drahé, abychom jimi mohli uklízet a čistit. Máme to v místnosti pro nás. Před měsícem nám byly doručeny 4 čistící prostředky, jeden nám vydrží měsíc, to má nadřízený ošéfované. Tam kde jsou ty prostředky se na tom místě střídáme. Když už přišel jeden určitý prostředek, byl vypotřebený tak jsem si chtěla vzít nový, jenže tam nebyl. Když jsem se zeptala, jestli si to spolupracovnice vzala na svoji službu (střídáme se ranní odpolední) ona ranní já odpolední a pak naopak).Tak mi odpověděla, že ne, že používatal ten stejný co já. Ale říkala jsem si jak je možné, že by se tak rychle ten drahý prostředek vypotřebil-ten nenančatý. Nikdo nám do naší místnosti nechodí jen my dvě a někdy z kanceláře, když potřebují na něco klíče. Tak mi odpověděla: to nám asi někdo musel ukrást.
Jenže se to stalo už kdysi když jsem byla v listopadu nemocná 3 týdny, taky se behem 3 týdnů, kdy já jsem byla nemocná a ona měla službu ztratily 3 čistící prostředky.
Je mi to záhadné a nevím co si myslet. Nakonec za to budu ještě já, že to beru já. :( :zed: Jak to řešit? Šéf nám řekl, tak si to někam zamykejte, no jasně, pak by ty prostředky tam nebyly a svedlo by se to na mě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15814
31.3.15 15:26

Tak pokud se střídáte jenom vy dvě, tak každá si načnete svůj prostředek, ten si budete každá zamykat a zodpovídat si za něj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693

Tak evidentně si to někdo bere, ale to nemusí být ani kolegyně, ale klidně někdo, kdo tam má přístup. Já i zažila, že si lidé brali v práci toaletní papíry, mlíka, drahá vína, fakt jsem nestačila zírat, co lidi vezmou a upozorňuji, že to nebyli žádní chudáci.. Pokdu máš podezření na kolegyni, dávejte to do nějaké uzamykatelné skříňky, od které budete mít klíče jen vy dvě a pokud se to ztratí, je jasné, kdo to bere. Ale prokázat to bude těžké, to bys jí musela načapat. Ale měla bys jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203

Tezko to nekomu dokazat, kdyz ho nechytite za ruku. Muze to byt vase kolegyne a muze to byt i nekdo z kancelare… Muzete (nebo vas nadrizeny) to nahlasit na policii, pokud to bude chtit resit. A jinak asi by pomohla nejaka blizsi prohlidka veci pri odchodu z prace. Pripadne nejaka kamera ci fotopast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.15 15:27

@sagina tohle už mi taky napadlo. Jenže nevím, zda na to přistoupí.

• Citovat
  • Upravit
2693
31.3.15 15:28

@chmz ale kamera nesmí být ve všech prostorách firmy, rozhodně ne tam, kde se třeba lidé převlékají a musí to být zaměstnancům oznámeno, že josu snímáni kamerovým systémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
31.3.15 15:29

Tak ji reknete (ne ze ji podezrivate) ale ze z duvodu kradezi to chcete mit pod dozorem (aby jste to pak pripadne nemusela platit). A hlidejte si kazda svuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
31.3.15 15:30
@Lonette píše:
@chmz ale kamera nesmí být ve všech prostorách firmy, rozhodně ne tam, kde se třeba lidé převlékají a musí to být zaměstnancům oznámeno, že josu snímáni kamerovým systémem.

To samozrejme vim. Ale nepredpokladala bych, ze tam jde maji pripravky na cisteni se i prevlekaji. Nebo se to muze premistit nekam, kde kamera muze byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
31.3.15 15:33

Nevím, v čem to je, ale já bych znehodnotila obal třeba podpisem silnou fixou, přelitím nebo přesypáním do jiné nádoby a ostatní podepsat, nevím… prostě to zloději nějak ztížit. Já osobně bych začala řvát, že to někdo ukradl.

• Citovat
  • Upravit
5473
31.3.15 15:33

Zamykat někam, abyste měly klíčky jen vy dvě, a vést k tomu nějaký sešit nebo arch, kde se bude po každé službě podepisovat stav při předání, tj. ne zbývající mililitry, ale zbývající počet lahví. Takto se v nemocnici evidují tabletky opiátů na kusy a není to nic náročného, stačí vždy jen hodit oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.15 15:35

@Lonette taky mě napadlo, ta prohlídka věcí, protože když jsem jí to oznámila, tak mě to řekla ve stylu jak kdybych to sebrala já, ale v tu dobu co se ty prostředky ztratily já tam nebyla.
@chmz chtělo by to namátkové kontroly

• Citovat
  • Upravit
4918
31.3.15 15:35
@sagina píše:
Tak pokud se střídáte jenom vy dvě, tak každá si načnete svůj prostředek, ten si budete každá zamykat a zodpovídat si za něj :nevim:

Tak to je opravdu dobré řešení :potlesk:. Nevidím důvod proč by na to neměla přistoupit, je to ostatně i v jejím zájmu. Pokud si to tedy nebere ona sama :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.15 15:36

Paní sagina má pravdu, každá si veďte své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.15 15:37
@chmz píše:
Tak ji reknete (ne ze ji podezrivate) ale ze z duvodu kradezi to chcete mit pod dozorem (aby jste to pak pripadne nemusela platit). A hlidejte si kazda svuj

tohle je dobrý nápad :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.15 15:38
@Kobliha51 píše:
Nevím, v čem to je, ale já bych znehodnotila obal třeba podpisem silnou fixou, přelitím nebo přesypáním do jiné nádoby a ostatní podepsat, nevím… prostě to zloději nějak ztížit. Já osobně bych začala řvát, že to někdo ukradl.

tento prostředek se nedá :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová