Kde se vzalo tolik problémů s dětmi?

jahuhudka
24.3.15 13:41

Kde se vzalo tolik problémů s dětmi

Při čtení mnoho diskuzí mě stále napadá jedna otázka. Jak je možné, že dnešní maminy musí řešit že dítě odmítá kousat jídlo, chodit na nočník a podobně (o výchovných nemluvě). :think:
Jsem přesvědčená, že před lety s dětmi tyto potíže nebyly. Koho by tenkrát napadlo řešit, že dítě nechce jíst nebo že se nevykaká?
Je to tím, že z dětí vychováváme poupátka?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46867
24.3.15 13:43

Jasne, ze se to resilo. Jen mozna nebyl treba internet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
24.3.15 13:44

@jahuhudka v te době asi měli jiné starosti..těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
24.3.15 13:44

Je to tím, že existuje internet a emimino, je kde se o tom pobavit. Když to nebylo, nebylo kde potíže řešit, maximálně u doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.3.15 13:46

A já myslela, že se budeme bavit třeba o ADHD :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
24.3.15 13:47

@jahuhudka
proc myslis, ze se to neresilo? akorat se to resilo v ramci rodiny treba. nejezeni deti se treba resilo vzdycky, to si pamatuju historky uz od mych babicek.
nektere veci se resily samozrejme mnohem „razantneji“, treba ten nocnik. ale doba pokrocila, takze se uz deti k nocniku neprivazuji a misto toho se o tom diskutuje na emiminu. pokroku zdar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
@1Luca píše:
Je to tím, že existuje internet a emimino, je kde se o tom pobavit. Když to nebylo, nebylo kde potíže řešit, maximálně u doktora.

presne tak. a taky se snama nasi rodice tak ne*rali jako my s nasema detma. treba to jidlo, nechces? nedostanes. vsak si to rozmyslis, az budes mi hlad.

• Citovat
  • Upravit
30929

@jahuhudka Hele, treba segra jist pred 30 lety nechtela a mamka to resila, akorat ne na internetu. Navic ted na internetu najdes kvantum casto protichudnych informaci, nazoru… Driv byla jedna, dve knizky o materstvi a peci o dite a konec :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
24.3.15 13:48

@jahuhudka A proč myslíš, že se to kdysi neřešilo?

• Citovat
  • Upravit
36556
@jahuhudka píše:
Při čtení mnoho diskuzí mě stále napadá jedna otázka. Jak je možné, že dnešní maminy musí řešit že dítě odmítá kousat jídlo, chodit na nočník a podobně (o výchovných nemluvě). :think:
Jsem přesvědčená, že před lety s dětmi tyto potíže nebyly. Koho by tenkrát napadlo řešit, že dítě nechce jíst nebo že se nevykaká?
Je to tím, že z dětí vychováváme poupátka?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak děti jsou furt stejné, ale matky mají víc času je řešit.

Navíc na své mládí hledí každý idealizovaně, takže v jeho vzpomínkách děti byly poslušné, chodily na nočník hned, kousaly, zdravily, hned mluvily… atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka

@1Luca @Weru Pochybujji, že třeba před 50 lety by nějaká mamina řešila, to, co řeší dnešní mámy :think: Jídlo, třeba to pokakávání, ale i výchovu

• Citovat
  • Upravit
2170
24.3.15 13:49

Vše se moc řeší na netu kupa chytrých článku :think:  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
24.3.15 13:50
@Anro píše:
@jahuhudka A proč myslíš, že se to kdysi neřešilo?
:think: Myslím, že ne. Jestli dítěti chutná víc nutrilon nebo beba, když byl jen sunar a to v lepším případě. :think: A dítě bylo rádo, že má co pít :lol:
  • Citovat
  • Upravit
Billi
24.3.15 13:51

@jahuhudka osobně myslím, že problémy byly, ale mámy to řešily spolu maximálně po pískovištích, tak to nebylo tolik vidět.
Ale myslím, že toho bylo méně, teď každý uvažuje o tom, jak nezpůsobit dítěti trauma, tak se načítá, řeší a řeší a řeší… ;)
PS: Moje babička řešila, že strejda nejí a vyřešila to tak, že mu ucpala nos, on se nadechl pusou a ona mu tam vrzla lžíci. Můj 40letý soused měl problémy s kakáním ještě jako předškolák (vzpomínala máma, jak to se sousedkou řešily přes plot). Tety děti byly nejedlíci, tak je vázala do prostěradla, aby se s ní nepraly… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5271
24.3.15 13:52

@jahuhudka až budu u tchýně na návštěvě ( má 75 let ), tak se jí poptám, má 3 děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová