Zdravý styl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.3.15 19:06

Zdravý styl

Zdravě(jídlo, kosmetika…)
Chtěla bych udělat ještě větší obrat ve stravování k zdravějšímu a trochu bych potřebovala zasvětit do zdravých potravin, kosmetiky. Hlavně do těch potravin.Jde mi o to že mám syna 2roky a co by pro něj bylo vhodné za jogurty, sušenky. Jak a co dětem zdravého vaříte? Jakou používaté kosmetiku? Do dnešního dne jsme se snažila vyhnout tomu největšímu zlu, ale po přečtení co obsahuje lipánek, prinnáček(karmín) apod. toho mám už fakt DOST. Nejdřív musím začít u sebe a pak začít učit babičky. Protože hlavně babičky kupují synovi lipánky, pribináčky a spol.

Problém je v tom že bych pro něj potřebovala něco co bude sladkého, ale zdravého a né moc velké kousky ovoce-něco krémového.

Moc děkuji za veškeré info.

Omlouvám se za anonimitu, ale nechci aby se mi někdo smál z přátel, že dělám takové rozhodnutí. Sice je to k lepšímu rozhodnutí, ale většinou lidi odrazují. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
24.3.15 19:09

Lipanek má složení ok, pokud ti nevadí cukr. Jenom nesmis kupovat jahodovy.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
24.3.15 19:09

Tak Pribiňáček si můžeš vyrobit sama. Těžké to není. A dáš si do něj co budeš chtít. Ovoce si pokrájíš na tak velké kousky, jak budeš potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.3.15 19:10

A ve zdravé výživě mají spoustu zdravých sušenek a určitě poradí i zdravé slazení. Stejně je nejlepší med :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
24.3.15 19:14

Osobně mám ráda Kuchařku ze Svatojánu…ale na tebe to možná bude až moc radikální. :mrgreen: :nevim: ale třeba pro inspiraci…
http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/
Je i na FB:
 https://www.facebook.com/…aZeSvatojanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68863
24.3.15 19:18

Co je tak spatneho na lipankovi? (ten obyc vanilka nebo kakao) Pokud teda nejsi odpurcem trochy cukru. Muzes si to doma upatlat i sama, naslehat smetanu s tvarohem a osladit (treba medem), popr. do toho mixnout ovoce.
Detska kosmetika je pro me nejlepsi zadna kosmetika, nebo ji aspon hodne minimalizovat. Susenky mi jako neco extra zdraveho neprijdou, ale nejak to nehrotim, kdyztak pecu vlastni, ale stejne dam nejradsi kousek ovoce, jabka, hroznove vino… Kdyz dostane u babicky pribinaka nebo kousek cokolady, nehrotim to, nestravuje se tam nijak pravidelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.15 19:52

Tak cukr mi tolik nevadi, ale spis ty jahodove vyrobky s obsahem toho E120.To jsem fakt netusila, ze to je takovy hnus na hyperaktivitu, alergie a astma. chudak uz jich dost snedl. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.15 19:54

@Run a jak presne se da vyrobit? z ceho a jake mnozstvi?

• Citovat
  • Upravit
25083
24.3.15 20:01

Dávám bílý jogurt s kakaem, vyjímečně termix. Probiňáky, lipánky apod ani jedna nechce. Stejně tak teda čistě bílý jogurt. Sušenky to, co my, bebe a tak. NEkupuju extra dětské. Ale nejradši domácí buchtu. Dělám napůl z celozrnné mouky a asi polovinu cukru. Co vařím? Cokoliv, děti potřebují tuky, bílkoviny, jim nemůžeš nastolit vyloženě dietní jídla.
Těžko radit takhle, je to větší téma. Já sama tohle hodně řeším a asi po roce se pořád učím…
Kosmetiku jen šampon na vlasy jednou týdně, mám Aleverde z DM, a klasické tuhé mýdlo - ruce, prcka mladší po pokakání, jinak nic. Koupu jen ve vodě a krémy pro starší podle doktorky, má hodně suchou pokožku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68863
24.3.15 20:07

No tak jim nekupuj ty jahodove. Cokoladove a vanilkove jsou OK, to by mohly babicky pochopit, treba jim namluv, ze mu tyhle prichute chutnaji vic.
Doma vezmes kelimek slehacky, naslehas tycakem, zaslehas do toho vnicku tvarohu, pripadne prisladis, pridas trochu vanilky (z lusku nebo vanilkovy cukr - nikoliv vanilinovy) nebo kakaa nebo ovoce, strcis do lednice a modlis se, aby mu to jelo stejne, jako ty v kupovanem kelimku :mrgreen:
Nevim, no, na kelimku jsou tri suroviny bezne sehnatelne v obchode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
24.3.15 20:16

Ahoj tema mi taky akorat pekne sedlo, precetla jsem ted asi dve knizky od Jillian Michaels a ted taky Dobu jedovou, hlavne o tom jak „jedy“ z potravin oblivnuji hormonalni system a metabolismus. Trochu jsem za posledni dva roky polevila v zdravem snazeni. Davala jsem bily jogurt s domaci jahodovou marmeladou a na vareni pro deti kupovala pouze biomaso, zeleninu a ovoce u farmarky nebo od babicky. Jak dcery rostli tak me premluvili k ruznym vecem- kostiky, cokolady, bonbony… Ted se vracim k tvrdemu rezimu, ale v tech obchodech si clovek tezko vybira. Susenky jsme ted zkusili z DM od altanatury. Jogurty uz bohuzel jedi jen ochucene tak to musim zvykat postupne. Hlavne se snazim omezit cukr vsude. No a skolka to je taky kapitola… Hm a taky babicka, ta si bohuzel mysli ze dezert Paula a Monte jsou jogurty…drzim nam palce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
24.3.15 20:21

A kosmetiku mame z Manufaktury, pro vsechny, verim ze je aspon trochu prirodnejsi protoze od Weledy se mi zdala hodne draha a z DM jim nesedela, tak se klidne necham inspirovat od jinych;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
24.3.15 20:38

Mám ted ročního kluka. jogurt dávám bílej s ovocem, ale i ovocnej, Chocen nebo ten Valašskej. je důležitý číst složení.
do ruky dám malýmu občas piškot, křupky-ty ze zdravý výživy.

vařit se snažím taky zdravě. dělám kus kus, jáhly, červenou čočku atd.

peču buchty kam dávám špaldovou mouku a polovinu cukru.

kosmetiku používám jen šampon na vlasy a tuhý mýdlo.

anonymní-pokud máš FB je tam fajn skupina o zdravým vaření Vaříme malým dětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
30.4.16 20:23

Velmi vhodná je prý paleo strava. Spoustu lidí se díky ní zbavilo ekzémů, akné i třeba vysokého tlaku. Na internetu je toho hodně, zkus googlit třeba něco jako Jak na paleo dietu. Já ji sice nedodržuji striktně, ale omezila jsem díky ní třeba mouku a cukry. A cítím se líp :) A děťátku to prospěje určitě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová